Şifrem?
243 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Vali Aslan Balıkesirlilerden Helallik İstedi
Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, bugün Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Valiler Kararnamesi ile Batman'a atandı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Tayin nedeniyle içinin buruk ancak son derece rahat ve huzurlu olduğunu belirten Vali Yılmaz Arslan, Balıkesirlilerden helallik istedi, kendi hakkını da helal etti.

"BALIKESİR'İ ÇOK SEVDİM, HEP İYİLİK GÖRDÜM"
Vali Yılmaz Arslan, 3 Temmuz 2009 tarihinde ilk defa vali olarak atandığı Balıkesir'de, genç ve dinamik oluşunun da avantajıyla önemli işlere imza attı. Görev yaptığı toplam 3 yıl 1 ay boyunca dolu dolu geçen Vali Yılmaz Arslan, makamında kendisini ziyaret eden basın mensuplarıyla duygularını paylaştı. Bu atamaların son derece normal olduğunu belirten Vali Arslan, Balıkesirlilere veda etti. İnsanların birbirlerinden ayrılacak olmasının çok doğal ve kendisinin de buna saygı gösterdiğini dile getiren Vali Yılmaz Arslan, Balıkesir'de çok insan tanıdığını ve iyi dostlukların oluştuğunu kaydetti. Vali Arslan, "Buraya gelip ağlayanlar, üzülenler oldu. Bunlar hep olacak şeyler, olağandır. Ben Balıkesir'in 42. valisiyim, gelecek olan 43. vali. İnşallah memleket var olduğu sürece kim bilir daha kaç tane, nice valiler gelecek. Vatandaşların üzülmesi doğaldır. Ben Balıkesir'i çok sevdim, severek çalıştım. Vatandaş bizi sevdiyse bu bizim için kazançtır. Memurun bir tane sermayesi var o da budur işte. Sonuçta her yerde görev yapar aynı maaşı alır. Balıkesir'de yaşayan herkese, 1 milyon 154 bin insanın hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ben burada çalıştığım süre içerisinde hiçbir zaman muzdarip olmadım, hep iyilik gördüm, hep iyi karşılandım. Yaptığımız şeyler belki haketmediğimiz kadar çok övgü, destek aldı. Bunlar bir idareci için büyük avantajlardır aslında. Bu vesileyle Balıkesirliler hakkını helal etsin, benden yana hakkım geçmişse ben herkese hakkımı helal ediyorum. Ben yüzlerce insanın bana 'sayın valim Allah sizden razı olsun, çok çalışıyorsunuz, gazetede gördük' dediklerini biliyorum. Burası çok önemli, herkes sizi takip etmiyor ki bu aracılığı sağlayan sizsiniz. Efendim yerel basını kim okuyor deniliyor, öyle değil. Vatandaş okuyor, birine anlatıyor, o birine söylüyor. Kamuoyunu oluşturan en önemli ve güçlü unsur basındır. Basının Balıkesir için büyük bir şans olduğunu düşünüyorum" dedi.

Atamasıyla ilgili kamuoyunun beklemediği bir tayin olduğu hatırlatılan Vali Yılmaz Arslan, aslında içinde burukluk yaşadığını, fakat son derece müsterih olduğunu ifade etti. Valilerin genelde 3 yıldan sonra görev değişikliğini beklemesi gerektiğini ifade eden Yılmaz Arslan, "Valilikte 3 yılınızı doldurduktan sonra her an bir görev değişikliğini beklemek lazım, bu hem benim için geçerli hem başkaları için de geçerli. Çünkü valilikte bir süre yok, yazılı kural yok. 3 yıldan sonra her an herşey olabilir. Bu bir de o anki konjuktüre bağlı. Balıkesir rahat ve güzel bir ildir. Bugün ülkenin kritik yörelerinde yaşanan sıkıntıların hemen hemen hiçbiri yok. Alt yapı anlamında biraz var ama en azından devletin başını ağrıtan, uğraştıran sorunlar yok. Sadece Balıkesir değil batı bölgesinde bu böyle" dedi.

Vali Yılmaz Arslan, İçişleri Bakanlığından ayrıca bir talimat gelmediği takdirde önümüzdeki hafta sonu (cumartesi) Balıkesir'den ayrılacağını, Ankara'ya gideceğini, bayramı memleketi Samsun'da geçireceğini ve Ramazan Bayramından sonra Batman Valiliğindeki görevine başlayacağını, ancak bir talimat gelmesi halinde ona göre hareket edeceğini söyledi. Vali Yılmaz Arslan Batman'ı "Pek çok açıdan en iyi durumda olan il. Ekonomik seviyesi iyi bir il" olarak niteledi.

"BALIKESİR TÜRKİYE'NİN EN İYİSİ, TAŞIN ALTINA ELİMİZİ KOYDUK"
Vali Yılmaz Arslan, Balıkesir'in birçok açıdan Türkiye'nin en iyi illerinden biri olduğunu söyledi. Bürokraside oluşturduğu ekiple her alanda işlerin kesintisiz yürümesinde büyük rol oynayan Vali Yılmaz Arslan, Balıkesir'in kamusal anlamda Türkiye'nin en iyi kadrosuna sahip olduğunu, tüm birimlerin büyük bir uyumluluk içerisinde çalıştığını, kendi işlerini de en iyi şekilde yaptığını ifade etti. Vali Yılmaz Arslan, "Balıkesir Türkiye'nin en iyi kadrosuna sahip. Bunun korunması, muhafaza edilmesi lazım. Türkiye'de artık emekliliği gelmiş vali profili yok. O da geldiğinde çalışma yapacaktır, ama her yiğidin bir yoğurt yiyişi var. Herkesin birbiriyle aynı olması söz konusu değil. Balıkesir'in kendi dinamikleri, siyasileri, sivil toplum kuruluşları, meslek kuruluşları, basını bu işi diri tutması lazım. Üç yıldır çok şey oldu, çok şey riske aldık. Taşın altına elimizi koyduk. Hiçbir zaman 'bana ne' demedik. Eğer böyle yapmazsanız yıllardır beklenen sorunları çözemezsiniz. Vali bunu yapınca müdür de bunu rahatlıkla yapıyor, müdürün altındaki adam da yapıyor. En alttaki memur risk alıp fedakarlık yapmaz ve bu tersine işlemez. Bir ilde en büyük riski alacak adam validir, alması gerekir. Çünkü validir bu adam. Kanundaki tanımı da 'Vali devletin ve hükümetin idari ve siyasi yürütme vasıtasıdır' diyor. Başka hiçbir kamu görevlisine bu 'siyasi' lafı geçmez. Ama vali için kanunda öyle der, idari ve siyasi yürütme vasıtasıdır. Siyasiden kasıt bizim anladığımız siyasi değil. Ülkeyi yönetme yetkisi almış hükümetin öngörülerini taşrada hayata geçirecek kişi anlamına geliyor. Balıkesir çok kolay geriye gitmez. Artık birileri de buna sesini yükseltecektir. Yeni gelecek arkadaş ile görüşür fikir alışverişi yapar, süreç içerisinde de konuşuruz. Biz bütün başladığımız işlerin büyük bir kısmını 2013'ün ilk yarısında bitireceğiz. İşler toparlanacak, normal şartlarda bunların bitmişini görmek isterim, bunu gene görebilirim. Zaten takip ettiğimiz işler var onlar da yasal süreç devam ediyor. Balıkesir'de 'şu önemli, çok büyük bir iş kaldı' diyeceğim bir iş yok. Hastane ihalesi TOKİ'de, yeni havaalanı ile ilgili kamulaştırma yazısı geldi, yer tespiti yapıp gönderdik. Kamulaştırma süreci başlayacak. Buranın kamulaştırma ödeneğinin 2013'e konulması lazım. Çevre yolu işi var, karayolları çalışmalarını yürütüyor. İşlerin takip edilmesi lazım. Takip etmediğiniz zaman normal kendi seyrinde 1 yılda bitecek iş, takip ettiğinizde 2-3 ayda biter. İşlerin olmaması ile ilgili sorun yok" diye konuştu.

BATMAN'A İLK MESAJ: "KOŞACAK, UĞRAŞACAK, YORULACAK, TERLEYECEK MÜDÜR İSTİYORUM"
İş disiplini ve çalışma prensipleriyle her zaman göze batan ve her kesimin takdirini toplayan Vali Yılmaz Arslan, göreve geldiği günden itibaren 08.00 - 17.00 mesaisiyle çalışan daire müdürleri ile ilgili olarak görüş belirtmiş ve kendisine ayak uyduramayan müdürleri değiştirip yeni ve dinamik bir ekip kurmuştu. Bundan hiçbir zaman ödün vermediğini ve vermeyeceğini tekrarlayan Vali Arslan, şunları söyledi:
"Ben her yerde söylüyorum, burada da söyledim, yarın gittiğimde orada da söyleyeceğim. Devletten maaşını alan, devletin unvanlarını kullanan, mesela bir müdür. Devlet bu adama bir makam, araba, şoför, sekreter vermiş mi? Ona kurumdaki bütün personelin üzerinde yetki vermiş mi, vermiş. Niye vermiş? Bunun bir anlamı var. İşini yapacak kardeşim, yapmaya çalışacak. Kabiliyeti, kapasitesi oranında koşturacak, uğraşacak, yorulacak, terleyecek. Ben bunu istiyorum. Bunu yaptğını gördüğüm anda benim için o adam makbul adamdır. Hepsi becerili olmayabilir. Karıncanın hacca gitme misali gibi o yolda uğraşacak. Ben bunu istiyorum. Bizim kimsenin makamında ve mevkiinde gözümüz yok. Ben niye müdürle uğraşayım? Adam 8-10 yıldır burada müdür, çama bir tane çivi çakmamış. Telefon açıp bir şey soruyorum, 'araştırıp bilgi vereyim' diyorsa kusura bakma senle işim biter. Benim önüme dosya geldiği zaman ben dosyaya baktığımda, 24 yıldır bu işi yapıyorum. O dosyada sallama var mı yok mu onu anlayabilirim. ''Bu adamın dosyasını niye bekletiyorsunuz' deyince sorun çözülüyor. Vatandaş idareye dosya ile gidiyor 'senin işin olmaz deniliyor', adam da 'Valiye gideyim' deyince işi çözülüyor. İnsanlar bunu biliyor. Bu algı çok önemli. İdare algı yönetimidir. Sayın Başbakan beni aradığında il ile ilgili bir şey sorduğunda ben kendisine bilmiyorum öğrenip arayayım mı diyeceğim, olurn mu, öyle bir şey yok. Herkes bilmesi gereken kadarını bilecek. Niye bizim telefonlarımız her şeyimiz açık? Kaymakam, müdür, belediye başkanı, vatandaş, gazeteci aradığında konuşur bilgiyi alırsın. Ona göre talimatlarını verirsin. Yukarıdan arayan olursa da bilgi verirsin. Her sorun çözülecek diye bir kural yok, ama her sorun ile ilgilenilecek diye bir kural var. Çözülen çözülür, çözülmeyen de olabilir."

Vali Yılmaz Arslan, atama haberinin ardından kendisini ziyaret eden basın mensuplarına teşekkür etti. Yaklaşık bir saat süren ziyarette samimi duygularını basın mensuplarıyla paylaşan Vali Yılmaz Arslan, valilikte ilk görev yeri olan ve ilk gözağrısı İl olan Balıkesir'deki günlerini asla unutmayacağını, buradaki güzellikleri ve başarıları hep hatırlayacağını, kurulan dostlukları da sürdüreceğini ifade etti. Yoğun bir telefon trafiği de yaşayan Vali Yılmaz Arslan'ı, değişik illerden arayan vali ve bürokratlar da yeni görevinin hayırlı olmasını diledi.

03.08.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

murat demir / balıkesir
güle güle
sayın valim ; ben balıkesirde yaşayan bir vatandaş olarak size HAKKIMI HELAL ETMİYORUM. siz sadece reklam kokan hareketlerde bulundunuz. sizin her yaptığnız hareket basında yer aldı. biz biliyoruz yineden yolunuz açık olsun ama hellaliğim öbür dünyada...
04.08.2012 14:57:37
Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Vali Aslan Balıkesirlilerden Helallik İstedi

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi