Şifrem?
137 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Kuaförler Risk Altında
Kuaförlük mesleği ile uğraşanların sağlık açısından ciddi risk altında oldukları bildirildi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Bu iddiayı öne süren 25 yıllık bayan kuaförü, sadece kullandıkları basit bir fön makinesi yüzünden birçok tehditle karşı karşıya olduklarını söyledi. Bu noktadan hareketle yeni bir fön makinesi sistemi geliştiren Balıkesirli bayan kuaförü Kadir Karakazık, ürününe sponsor bulması halinde gerekli AR-GE çalışmalarının ardından kuaförlerde kullanılacak fön makinelerinde yeni bir devrim yaşanacağını belirtti.

Kadir Karakazık, yıllardır kullanılan mevcut fön makineleri ile hem kendisinin hem de tüm meslektaşlarının sağlıklarının ciddi risk altında olduğunu söyledi. Yeni bir merkezi sistem geliştirerek bu iddiasının arkasında olduğunu belirten Karakazık, "25 yıldan beri bu mesleğin içerisindeyim, profesyonel olarak 18 yıldır bu işi yapıyorum. Bir fön makinesi tasarladım. Şu anda kullandığımız fön makineleri kuaförlerin sağlığını tehdit ediyor. Yaygın manyetik alan, titreşim, kola baskı uygulamasıyla zamanla bel fıtığı veya başka sakatlıklara yol açıyor. Diğer yandan içinde topladığı tozlu, kirli havayı solunum yolları vasıtasıyla gırtlak kanseri veya başka nefes darlığı sorunları tetikliyor. Benim yaptığım üründe mekanizma kirli havayı kendi içinde süzerek saça veriyor, bu hem saç sağlığı, hem de kuaförün sağlığı açısından önemli. Zaman içerisinde normal fön makinesi 10-15 kilo gibi oluyor. Kuaför 30-40 yaşlarına geldiğinde rahat çalışamaz bir hale geliyor. Kuaföre gelen bayanlar genelde stresten kurtulmak için gelir, ama fön makinesinin gürültüsü, etrafındaki kişilerin kalabalıklığı hem havasız kalmasına hem de baskı altında kalarak streste olmasını tetikliyor. Baskı altında saçını yaptırdığı için hiçbir şey anlamadan kuaför salonundan tekrar stres içinde çıkmış oluyor. Fön makinesinin yeniden tasarlanıp daha profesyonel hale getirilmesi belli bir ekonomik destek gerektiriyor. Bunu kuaför kazancıyla bizim tek başımıza yapmamız mümkün değil. Gerek işadamları, gerekse fön makinesi üretimi yapan firmaların desteğiyle bunu fabrikasyon üretimi yaparak kuaför salonlarına yaymayı, kuaförlerin daha sağlıklı bir çalışma imkanına kavuşmasını amaçlıyorum. Bu gerçekleştiğinde kuaförlük sanatında bir devrim gerçekleşmiş olacak. Gerçek tasarımı bu kadar kaba görünüm ve basit malzemeden olmayacak, tuşları dokunmatik olacak. Bunu kullanmak daha kolay ve hafif. Sıcaklık derecesi normaline göre daha iyi ayarlanıyor. Ses oranını da sıfıra indirmek mümkün. Mekanizmadaki hava çeşidi daha yumuşak ve seçenekli olacak. Bu örnek üründe sağdan soldan uydurup sonuç almak için yaptığımız basit malzemeler kullandık. Bu projeme destek verilmesini istiyorum" diye bilgi verdi.

Kuaförün müşterilerinden bir kadın, ilk defa saçında tecrübe edilen fön makinesini oldukça ilginç ve güzel bulduğunu söyledi. Kuaförünün yeni keşfini "tuhaf, ama güzel" diye yorumlayan müşteri, "Görünüş olarak biraz tuhaf, ama güzel. Öbüründen pek farkı yok. Hatta normal fön makinesi saç diplerini daha çok yakıyor. Ama bu fön makinesi yakmadı" diyerek mesleğine aşık olan kuaförün geliştirdiği fön makinesine müşteri onayını vermiş oldu.

Balıkesirli kuaför Kadir Karakazık, kendisine göre bayan kuaförlüğünde yeni bir çığır açacak olan ürünü için sponsor desteği arıyor. Girişimci kuaför, 25 yıldan fazla süredir yaptığı bayan kuaförlüğündeki tecrübelerini kaleme alıp bir de kitap yazmış. Mesleğinin kitabını yazan Kadir Karakazık, "Kuaförlük Sanatı" isimli kitabını da müşterilerine hediye ediyor.

25.06.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Kuaförler Risk Altında

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi