Şifrem?
194 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Küçükköy Belediyesi'nden Tarihi Karar
Ayvalık'ta bağlı Küçükköy beldesinde önceki gün Mayıs ayı olağan toplantısı için Başkan Mesut Ergin öncülüğünde bir araya gelen Küçükköy Belediye Meclisi, tarihi bir karara imza attı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Dünyaca ünlü Sarımsaklı mevkiinin de sınırları içinde yer aldığı Küçükköy beldesinin resmiyette Tarım Bölgesi olarak görülmesi nedeniyle asıl hedefi turizm pastasından hak ettiği payı alabilmek olan beldenin Turizm Bölgesi ilan edilmesine yönelik ilk adım olan meclis kararı oy birliğiyle kabul edildi. Meclis Toplantı Salonu’nda bir araya gelen Küçükköy Belediye Meclisi; Bütçe Tarif Komisyon Raporu, İmar Komisyon Raporu, Belediye Başkanlığının 2011 yılı kesin hesabı, Aile Cüzdanı ücretinin belirlenmesi ve Şenol Gündüz adlı bir vatandaşın 30 Nisan 2012 tarihli dilekçesinin görüşülmesi gibi ana gündem maddeleri başlığında toplandı. Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin’in öncülüğünde gerçekleşen toplantıda, CHP, MHP ve AK Partili üyeleri hazır bulunurken, Meclis Üyesi Samet Varol’un izinli olduğu için toplantıya katılamadığı öğrenildi.

Toplantı gündeminin ilk üç maddesi olan Bütçe Tarife Komisyonu ile İmar Komisyon raporları ile Belediye Başkanlığı’nın 2011 yılı kesin hesabının görüşülmesinin ardından her üç raporun da kabul edildi. Belediye tarafından yeni evlenen çiftlere verilen Aile Cüzdanı bedellerinin 60 TL olarak belirlendiği toplantıda, Şenol Gündüz adlı bir vatandaşın, belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere 2012 model Ford Transit Connect Kombi K. 230L marka 1.8 motor gücüne sahip gri renkli bir aracı Küçükköy Belediyesi’en bağışlamak istemesine ilişkin talebinin büyük bir memnuniyetle karşılanarak oy birliği ile kabul edildi.

Küçükköy Belediye Meclisinin Mayıs ayı olağan toplantısının gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından, gündem dışı olarak 3 maddenin daha değerlendirildiği gözlendi. Gündem dışı maddelerden biri olan Mali Hizmetler Müdürlüğünün dilekçesi komisyona sevk edilirken, bir diğer madde olan 09.03.2012 tarih ve 31 nolu meclis kararı ile belde genelinde kanalizasyon bağlantıları ile ilgili kararın yeniden gözden geçirilmesine karar verildi. Küçükköy Belediyesi’nin önceki gün yapılan olağan mayıs ayı meclis toplantısında, AK Partili Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Gün’ün, Belediye Başkanı Mesut Ergin ile birlikte şekillendirdikleri, resmiyette tarım bölgesi olarak tescilli olan Sarımsaklı ve Küçükköy’ün Turizm Bölgesi olarak tanımlanması için gündeme getirilen madde toplantıya tam anlamıyla damgasını vurdu.

Küçükköy ve Sarımsaklı’ya yatırım yapmak isteyen turizmci firmaların bölgenin halen daha zeytin tarımı yapılan alan olarak kabul edilmesi nedeniyle, devletten yatırım teşviki alamadığının vurgulandığı toplantıda, Belediye Başkanı Mesut Ergin, özellikle Sarımsaklı’nın geleceğinin turizmden geçtiğini belirterek, önerinin desteklenmesinden yana tavır koyduğu gözlendi. Ergin, Belediye Meclis üyelerinden, beldenin tarımsal alandan çıkarılıp, Turizm Merkezi olarak tescillenmesi öncesinde, bunun belde için ne getirip, neler götürebileceği konusunun tartışılmasını istedi. Belediye Meclis üyelerinin de Mesut Ergin’in bu tavrını desteklemesinin ardından, Belediye Avukatı Günay Benli’den görüş istendi. Benli, Sarımsaklı’nın Şeytan Sofrası ve Sahil bandının turizm merkezi olarak tescillenmesinin Turizm Bakanlığından talep edilebileceğini belirtmesi üzerine yapılan oylamada, Küçükköy ve Sarımsaklı’nın Turizm Bölgesi olarak tescillenmesinin ilk adımı olan Belediye Meclis kararı oy birliğiyle kabul edildi.

ERGİN OLDUKÇA UMUTLU
Kararın alınmasının ardından beldenin turizm bölgesi olarak tanınması için yasal prosedürlerin tamamlanarak, dosyanın Turizm Bakanlığına gönderileceği ve sonrasında da dosyanın Bakanlar Kuruluna kadar gideceği süreçte sonuna kadar takipçisi olunacağı mesajlarını veren Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, “Beldemizin geleceği Turizm’den geçmektedir. Komşu ilçelerimizden Dikili geçtiğimiz yıllarda fazla turizm potansiyeli olmamasına rağmen, turizm bölgesi olarak tescillenmişti. Bölgemize turizm alanında dev yatırımların yapılması gerekiyor. Bu yatırımlar içinde yatırımcı firmaların devletin sağladığı yatırım kolaylıkları ve teşviklerinden yararlanmasına ihtiyaç duyuluyor. Beldemizin halen daha tarım alanı olarak görülmesi nedeniyle, söz konusu yatırımcılar beldemize turistik tesis ve benzeri yatırımları yapamıyorlardı. Bu olumsuzluğun önüne geçebilmek için bu kararı aldık. İnşallah hazırlayacağımız yasal formalitelerin ardından, ilgili bakanlıklara göndereceğimiz dosyamızın yanı sıra girişimlerimiz sonuç verir ve beldemizin tamamının turizm bölgesi olarak tescillenmesini sağlayabiliriz” diye konuştu.

04.05.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Mehmet ERDEM / Balıkesir
Helal Olsun
Yıllardır bu gerçek bilinmesine rağmen kimse elini taşın altına sokup bu konuda yüksek sesle konuşmadı. Helal olsun, Yolunuz Açık olsun Mesut Başkan
04.05.2012 14:23:52
Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Küçükköy Belediyesi'nden Tarihi Karar

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi