Şifrem?
244 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Makamlar Çocukların Oldu
Balıkesir'de resmi makamlar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle temsili olarak çocuklara emanet edildi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

İlk olarak Valilik makamında gerçekleşen ziyarette, Vali Yılmaz Arslan makamını 23 Nisan İlköğretim Okulu 5/D sınıfı öğrencisi Nazlı Sarı isimli öğrenciye devretti. Ziyarette İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aydın ile okul müdürü ve sınıf öğretmeni de hazır bulundu. Temsili Vali Nazlı Sarı, Yılmaz Arslan ile sohbet ettikten sonra telefonla görüşmeler yapıp bazı talimatlar verdi. Minik bayan Vali Nazlı Sarı, Milli Eğitim Müdürü'nden okullara engelli öğrenciler için özel sınıf yapılması için talimat verirken, kendi okulu olan 23 Nisan'a da kapalı spor salonu yapılmasını istedi ve bunun sözünü aldı. Sağlık Müdürüne tüm okullarda öğrencilerin sağlık taramaları ve aşılarının düzenli yapılması talimatını verdi. İl Jandarma Komutanı, Tarım Müdürü ve Gençlik Spor İl Müdüründen ise çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Soruları cevaplayan temsili vali, Vali olmanın heyecan verici olduğunu, bu makamın büyük bir güç olduğunu söyledi. Temsili valilikten ayrılan Nazlı Sarı ileride doktor olmak istediğini söyledi. Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, çocukların 23 Nisan bayramını kutlayıp onlara çeşitli hediyeler vererek sevindirdi.

Balıkesir Belediye Başkanlığında ise Ercan Kıvrak İlköğretim Okulu'ndan 5. sınıf öğrencileri Yücel Tutku Çetrez ve Elif Sena Miran Başkan İsmail Ok'u makamında ziyaret ettiler. Belediye başkanı Ok da çocuklara hediyeler verdi, birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.

VALİ ARSLAN'IN OĞLU REKTÖR KOLTUĞUNA OTURDU
Balıkesir Üniversitesi'nde ise rektörlük makamına Atatürk İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Erkan Arslan oturdu. Vali Yılmaz Arslan'ın oğlu olan Erkan Arslan'a arkadaşı E. Sena Akçay eşlik etti. Atatürk İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Erkan Arslan, etkinlik kapsamında ziyaret ettiği üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan'dan rektör koltuğunu teslim alarak, Balıkesir Üniversitesi'nin bir günlük rektörü oldu. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oktay Arslan ve Genel Sekreter Vekili Ufuk Yücesoy'un da hazır bulunduğu ziyarette, üniversitede yapılan çalışmalarla ilgili Rektör Alkan'dan bilgi alan Arslan, ilk olarak Balıkesir Valisi ve Balıkesir Belediye Başkanı ile telefonda görüştü. Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan'dan kampus yolu için destek isteyen Rektör Arslan, daha sonra Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok ile görüştü ve kanalizasyon şebekesi sorununu çözdüğü için teşekkür ederken, Çağış Yerleşkesinin belediye sınırları içine alınmasını arzuladığını belirtti. Keyifli anların yaşandığı ziyaretin sonunda makamını geriye alan BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan konuklara çeşitli hediyeler verdi.

Öte yandan, çocuk bayramında teslim alınan bir başka makam ise İl Emniyet Müdürünün makamı oldu. Ali Şuuri İlköğretim Okulu'ndan Efekan Çakır ve Zeynep Özdemir İl Emniyet Müdür Vekili Aydın Gider'i makamında ziyaret etti.

Ziyarette emniyet müdürünün makamı Efekan Çakır'a verildi. Daha önce ilköğretim okulları arasında düzenlenen İstiklal Marşını güzel okuma yarışmasında il birincisi olan Efekan Çakır, telefonla görüşmeler yapıp, telsiz anonsu ile polis çocuklarının bayramını kutladı. Efekan Çakır, okul çevresindeki tedbirlerin kontrol edilmesi konusunda ekiplerin hassas hareket etmeleri konusunda emir verdi. Minik emniyet müdürü sırasıyla Asayiş Şube Müdürü, Çocuk Şube Müdürü ve Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürünü telefonla arayıp bilgi aldı. İl Emniyet Müdür Vekili Aydın Gider çocuklara bayram hediyesi olarak kalem verdi.

BAYAN KOMUTANDAN ANLAMLI MESAJ
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı kapsamında yapılan etkinliklerde 75'inci Yıl İlköğretim Okulu öğrencileri İl Jandarma Komutanlığını ziyaret etti. İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Yarbay İlker Temel'in karşıladığı öğrencilere jandarmanın görev ve sorumlulukları konusunda bilgi verildi, karargah binası gezdirildi. Daha sonra İl Jandarma Komutanının görevini devralan ilköğretim 6. sınıf öğrencisi Aysel Atalay komutanlık makamında yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi. Dünyada sadece çocuklara özel olan bu bayramın Atatürk tarafından Türk ve tüm dünya çocuklarına armağan edilmesinin önemini belirten bayan komutan, "Çocukların dili birdir. Hepsi genellikle aynı şeyleri düşünüp aynı şeylerden korkarlar. Hepsi oyun oynamayı sever, hepsi savaştan korkar. Hepsi sevgiye muhtaçtır. Hepsi geleceğin neslidir. Bence Atatürk bu yüzden bu bayramı sadece Türk çocuklarına değil bütün dünya çocuklarına armağan etmiştir. Ama aynı Atatürk gerçekleştirdiği devrimlerin sonsuza dek yaşayabilmesi için kurduğu kurumların bu devrimleri özümsemesi gerektiğini çok iyi biliyordu. Atatürk bu anlamda birçok bakanlık kurdu, ama sadece "eğitim" ve savunma" sistemimizin kesinlikle milli olması gerekir. Dolayısıyla komutanlara ve öğretmenlerimize çok iş düşmektedir" dedi.

İl Jandarma Komutanı Aysel Atalay, konuşmasının ardından telefon ile Marmara İlçe Jandarma Komutanını arayıp kadına ve çocuğa şiddetin önlenmesi konusunda Balıkesir İl Jandarma Komutanlığının yaptığı faaliyetleri ve aldığı tedbirleri basında takip ettiğini, bu çalışmaların şiddetin her türlüsü önleyecek şekilde kapsamının genişletilmesi ve artırılarak devam etmesi emrini verdi. Bayan komutan bayan Valiyi arayarak jandarma sorumluluk bölgesinde emniyet ve asayişin sağlanması konusunda her türlü tedbirin alındığını, Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı personeli ile birlikte vatandaşın huzur ve güvenliğinin sağlanması için azim ve kararlılığını ifade edip Valinin talimatlarını aldı.

Bu özel günde kısa süreli de olsa resmi makamlara geçen çocuklar mutlu olduklarını ifade ettiler.

24.04.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Makamlar Çocukların Oldu

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi