Şifrem?
152 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ayvalık Adalarının Fizibilite Raporu Tamam
Ayvalık'ta, geçtiğimiz 12 Nisan tarihinde, Haliç Park Otel’de düzenlenen ‘Ayvalık Adaları Tabiat Parkı'nda gerçekleştirilebilecek çevre dostu ekonomik faaliyetlerin belirlenmesi’ amacıyla düzenlenen çalıştayın ardından, yol haritası yavaş yavaş belirlenmeye başladı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Türkiye’nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında, Ayvalık Adaları Tabiat Parkı’nda gerçekleştirilebilecek sürdürülebilir ekonomik faaliyetlere ilişkin toplantının sonuçları gün yüzüne çıkıyor. Yaklaşık 4 ay önce; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü (TVKGM) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye (UNDP Türkiye) tarafından yürütülen Türkiye’nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında, Ayvalık’ta gerçekleştirilen “Proje Alanlarında Sürdürülebilir ve Çevre Dostu Ekonomik Faaliyetlerin Belirlenmesi Çalıştayı’nın sonuçları netleşiyor.
12 Nisan tarihinde yapılan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü Uzmanı Dr. Gülhan Özden’in açılış konuşmasını yaptığı, Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Deniz Bilimleri Anabilim Dalı'ndan Doç. Dr. Harun Güçlüsoy, projenin tanıtımını gerçekleştirdiği çalıştayda, öneriler arasında, dalış parkları ve dalış turizminin geliştirilmesinin yanı sıra, Tabiat Parkı için bir işletme modeli oluşturulması fikrinin benimsendiği kaydedildi. Projenin Finans Danışmanlığını Uğur Yolak’ın üstlendiği finans, çevre ekonomisi ve yönetimi ile pazar araştırma uzmanlarının yürüteceği çalışmalarla, projenin yürütüldüğü altı bölgenin yerel ekonomilerinin geliştirilmesiyle birlikte, çevre değerleriyle uyumlu ekonomik faaliyetlerin devamlılık kazanmasının hedeflendiği öğrenildi.
Çalıştay sonunda, projenin yürütüldüğü altı alandan bir tanesi olan Ayvalık Tabiat Parkı'nda, yeni gelir faaliyetleri hakkında hazırlanan fizibilite çalışması ise netleşmeye başladı. Bu kapsamda, eko-turizm, dalış turizmi ve mevcut ziyaretçi merkezlerinde potansiyel yerli ürün satışı, ve benzeri yeni gelir arttırıcı ekonomik faaliyetler konusunda hazırlanan fizibilite çalışmaları da start aldı.

BÖLGE TEMSİLCİLERİNİN TALEPLERİ ALINDI
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkililerinin yanı sıra, Ayvalık bölgesindeki ilgili Belediyeler, Deniz Ticaret Odaları, Ticaret ve Sanayi Odaları, Turizm Altyapı Hizmet Birlikleri, Su Ürünleri Kooperatifleri ve özel sektör temsilcileri ile birlikte UNDP Türkiye temsilcilerinin katıldığı toplantıda, bölgede gerçekleştirilebilecek ekonomik faaliyetlere ilişkin talep ve öneriler değerlendirildi.

DALIŞ VE RÜZGAR SÖRFÜ ÖNE ÇIKTI
Toplantıda, katılımcılar tarafından ortaya konulan görüş ve talepler arasında, dalış parkları ve dalış turizminin geliştirilmesi ile birlikte rüzgâr sörfü bölgeleri belirlenmesi dikkat çekti. Bölgedeki balıkçı barınaklarının ve tekne bağlama olanaklarının geliştirilmesi istenirken, deniz çevreciliğini geliştirmeye yönelik eğitim kamplarının oluşturulması önerisi de getirildi.

TARİHSEL VE KENTSEL DOKU İÇİN RESTORASYON DESTEĞİ
Bölgedeki eski ve tarihi evlerin yapılarının bozulmadan restore edilmesi ve kentsel dokunun geliştirilmesi için restorasyon desteği sağlanması önerisinin de getirildiği toplantıda, bölgedeki şifalı bitkilerin toplanması ve gelir getirici ürünler haline getirilmesi, doğaya dost bungalov tipi evler yapılarak alternatif turizm, doğa yürüyüşü ve fotoğrafçılığının geliştirilmesi, seyahat acentelerinin alternatif turlar konusunda geliştirilmesi ve yönlendirilmesi, butik otellerin yaygınlaştırılarak turizm kapasitesinin arttırılması, alan kılavuz sisteminin kurulması ve Tabiat Parkı için bir işletme modeli oluşturulması gibi öneriler de ortaya konulan görüşler arasında yer aldı.

PROJEYİ 5 KURUM YÜRÜTÜYOR
Türkiye’nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi, Küresel Çevre Fonu (GEF) mali desteğiyle, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü (TVKGM) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye (UNDP Türkiye) tarafından, T.C. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ortaklığında yürütülüyor.

30.07.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ayvalık Adalarının Fizibilite Raporu Tamam

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi