Şifrem?
278 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Çevreciler: 'Ay Işığı Manastırı Müze Olmalıdır.'
Ayvalık'ta eski adı Çevre, yeni ismi ise Orman ve Su İşleri Bakanlığınca, Türkiye’nin en büyük tabiat parklarından biri olan Ayvalık Adaları Tabiat Parkı’nda 2004 yılına ait revizyon planının, 2009 yılında yenilenen Uzun Devreli Gelişme Revizyon Planı haline dönüştürülmesine sert tepki vererek itiraz ederek, konuyu yargıya taşımasının ardından, Danıştay 6. Hukuk Dairesi Başkanlığı kararını açıklamasıyla tam bir zafer eden çevreciler mücadelelerini sürdürüyor.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Geçtiğimiz 12 Nisan’da platform olarak tabiat parkı sınırları içinde kalan Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi Suzan Sabancı ve eşi Haluk Dinçer’e ait Ay Işığı Manastır’ının müze olması ve taşkın inşaatların kaldırılması ile ilgili suç duyurusunda bulunan 27 sivil toplum kuruluşu tarafından oluşturulan Ayvalık Adaları Tabiat Parkını Koruma Platformu üyeleri, Platformun gönüllü avukatı Zehra Yetkin’in öncülüğünde söz konusu suç duyurularıyla ilgili ilk duruşmaya çıktı. 19 Ekim 2012 günü saat 14.30’da ertelenen duruşmanın ardından Adliye önünde basın mensuplarına toplu fotoğraf çektiren çevreci grup, daha sonra yazılı bir basın açıklamasında bulundu.

Ayvalık Adaları Tabiat Parkı Koruma Platformu Sözcüsü Havva Taylan’ın yaptığı basın açıklamasında, “Hepinizin bildiği gibi, “2009 Yılı Ayvalık Adaları Tabiat Parkı 1/2500 ölçekli uzun devreli gelişme revizyon planının iptali ve yürütmenin durdurulması amacı ile kurumsal olarak (Pateriça Ada Doğasını Kültürel Hayatını Yaşatma ve Dayanışma Derneği, Güney Marmara Çevre Derneği (GÜMÇED), Küçükköy Belediyesi tarafından; bireysel olarak ben Havva Taylan, Nebahat Dinler, Şükrü Kaygısız ve Cemil Tosunoğlu tarafından Danıştay 6. Dairesine dava açılmıştır. 25.01. 2011 günü Danıştay “Davanın durumuna ve uyuşmazlığın niteliğine göre taşınmazların yerinde keşif ve bilirkişi incelemesi yaptırılarak bilirkişi raporu alındıktan sonra yeniden karar verilinceye kadar yürütmenin durdurulması istemini kabul etmiştir. Ne yazık ki Danıştay’ın bu kararı hiç yokmuş gibi davranılmış, sanki 2009 Revize Planı geçerliymiş gibi çalışmalar sürmüştür. Hepinizin bildiği gibi, 13 Nisan 2012’de (Atatürk’ün Ayvalık’a Geliş Gününde) Ayışığı Manastırı Seçkin Konuklarıyla açılmıştır. Yine ne yazık ki bu açılışa bazı resmi kurumlar da iştirak etmiştir. Bizler 12 Nisan 2012 günü burada Savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Çünkü Ayışığı Manastırı 2004 Planına göre sadece müze olarak açılabilirdi. 2009 Revize Planına konulan ‘fonksiyon yükleme’ kararı yürürlükte değildi. Nitekim 09.05. 2012 günü Danıştay 2009 Yılı Revize Planının yürütmesini kesin olarak durdurmuştur. Yani Ayışığı Manastırı mola ve manzara noktası olarak tanımlanmış, mutlak koruma alanının içine alınmıştır. Fonksiyon yükleme kaldırılmış, sadece müze olarak kullanılmasına izin verilmiştir. Ayrıca bizlerin ‘bazı mülkiyet sahiplerinin kayrıldığı düşüncesi ortaya çıkmaktadır’ savımızı Danıştay desteklemiştir” denildi.

“AY IŞIĞI MANASTIRI MÜZE OLMALIDIR”
Yapılan açıklamada, “Yine Ayışığı Manastırı restore edilirken fazladan binalar ve taşkın inşaat yapıldığı hepimiz tarafından bilinmektedir. Şimdi biz buradan İl Kültür ve Turizm Müdürünün, manastırın halka açılması için girişimde bulunmasını ve manastırla ilgili tüm yanlışlıkların düzeltilmesini de yargıdan bekliyoruz. Adalet duygusu, kutsal bir duygudur. Biz adalete olan inancımızı buradan bir kez daha haykırıyoruz. Ayışığı Manastırı müze olsun ve taşkın binalar yıkılsın diyoruz” ifadeleri yer aldı.

16.07.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler
08.04.2024 Tarihli Haberler
07.04.2024 Tarihli Haberler
06.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Çevreciler: 'Ay Işığı Manastırı Müze Olmalıdır.'

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi