Şifrem?
175 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Akaryakıt Fiyatlarındaki Yükseliş POAŞ'ı Tedirgin Ediyor
Bir süre önce Avusturya’nın dünya devlerinden biri olarak kabul edilen OMV Aktiengesellschaft firmasının, Doğan Holding’e ait yüzde 54.14’lük hissesini satın almasının ardından Türkiye Ceo’luğuna Gülsüm Azeri’nin getirildiği Petrol Ofisi AŞ’nin 2 numaralı Ceo’su Ahmet Mert Yılmaz, Ayvalık'ı ziyaret ederek, ilçe de Ayvalık Belediyesi bünyesinde ki akaryakıt istasyonunun yenilenme çalışmalarını yerinde incelemesinin ardından Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen’e bir nezaket ziyaretinde bulundu.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Basın mensubunun sorularını yanıtlayan Yılmaz, akaryakıt fiyatlarının yükselişinden firma olarak rahatsızlık duyduklarını belirterek, akaryakıt fiyatlarındaki her yükselişin, işletmeleri de sermayelerini arttırmak zorunda bıraktığının altını çizdi. Beraberinde; Petrol Ofisi Stratejik Kanal Satış Müdürü Okan Ekinci, POAŞ Ulusal Kanal Satış Müdürü Hakan Uçar, POAŞ Stratejik Kanal Bölge Müdürü Serkan Serdaroğlu, POAŞ Ulusal Kanal Bölge Müdürü Şakir Memikoğlu, POAŞ Staratejik Kanal Saha Müdürü Ömer Özden, POAŞ Ulusal Kanal Saha Müdürü Aykut Saruhanlıoğlu, Stratejik Kanal Takım Lideri Uğur Kayınoğlu ile birlikte gerçekleştirdiği Ayvalık ziyaretinde Yılmaz’ı Ayvalık Belediyesi Tansa Mağazası Müdiresi Yeşim Cantank ile Ayvalık Belediyesi Petrol Ofisi Akaryakıt İstasyonu Müdürü Rahmi Akıncı’nın refakat ettiği gözlendi. Ayvalık merkezdeki belediyeye ait akaryakıt istasyonunda reform niteliğindeki yenilikleri ve istasyonun market bölümündeki tadilatların tamamlanmasından sonraki halini inceleyen POAŞ Perakende Satışlar Direktörü Ahmet Mert Yılmaz, istasyon müdürü Rahmi Akıncı’yı girişkenliği ve yenilikçi anlayışı nedeniyle tebrik ederek, yakalanan sinerji sayesinde istasyonun satış grafiğinin yükseliş ivmesi kazanması nedeniyle başarılarının sürmesi temennilerinde bulundu.

İstasyondaki incelemelerinin ardından, beraberindeki POAŞ yöneticileriyle birlikte Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen’e makamında ziyaret eden Yılmaz, Belediye Başkanı Türközen’i daha önce belediyeye ait istasyondaki yerin altında bulunan akaryakıt deposunu, patlama riskine karşın kaldırıp, iptal etmesinden dolayı kutladığı gözlendi. Yılmaz’ın, Belediye Başkanı Türközen’i ziyaretinin sohbet havasında geçmesinin ardından, Edremit Körfezindeki Petrol Ofisi bayileriyle düzenlenen toplantıya katılmak üzere Ayvalık’a bağlı Alibey olarak da bilinen Cunda Adasındaki toplantıya katıldı.

YILMAZ, SORULARINI YANITLADI
Ayvalık ziyaretini takip eden İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan POAŞ’ın 2 numaralı Ceo’su ve Perakende Satışlar Direktörü Ahmet Mert Yılmaz, aslen Ayvalıklı olduğunu kaydederek, yoğun iş temposundan fırsat buldukça Cunda’daki yazlığında tatil yapmaya çalıştığını kaydetti. Ayvalık Belediyesi’nin eski Belediye Başkanı Faruk Saylam’ın torunu olduğunu kaydeden Yılmaz, Türkiye genelinde POAŞ’ın 2 bin 300 adet istasyonu olduğunu ve bu istasyonlarının vizyonlarının müşteri memnuniyeti açısından yenilenmesi çalışmalarının sürdürüldüğünü belirtti.

Yapılan çalışmalar kapsamında kendi memleketi olan turizm cenneti Ayvalık’taki istasyonun yenilenmesini önemsediğini vurgulayan Yılmaz, istasyonun zemininin asfaltlanması içinde çalışmaların kısa bir süre içinde başlayacağının altını çizdi.

Türkiye genelinde akaryakıt fiyatlarının ülkenin tek rafinerisi Tüpraş ve yurt dışından ithal edilen akaryakıtlar nedeniyle uluslar arası uluslar arası endekslerle belirlendiğinin altını çizen POAŞ Perakende Satışlar Direktörü Ahmet Mert Yılmaz, “Dolar kurunun baz alınması ülkemizdeki akaryakıt fiyatlarını sürekli değişken kılıyor. Bu değişken fiyatların POAŞ’ın kar payına herhangi bir katkısı yok” dedi. Dolar kurunun iniş çıkışının sabitlenmemesi nedeniyle dünya genelinde akaryakıt fiyatlarının iniş çıkışlı bir grafik sergilemeyi sürdüreceğini belirten Yılmaz, “Akaryakıt fiyatlarının bu grafiği ne bizi ne de bayimizi sevindirmiyor. Çünkü akaryakıt fiyatlarındaki her yükseliş, işletmeleri de sermayelerini arttırmak zorunda bırakıyor. Tabi işletmelerin de sermayelerini arttırmaları kolay olmuyor. Ya karlarından bir miktar bu artışa katmak zorunda kalınıyor ya da bayiiler gayri mülk yada mülklerini satarak, akaryakıttaki bu fiyat artışını göğüslemek zorunda kalıyor. Bu yüzden de fiyat artışlarının mete zoru olması bizim açımızdan hiç hoş bir şey değil” dedi.

“ELEKTRİK ENERJİSİYLE ÇALIŞAN ARAÇLAR AKARYAKITLI ARAÇLARLA YARIŞABİLECEK DÜZEYDE DEĞİL”
Akaryakıt fiyatlarındaki artışlar sonrasında, müşteri reaksiyonlarının oldukça kötü olduğunu kaydeden Yılmaz, “Akaryakıt fiyatı yükseldikçe, insanlar ister istemez tüketimi azaltıyorlar. Bu durum karşısında da bizlerde müşteriye akaryakıt satabilmek için müşteri kartları ve iskontolar gibi kolaylıkları sağlayarak bu reaksiyonu aşmaya çalışıyoruz” diye konuştu. Elektrikli otomobil ve motosiklet gibi taşıt araçlarının yaygınlaşması sürecinin henüz başında olunduğunu kaydeden Yılmaz, “Bir enerji kaynağı ulaşılabilir ve ucuz olmadıkça kolay kolay benimsenmez. Elektrikli araçlar henüz ilk dönemlerinde. Bu yüzdende günümüz koşullarında akaryakıtla çalışan araçlarla yarışabilecek düzeyde değildir” ifadelerini kullandı.

01.06.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Akaryakıt Fiyatlarındaki Yükseliş POAŞ'ı Tedirgin Ediyor

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi