Şifrem?
53 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Vali Arslana'a 'Veda İftarı' Verildi
Balıkesir'den Batman valiliğine atanan Vakş Yılmaz Arslan, kendisi için düzenlenen iftar yemeğinde Balıkesirlililere veda etti.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir'den batman'a tayin olan Vali Yılmaz Arslan, kendisi için verilen iftar yemeğinde Balıkesirlilere veda etti. Eşi ve çocuğuyla birlikte katıldığı veda yemeğinde konuşan Vali Yılmaz Arslan, "Balıkesir'de mükemmel bir halk gördüm. Bir yaptığımıza bin övgü aldık, bu her idareciye nasip olmaz. Ben 1 milyon 154 bin Balıkesirliye hakkımı helal ediyorum" dedi.

Son yayınlanan Valiler Kararnamesiyle Batman Valiliği'ne atanan Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan için valilik tarafından 'veda iftarı' düzenlendi. Duygulu anların yaşındığı gecede Vali Yılmaz Arslan eşi ve çocuğuyla birlikte hem hüzünlendi hem sevinç yaşadı. Vali Arslan, veda yemeğinin sonunda konukzlarını tek tek uğurlarken yeni görevinden dolayı da tebriikleri kabul etti. İçişleri Bakanlığı Genel Sekreterliği görevinden 3 yıl önce Bakanlar Kurulu Kararı ile Balıkesir Valiliği görevine atanan ve 3 yıldır Balıkesir'de başarıyla görev yapan Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan'ın Batman'a atanması nedeniyleOtel Basri'de uğurlama yemeği verildi. Valilik tarafından düzenlenen iftar yemeğine; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili A. Edip Uğur, milletvekili M. Cemal Öztaylan, Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Balıkesir İdare Mahkemesi Başkanı Cavit Erdem, Baro Başkanı Yaşar Meyvacı, BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, vali yardımcıları, daire müdürleri, İl Müftüsü Turgut Açari, valilik personeli, oda başkanları, kaymakamlar, belediye başkanları, belediye başkan yardımcıları, belediye ve il genel meclis üyeleri, iş ve siyaset dünyasından isimler ile spor, sanat ve basın camiasından çok sayıda davetli katıldı.

İl Müftüsü Turgut Açarinin yaptırdığı iftar duasının ardından geçilen programda kaymakamlar adına Burhaniye Kaymakamı Alu Uslanmaz söz aldı. Kaymakam Uslanmaz, "Sayın valimizin Balıkesir'in Türkiye'yi doyuran il konumuna yükselmesi için yaptığı çalışmalar hepinizin malumlarıdır. Sayın Valimiz takdir yetkisini sonuna kadar kullanan bir profil çizmiş, beşeri münasebetlerinde hoşgörülü olmuş, sevgi ve saygı kuralını devlet adamlığına uygun ölçülü bir şekilde kullanmıştır. Üst kaymakamlar ve sivii yöneticilerinde aynı duygu düşünce ve sorumluluk anlayışı ile hizmet etmelerini tavsiye etmiştir. 'Halka hizmet Hakka hizmettir' anlayışı ile yaptığı bu hizmetler huzuru ilahide inşallah Allah'ın hoşnutluğuna vesile olacaktır" dedi.

Kaymakam Uslanmaz'dan sonra söz alan Balıkesir Vali Yardımcısı Selda Dural, geceye katılanlara teşekkür etti. Selda Dural, kamu görevlilerinin görev yaparken başarısını, tatminini ve huzurunu etkileyen pek çok etken olduğunu belirterek başladığı konuşmasında, bu etkenlerden en önemlilerinden birisinin valilerin tutum ve tarzları olduğunu söyledi. Vali Arslan'dan övgüyle söz eden Selda Dural, şunları söyledi;

"Bizler üç yıldır valimizin sevk ve idaresinde Balıkesir'de huzur ve güven içinde çalıştık. Bu üç yılda bu şehirde yaşayan herkesin gördüğü ve çok iyi bildiği şekilde kamu hizmetlerinin yerine getirilişinde çok önemli bir değişim ve dönüşüm yaşandı. Kamu binalarının fiziksel koşullarından hizmet standartlarını iyileştirilmesine devlet ve vatandaş işbirliği ve diyalogunun artırılmasına kadar alanda adeta yeniden bir yapılandırılma oldu. Sayın valimiz liderliği, azimli, kararlı, tutumu ve vizyonu ile bu değişimin mimarı oldu. Binbir emekle ortaya konulan çalışmalar sonucunda hem çalışanların hemde vatandaşların memnuniyet düzeninde gözle görülür bir artış yaşandı. Sayın valim, bizlere yaklaşımınızda riyakat, başarı ve güven belirleyici unsurlar oldu. Bize talimatlarınız daima hak, hukuk ve adalet çerçevesinde vatandaşa hizmet verimli ve süratli çalışma ve kamu kaynaklarının etkin kullanılması doğrultusunda oldu. Yetkinizi daima bizlerle paylaştınız. Dolayısıyla valimizin ve devletimizin gücünü hep arkamızda hissettik. Sizden çok şey öğrendik. Bize kattığınız tüm değer, sağladığınız huzurlu ve güvenli çalışma ortamı için size çok teşekkür ediyoruz. Bu meslekte eşine az rastlanır bir vefa ve dayanışmayı sayenizde öğrendim, Balıkesir'liler üç yılda pek çok özelliğinizle tanıdılar sizi. Ancak şundan eminim ki bir de vefa ve kadirşinaslığınızla tanıyacaklar. Bundan sonraki meslek yaşantınızda çok daha büyük başarılara imza atacağınıza hiç kimsenin kuşkusu olmamaktadır. Bizlere hakkınızı helal ediniz, yolunuz açık olsun."

BAŞKAN OK'TAN VALİYE BALIKESİRSPOR SÖZÜ
Balıkesir Belediye Başkanı İsmail OK da veda gecesinde yaptığı konuşmada Vali Yılmaz Arslan'ın, "sıra dışı" birv ali olduğunu söyledi. Başkan Ok, "Devlet denildiğinde uzak ulaşılamayan bir anlayış vardı. Ama valimiz 7'den 70'e herkesle, bütün kesimlerle bir arada oldu, diyalog kurdu. Balıkesir halkının büyük sevgisini kazandı. Balıkesir'de bütün kurum ve kuruluşları arasında üç yıldır bir ahenk var. Bu ahenkin baş mimarı başkomutanı, lider devlet adamı valimizdir. Yeni görev yerinde başarılar diliyor,um. Bu devletin böyle yetişmiş devlet adamlarına ihtiyacı var. Daha üst görevlerde görmek bizleri memnun edecektir. Allah yolunu açık etsin" dedi. Belediye Başkanı İsmail Ok, Vali Yılmaz Arslan'ın arzu edip de gerçekleşmeyen tek girişiminin Balıkesirspor'un 1. Lig'e çıkması olduğunu hatırlatarak, verdiği tüm katkı ve destekler için teşekkür etti, bu sezon da Vali Yılmaz Arslan'a Balıkesirspor'u şampiyon yaparak Spor Toto 1. Lig'e çıkarmak için söz verdi.

Protokol konuşmalarında söz alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvkeili Edip Uğur, Vali Yılmaz Arslan'ın Balıkesir'de görev yaptığı 3 yıl boyunca güzel hizmetlere imza attığını söyledi.Vali Arslan'ı, başarılı devlet adamı olarak niteleyen milletvekili Uğur, bürokrasi, sivil toplum ve basınla uyum içerinde bir üç yıl geçirdiğini, görev süresi içinde Balıkesir'in hep kazandığını belirtti. Vali Arslan'ın artık bir "Balıkesirli" olduğunu ifade eden Edip Uğur, Arslan'a Batman'daki göervinde başarı dilerken, çok daha iyi yerlere gelmesini diledi. Edip Uğur sözlerini, "Kadir gününüz kutlu olsun" diye bitirdi.

VALİ ARSLAN: "BALIKESİR'İN HAYATIMDA AYRI BİR YERİ VAR"
Konuşmacıların ardından kürsüye gelen Vali Yılmaz Arslan, kendisinden övgü ve güzeliklerle bahseden hatiplere teşekkür etti. Yeniden dünyaya gelse ve yeniden eğitim görse tekrar çok sevdiği mesleği Kaymakam olmayı istediğini, valiliğin özünün Kaymakamlık olduğunu belirten Yılmaz Arslan, Bugüne kadar görev yaptığı yerlerde ortalama göerv süresinin 2 yıl olduğunu, ancak sadece Balıkesir'de 3 yılı aşkın görev yaptığını kaydetti. Balıkesir'in görev yaptığı 10. yıl olduğunu belirten Vali Yılmaz Arslan, plakası 10 olan Balıkesir'de tam 1135'inci iş gününü doldurduğunu, bu rakamların da yan yana toplandığında "10" ettiğini, bunun ilginç bir tesadüf olduğunu söyledi. Üçüncü çocuğu da Balıkesir doğumlu olan Vali Yılmaz Arslan, şöyle konuştu;

"Bizim işimiz elimizden geleni yapmaktı. Bu il çok daha iyi şeylere layıktır. Gelecekte bugünden daha iyi olacaktır, olmalıdır. Ben mesleğimi de, Anadolu insanını da çok seviyorum. Meslek hayatımda çalıştığım hiçbir yerden muzdarip olmadım. Elimden geleni yaptım, sevdim ve sevgi gördüm. Balıkesir'in elbetteki hayatımda ayrı bir yeri var. Kaymakamlık, müfettişlik ve Ankara'daki görevimden sonra ilk valiliğim oldu. Batıda bir ilde ilk kez çalıştım. Burada çok iyi bir ekiple çalıştım. Her kademede siyaset yapanlardan hep destek gördüm. Dört dörtlük milletvekili ekibi var, çok değerli belediye başkanları var. İyi bir İl Genel Meclisi ile çalıştım. İnsanlar dertleri olduğunda aradılar. Yeri geldi biz aradık. Bunların hepsi başarıyı getiren faktörler arasında. Her şeyden önemlisi mükemmel bir halk gördüm, bir yapmışsak bin yapmış gibi övgü ve destek gördük. Bu her idareciye nasip olmaz. Benden daha gayretli bir basın camiası gördüm. Dişini tırnağına takan aldığı maaşın hakkını vermeye çalışan 35 bin kamu çalışanı gördüm. Vali yardımcılarıma, kaymakamlarıma, müdürlerime, kamu görevlilerime, memurlarıma özellikle teşekkür diyorum. İncittiğimiz insanlar olmuştur, görev gereği incindiğimiz zamanlar da oldu. Bunlar işin tabiatı gereğidir. Ben 1 milyon 154 bin Balıkesirliye hakkımı helal ediyorum. Allah yardımcımız olsun. Allahaısmarladık."

Gecenin sonunda Vali Yardımcısı Selda Dural, Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aydın, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mesut Aşanel Vali Arslan'a el dokuması halı, tablo, biblo, şilt ve plaket takdim ettiler. Balıkesir Zihinsel Engelliler Derneği Gül İmrek de yanında otistik bir öğrenci ile Vali Yılmaz Arslan'a derneğe katkılarından dolayı bir şilt takdim ederek teşekkür etti. Zihinsel Engelliler Derneği adına şilti otistik öğrencinin elinden alan Vali Yılmaz Arslan derneği ve okulun maskotu olan otistik gence sarılıp öperek teşekkür etti. Duygulu anların yaşandığı gecenin sonunda Vali Yılmaz Arslan eşi Hümeyra Arslan ile birlikte otel çıkışında konuklarını tek tek uğurlayıp vedalaştı.

14.08.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler
08.04.2024 Tarihli Haberler
07.04.2024 Tarihli Haberler
06.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Vali Arslana'a 'Veda İftarı' Verildi

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi