Şifrem?
308 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ünlüler 3.Ayvalık Gençlik ve Tiyatro Şenliğinde Buluştu
Ayvalık'ta Ayvalık Sanat Derneği, Ayvalık Kültür ve Sanat Derneği ve Ayvalık Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Ayvalık Gençlik ve Tiyatro Şenliği, ekranların ünlü yüzlerini bir araya getirdi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

4 gün sürecek olan şenlikler, önceki gün katılımcı tiyatro guruplarının geleneksel yürüyüşü ile başladı. Yürüyüşe; Ayvalık Sanat Derneği’nin kurucularından olan ve ekran tutkunların Kurtlar Vadisi-Irak filminde ‘Türkmenbaşı’ karakteriyle tanıdığı usta oyuncu Yavuz İmsel, halen daha vizyonda olan, gişe rekorları kıran ‘Fetih 1453’ filminin başrol oyuncusu Devrim Evin, çekimleri Ayvalık’ta süren ve Mayıs ayında ATV ekranında izleyiciyle buluşmaya hazırlanan ‘İki Yaka Bir İsmail’ dizisinin başrol oyuncularından İbrahim Kendirci, dizinin yunanlı oyuncularından Georgina Liossi, Giannis Chatssigeorgious ile yine izleyicinin Kurtlar Vadisi dizisinden ‘Ahmet Kudret Hazarbeyoğlu’ karakteriyle tanıdığı usta tiyatrocu Bozkurt Kuruç’da hazır bulundu.

Ayvalık Sahil Bandından, ilçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanına kadar olan kısa mesafede yapılan yürüyüşte; tiyatro, gençlik ve barış için sloganlar atıldı. Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtının önünde yapılan şenliğin açılış serenomisine, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen’in katıldığı dikkatlerden kaçmazken, serenomide Balıkesir İstanbulluoğlu Anadolu Lisesi Topluluğunun birbirinden hareketli şarkılarıyla açılışa katılan ünlü oyuncularla, yüzlerce vatandaşın coştuğu gözlendi.

Cumhuriyet Meydanı’nda ki etkinliklerde, Ayvalık Sanat Derneği bünyesindeki Sanat Fabrikası’nın Genç Oyuncularıyla, Ayvalık Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerinin sergiledikleri kısa tiyatro skeçleri büyük bir beğeniyle izlendi. 3. Ayvalık Gençlik ve Tiyatro Şenliği saat 15.00’de Ayvalık Belediyesine ait İsmet İnönü Kültür Merkezinde düzenlenen ilk gösterimde; Ankara Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü öğrencileri tarafından ‘Sur Dibi’ adlı oyun sergilenirken, aynı gün saat 20.30’da ise ASD’ye ait Sanat Fabrikasında, Eskişehir Tepebaşı Gençlik Tiyatrosu Oyuncularının sergilediği ‘Bahar Noktası’ adlı oyun tiyatro severlerle buluştu. Şenlikler kapsamında, 27 Nisan’da İsmet İnönü Kültür Merkezinde, saat 11.00-13.00 saatleri arasında tiyatro eğitmeni Kımız Bozkır tarafından atölye çalışmasının yapılacağı ve saat 13.30’da Sanat Fabrikasında, Ayvalık Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin sergileyeceği ‘Evcilik Oyunu’ adlı oyun, saat 16.30’da yine Sanat Fabrikasında, Burhaniye Belediyesi Kent Tiyatrosu oyuncuları tarafından ‘Boş İskemle’ adlı oyun, saat 18.30’da aynı yerde sanatçılarla söyleşi ve saat 20.30’da İsmet İnönü Kültür Merkezinde, Kadir Has Üniversitesi öğrencileri tarafından ‘Bulutların Üzerinde’ adlı oyunun sergileneceği öğrenildi.

3. Ayvalık Gençlik ve Tiyatro Şenliği kapsamında, 28 Nisan Cumartesi günü saat 14.30’da Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yaratıcı Drama Kulübü tarafından ‘Kavram: Cinayet” adlı oyun, saat 16.00’da İsmet İnönü Kültür Merkezinde Figürsüzler Tiyatro Topluluğu tarafından ‘Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz’ adlı oyun sergilenecek. Aynı gün saat 18.00 ile 20.00 arasında tiyatro eğitmeni Kımız Bozkır tarafından yapılacak atölye çalışmasının ardından, saat 20.30’da İsmet İnönü Kültür Merkezinde, Oyun Hamuru Tiyatrosu tarafından doğaçlama olarak ‘Oyun Hamuru’ adlı oyun tiyatro severlerle buluşacak.

Ayvalık’taki şenliğin son günü olan 29 Nisan Pazar günü ise; saat 13.00’de ASD’nin oyuncularından oluşan Tiyatro Objektif tarafından, ‘Aşk Grevi’ adlı oyun, saat 16.00’da Gölge Tiyatrosu Topluluğu tarafından İsmet İnönü Kültür Merkezinde ‘Kan Parası’ adlı oyun ve saat 20.30’da Sanat Fabrikasında, şenliklerin kapanış etkinliği ve hemen ardından Menemen Belediyesi Tiyatrosu tarafından, ‘Entrikalı Dolap’ adlı oyunun sergileneceği belirtildi.

ÜNLÜLER AYVALIKTA DÜZENLENEN TİYATRO ŞENLİĞİNDEN MEMNUN
Öte yandan, Ayvalık Sanat Derneği, Ayvalık Kültür ve Sanat Derneği ve Ayvalık Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Ayvalık Gençlik ve Tiyatro Şenliklerine konuk olarak katılan ünlü oyuncular, gazetecilerin sorularını cevaplayarak, şenlikleri değerlendirdi. Görüşlerini aldığımız ATV’nin Ayvalık’ta çekilen ‘İki Yaka Bir İsmail’ adlı dizisinin oyuncularından İbrahim Kendirci, ilçede bu yıl üçüncüsü düzenlenen Tiyatro Şenliklerinde olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Devlet Tiyatrolarının karşı karşıya olduğu durumun herkes farkında. Bu anlamda muhteşem bir örgütlenme var. Umarım tiyatronun ne kadar güncel, hala gücünü koruyan bir sanat olduğunu Türkiye’nin her damarında bu işin büyük bir ciddiyetle yapıldığını herkes anlar” ifadelerini kullanarak, Ayvalık’ta böylesi dev bir organizasyonun yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

ATV için çekilen ‘İki Yaka Bir İsmail’ dizisinin Yunanlı oyuncularından Georgina Liossi de, rol arkadaşı İbrahim Kendirci’nin İngilizce tercümanlığıyla sorularımızı yanıtladı. Liossi, “Burada olmak ve böylesi bir etkinlikte var olmak benim için çok enterasan bir durum. Başka bir ülkeden geldim ve Türkiye’nin bu kasaba da bu kadar güzel ve görkemli bir tiyatro festivalinin yapıldığına tanık olmak ve bu etkinlikte var olmak beni son derece heyecanlandırdı. Umarım etkinlik süresince güzel oyunlar izleyeceğiz” dedi.

‘İki Yaka Bir İsmail’ dizisinin bir başka yunanlı oyuncusu Giannis Chatssigeorgious ise; rol arkadaşı İbrahim Kendirci’nin tercümanlığıyla, ilk kez bir tiyatro şenliğine katıldığını belirterek, “Böylesi bir organizasyona ilk kez tanık oluyorum. Bu kadar insanın Ayvalık’ta böylesi bir organizasyonu yapması çok güzel bir olay. Hele tiyatro oyuncularının kostümleriyle böylesi bir organizasyona katılması çok hoş ve burada olmaktan son derece mutluyum” ifadelerini kullandı. Son dönemlerde yakaladığı gişe başarısının yanı sıra dev prodüksiyonuyla bilinen ‘Fetih 1453’ filminin başrol oyuncusu Devrim Evin ise, “Şehir Tiyatrolarının bu günlerde İstanbul, Ankara ve diğer kentlerde başına gelenlerin protesto edildiği bir dönemde, Ayvalık’ta böylesi bir Tiyatro Şenliğinin olması beni çok mutlu etti ve severek kabul ettim ve konuk oldum. Umuyorum ki, ülkemizin ilerleyen dönemlerinde sanat ve sanatçıya daha çok kıymet verilir” demekle yetindi.

Ayvalık Sanat Derneği Kurucularından usta oyuncu Yavuz İmsel ise, şenliklerle ilgili olarak, “Bu yıl 3.sünü organize ettiğimiz şenliklerimizde misafir sanatçılarımız var. 4 gün sürecek bu şenliklerimizde 12 tiyatro topluluğunu burada ağırlıyoruz. Ülkemizde sanata karşı yapılan haksızlıklara rağmen, bir sanatı yeşertebilmek için, yeniden kök salabilmesini ve daha yukarılara çıkabilmesini sağlayabilmek için elimizden gelen gayret ve çabayı göstermeye çalışıyoruz” diye konuştu.

26.04.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ünlüler 3.Ayvalık Gençlik ve Tiyatro Şenliğinde Buluştu

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi