Şifrem?
141 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ayvalıklı Emeklilerden Hükümete Sert Tepki
Sen İlçe Temsilciliği bir basın açıklaması yaparak, emeklilere hak ettiği hakları vermediğini öne sürdükleri hükümet hakkında sert açıklamalarda bulundu.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Emekli-Sen Ayvalık Temsilciliği adına Melek Ağdaş’ın yaptığı yazılı basın açıklamasında, “AKP’nin iktidar olduğu günden beri söylüyoruz. Bu iktidar uluslararası sermaye ile yerli uzantılarının istedikleri emek düşmanı, ekonomik politikaların en has uygulayıcısıdır. Çünkü iktidarını onların sarsılmaz desteğine borçludur. Dolayısıyla, bu iktidardan uyguladığı ekonomik ve sosyal politikalarda emeğiyle yaşayanları koruyacak ve insanca yaşamalarını sağlayacak düzenlemeler yapıp, haklarını verecek adımlar atmasını beklemek kendimizi kandırmaktan başka bir şey değildir. 10 yıllık uygulamalarının tamamı bu tespitimizi doğrulamaktadır. İktidar bu on yılda, hiçbir zaman işçi, köylü, kamu çalışanı, emekli, esnaf gibi emekçi toplum katmanları lehine kararlar almadı ve hayata geçirmedi. Aksine uyguladığı ekonomik ve sosyal politikalarla tüm bu kesimlerin yoksullaşmasına ve insanca yaşama olanaklarından yoksun kalmalarına sebep oldu. Bırakın emeğiyle yaşayan çoğunluğa haklarını vermeyi, geçmişte mücadelelerle kazanılmış olan birçok hak mevcut iktidar tarafından çıkarılan yasalarla gasp edildi veya ortadan kaldırıldı. Örneğin; uluslararası sermaye kurumları tarafından yazılan ve Türkiye toplumuna dayatılan sağlıkta dönüşüm programı ile Sosyal Güvenlik ve sağlık haklarımız gasp edildi. Bu nedenle sağlık paralı hale getirildi ve sağlık hakkına ulaşmak için cebimizden ödemeler yapıyoruz. Yine bu iktidar tarafından, sermayenin yıllardır ısrarla istediği esnek çalışma biçimleri yasallaştı. Kamu çalışanlarının iş güvencesini ortadan kaldıran, değişik çalışma biçimleri hayata geçirildi. Özelleştirmelerle kamu kurumları peşkeş çekildi. Buralarda çalışanlar ise işlerinden oldular. İşçilerin son güvencesi olan kıdem tazminatının yok edilmesi için hazırlıklar devam ediyor” denildi.

Uluslar arası sözleşmeler ile Temel Bir İnsan Hakkı olarak herkese tanınmış olan sendika hakkının kullanılması anayasanın 90. maddesinin açık hükmüne rağmen engellenmeye devam edildiği belirtilen açıklamada, “Bu hakkı kullanan içinde sendikamızın da olduğu birçok sendika hakkında sürekli kapatma davaları açılıyor ve 12 Eylül anayasası ve yasalarında bile olmayan yasaklar icat edilerek, mahkemelerden bu sendikalar hakkında kapatma kararları çıkartılıyor” ifadeleri yer aldı.

HAKLARINI İSTEDİLER
Hükümetin 12 Eylül 2010 tarihinde halkoyuna sunduğu anayasa değişiklik paketinde kamu çalışanlarına Toplu Sözleşme Hakkı veriyoruz diye övündüğü belirtilen açıklamada, “Ancak 4688 sayılı Kamu çalışanları Sendikaları Kanununda Toplu sözleşme hakkını sağlayacak gerekli düzenlemeler yapılmadığı için, Kamu Çalışanları sendikaları ile 2011 yılında Toplu Sözleşme yapılmadı. Dolayısıyla Kamu Çalışanları ile emeklileri, 2012 yılının 1. altı ayı zammını alamadılar. Bu nedenle, zaten mağdur olan ve aldıkları maaşlarla kıt kanaat geçinmeye çalışan milyonlarca çalışan ile emekli, yılbaşından bu yana, başta doğal gaz ve elektrik olmak üzere, temel tüketim mallarının fiyatlarına yapılan fahiş zamların altında eziliyor. Bu zamların piyasaya yansıması yaklaşık yüzde 20 iken, hükümet Kamu Çalışanları Sendikaları ile sürdürdüğü sözde Toplu Sözleşme görüşmelerinde, sıkılmadan yüzde 2, 3, 3 buçuk, 4 gibi rakamlarla zam önerebiliyor. Üstelik maaş artışı vermesi gereken 1 Ocak tarihinin üzerinden 5 ay geçtikten sonra bu rakamları önermesi, hükümetin, ne yaparsa yapsın, alkışlanıyor olmasının verdiği rahatlık ve bu rahatlığın getirdiği şımarıklıktan aldığı güçten kaynaklanıyor. Doğrusu bu bizi çok şaşırtmadı. Ne demişler atalar, ‘aynisi iştir kişinin lafa bakılmaz’ iktidarın yıllardır yaptıkları bize farklı bir beklenti içinde olamamamız gerektiğini çok iyi öğretti. Bu nedenle hükümetin geçmişte yaptıklarının devamı olan bu teklif bizim için sürpriz olmadı ve şaşırmadık. Bu gün Türkiye’de yoksulluk sınır 3 bin 381 lira, Açlık sınırı bin 071 liradır. Bir başka deyişle, yoksulluk sınırı ortalama emekli maaşının 3 katı, açlık sınırı ise ortalama aylığa denk. Ancak maaşların yetersizliği hükümetin önüne her geldiğinde, hükümet kaynak yokluğu bahanesine sığınıyor. Oysa gerçek bu değil, çünkü kaynak yok diyerek emeklileri sefalete sürükleyen hükümet çıkardığı teşvik paketleri ile sermayeye kaynak aktarmaya devam ediyor” denildi.

26.05.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ayvalıklı Emeklilerden Hükümete Sert Tepki

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi