Şifrem?
103 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Sındırgı'ya Üniversite
Sındırgı Belediyesi ve hayırsever iş adamı tarafından Sındırgı Meslek Yüksek Okulu’na ek bina kazandırılıyor.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Yeni yapılacak ek bina ile yüksek okulun öğrenci kapasitesi 2000’e ulaşacak. Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul, Sındırgı'daki hayırsever iş adamlarını sitem ederek, ellerini taşın altına koymalarını istedi.

Sındırgı Belediyesi ve hayırsever iş adamı Zühtü Kandemer’in yaptıracağı ek bina ile 4 yeni meslek dalı kazandırılacak. Yapılacak ek bina ile ilçe bacasız sanayie kavuşacak. Ek bina 4 katlı olacak. İlk aşamada ilk 2 katı yapılıp eğitime kazandırılacak. Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan’ın da katıldığı törenle binanın temeli atıldı.

Sındırgı Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul, “Şu anda 750 civarında öğrencimiz var. İleriki yıllarda 2000 öğrenci hedefliyoruz. Buraya 2000 öğrencinin gelmesinden çok mezun olan öğrencilerin iş bulabilmesi önemli. Öğretimlerini ve alt yapıların tam olması önemli. Sındırgı ekonomisini kalkındırmak ve işin şov boyutunu yapmak önemli değil. İnşallah mezun olacak öğrenciler Türkiye’nin çeşitli yerlerinde iş bulabilir. Sındırgı’dan mezun olan arkadaşları ülkenin önemli yerlerinde görüyoruz. Çeşitli büyük firma ve fabrikalarda çalışı Sındırgı’yı temsil ediyorlar. Bizlerin de temsilcisi oluyorlar. Bu durum ile gurur duyuyoruz. Binamız 4 katlı olacak. İlk aşamada ilk 2 katını yapıp eğitime kazandırmayı düşünüyoruz. İnşallah bitirdikten sonra modern hale getirip tamamen hizmete sokmayı planlıyoruz. Zühtü Kandemir, Sındırgı’dan kazandığı parayı yine ilçemize harcıyor. Yine Sındırgı’dan para kazanan diğer vatandaşlara örnek olur. Onlar da utanıp elini taşının altına koyarlar. İnşallah onlarda Sındırgı’ya yatırım yaparlar” dedi.

Okul sıkıntısı ortaya çıktığından Başkan Ertuğrul’dan yapım için söz aldıklarını belirten Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, “Bir kısmını belediye başkanımız bir kısmını da hayırsever iş adamı Zühtü Kandemir üstlendi. Başlangıçta 2 kat olarak planlanmıştı. Daha sonra 4 kata çıktı. 2 katı Zühtü Bey, 2 katı ise belediye üstlendi. Geri kalan içerideki sıkıntıları da biz halledeceğiz. Ek kontenjanlar ile birlikte bu sene öğrenci sayısı 900’ü bulacak. 2000 olan hedefimizi kısa sürede yakalayacağımıza inanıyorum. Bir diğer özelliğimiz ise kontenjanlarımızın tamamen dolu olması. Bu seçilen bölümlerin güzel seçilmesinden kaynaklanıyor” dedi.

Ülke genelinde 2 yıl önce bir çok ili kapsayan çalışmalar yaptığını belirten Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, “Eğitim çalışmalarına vatandaş katkısı için çalışma yapmıştım. Balıkesir açısından parlak sonuçlar çıkmamıştı. Ekonomik ve sosyal göstergeler anlamında ülkemizin önde gelen illerinden bir tanesiyiz. Eğitime katkı anlamında bizim gerimizde olan illerin gerisinde kaldık. İnsanları zorlayıp eğitime katkı yapın deme şansımız yok. Bu bölgeden para kazanan vatandaşların bölgeye katkı sunması gerekir. Tabii bu insanlar devlete vergilerini veriyor. Bazı insanların, 'Vergimi veriyorum, devlet benden aldığı vergilerle yapabilir' demeleri normal. Bu da bir bakış açısıdır. Kimse bunu eleştiremez. Türkiye genç nesil ile birlikte eğitimde, sağlıkta, alt yapıda ve her alanda çaba içerisinde. Genç ve dinamik nüfusumuz var. Bu tür hizmetlere ihtiyacımız var. Bu hizmetlere halk katkısının olması bizleri mutlu ediyor. Toplumun yararına olan işlerde açıklık gereklidir” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardında protokol mensupları Sındırgı Meslek Yüksel Okulu binasının temeline ilk harcı koydu.

20.07.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Sındırgı'ya Üniversite

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi