Şifrem?
92 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Belediye Başkanı Ok Başarısının Sırrını Anlattı
Balıkesir’in başarılı Belediye Başkanı İsmail Ok, önceki gün Ayvalık’ta Sosyal Güvenlik Kurumu İlçe Müdürlüğü’nün açılışını, Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan ile birlikte yaptı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

İsmail Ok, SGK açılışının ardından Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen’i makamında ziyaret ederek, bir süre sohbet etti. Türközen ile oldukça sıcak sohbetin ardından uzun zamandır görmediği dostlarıyla ilçede kısa bir gezinti yapan Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Ayvalık Cumhuriyet Meydanı’nda deniz kıyısında bulunan bir çay bahçesinde, çaylar yudumlanırken, İHA muhabirinin sorularını yanıtladı. Kendisinden önceki AK Partili yönetimden trilyonlarca liralık bir borcu devraldığını kaydeden İsmail Ok, iktidar partisi olduğu halde devletin kaynaklarının Balıkesir’e akıtılmadığının altını çizdi.

Ülke genelinde birçok belediyenin borç batağı içinde bulunduğunu ve bu yüzden de bazı vatandaşların, bu belediyelerin borç batağından kurtulabilmesi için tek çarenin iktidar partisinin bayrağını taşıyan belediye olmasına ilişkin düşüncenin doğru olmadığının altını çizdi. Ok, borçlu belediyelerin tek kurtuluşunun kaçakların önüne geçmek olduğunu kaydederek, belediye kaçaklarının önlenebilmesi ve seçmenlerin çağdaş bir şehirde Avrupa standartlarında bir şehirciliği yaşayabilmeleri için tek adresinin MHP’li belediyeler olduğunu belirtti.

Amacının hiçbir belediye başkanını eleştirmek olmadığını kaydeden İsmail Ok, “Bazı insanlar vardır. Babalarından atalarından kalanı yerler. Bırakın bunları ileri götürmeyi yerler bitirirler. Bunlara mirasyedi denir. İktidar partilerinden belediye başkanlarının birçoğu iktidarın nimetlerin kullanarak, birçok kaynağı bakanlıklardan çıkararak yapmalarına rağmen, tüm samimiyetimle söylüyorum; bizlerin hortumların önünü keserek yaptığımız hizmetler onlardan çok çok fazladır. Dolayısıyla iktidardan gelenleri çarçur etmek, yereldeki kaynakları har vurup harman savurmak ve bunun sonucun da elde avuçta doğru dürüst bir şey yoksa halkımızda tekeden süt çıkaran kendi içinden evlatlarına yetki veriyor. Balıkesir Merkez de buna en güzel örnektir” dedi.

Balıkesir’in Büyükşehir olmasına ilişkin muhalif partilerin belediye başkanlarına hükümetin herhangi bir şey sorup, danışmadığını kaydeden İsmail Ok, “Balıkesir geneli üç bölgeden oluşmaktadır. Edremit, Burhaniye ve Ayvalık’ın da içinde bulunduğu Körfez bölgesi, turizme bağlı zeytin ve zeytinyağı üzerinden yönlenen bir bölgedir. Bandırma ayrı bir bölge ve Balıkesir merkez ve kırsal ilçelerde ayrı bir bölgedir. Balıkesir’in gelişmesinde bu üç bölgenin farklı özelliklerini Balıkesir’in daha kısa sürede gelişmesinde, zenginleşmesinde bu potansiyeller değerlendirilebilirse, bu Balıkesir için büyük bir zenginlik kaynağı olur. Ama tüm bunları yeterince değerlendiremezsek, bu durum Balıkesir geneli adına büyük bir şanssızlık olur. Balıkesir’i oluşturan üç bölgenin farklı zenginliklerinin şimdiye kadar bir araya getirilmediğini belirten Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, “İnşallah gelecekte tüm bunları değerlendirebilecek bir Büyükşehir belediye başkanı olur ve buda bizi ziyadesiyle memnun eder” ifadelerini kullandı. Balıkesir’de 3 yıldır evsel katı atıkların geri dönüşüm projesinin yapıldığını anlatan Ok, “Bu projemizin inşaat ihalesini gerçekleştirdik. İnşallah bu yaz temelini atacağız. Bu projenin yüzde 90’ı hibedir Dolayısıyla Balıkesir’in kaynaklarını kullanmadan 25 milyon avroluk projeyi gerçekleştirmek bizim için çok önemlidir. Bunun dışında bu projenin çevreci olması nedeniyle, artık evsel katı atıkların çevreye herhangi bir zararı olmayacak. Parklarımız, yer altı ve yer altı sularımız kirlenmeyecektir. Bu projemizin dışında yakın gelecekte Balıkesir’de Alparslan Türkeş’in adını taşıyan bir spor kompleksinin inşaatına başlayacağız. Bu projede bizim için son derece önemli. İçinde yarı olimpik yüzme havuzu, açık ve kapalı spor alanları, kafeleri, sosyal donatıları olan bir kompleks olacaktır. Çünkü biz gençlerimize çok önem veriyoruz. Bunun içinde sosyal amaçlı projeleri önemsiyoruz” dedi.

BAŞARISININ SIRRINI ANLATTI
Bölgenin ve Türkiye’nin en büyük kapalı hayvan pazarını yaptıklarını kaydeden Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, “255 bin metrekarelik bir alanın istimlak edildiği dev bir mezarlık alanı inşaatımız halen daha sürüyor. Bu projeyle Balıkesir’in en az 50 yıllık mezarlık sorununu hallettik. Muhalefette olmamıza rağmen 3 yıl gibi kısa bir sürede vadesi geçmiş trilyonlarca liralık borcun ödendiği gibi, 500 bin tonun üzerinde asfalt serdik Balıkesir’e. Yüzbinlerce metrekarelik kilitparke döşedik. Yağmur suyu drenaj hatları da bu yaptıklarımızın sadece bir kısmıdır” diye konuştu.

Başarısının sırrının; belediye içindeki kaçakları ve hortumları kesmek olduğunun altını çizen Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, “Bizim yönetimimizle birlikte bu hortumlar başkalarının bahçelerine değil, Balıkesir Belediyesi vasıtasıyla, Balıkesir halkına hizmet olarak akıyor. İşin sırrı budur” dedi.

TÜRKİYEDE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRİYOR
Engelliler Haftası’nda Balıkesir’de yaşayan engelliler büyük bir müjde de veren İsmail Ok, “Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, büyük bir engelli parkı inşa edeceğiz. Bir otobüs satın alcağız. Engelli vatandaşımız belediyemize telefon ettiğinde, bu engelli vatandaşımızı bu araçla evinden bu parka götürecek, sonrasında da engelli vatandaşımızı istediği anda tekrar evine götüreceğiz” ifadelerini kullandı.

15.05.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Belediye Başkanı Ok Başarısının Sırrını Anlattı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi