Şifrem?
98 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ed-Bel'den Basın Açıklaması
Edremit'te faaliyet gösteren Ed-Bel Şirketi’nin Genel Müdürü Hasan Tunceli son günlerde şirkete yönelik, taş ocağı çalıştıracağı için çevreye duyarsız olduklarına dair yöneltilen suçlamalara karşılık yazılı bir açıklama ile cevap verdi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Geçtiğimiz Çarşamba günü Edremit Cumhuriyet Meydanı’nda çevreciler tarafından, taş ocağı işleteceği için protesto edilen Edremit Belediyesi’nin şirketi olan Ed-Bel’in genel müdürü Hasan Tunceli yapılan protestonun tamamen haksız olduğunu, Ed-bel’in çevreye zarar veren değil, aksine çevreyi koruyan bir kurum olduğunu üstüne basa basa bildirdi. Son dönemlerde şirketin geçtiğimiz yıllardaki kötü yönetim sebebiyle saplandığı borç batağı ve atıl durumundan kurtarmak için bir dizi çalışma yaptıklarını ve bu sayede şirketin borç yükünü azaltarak tekrar faal hale getirdiklerini ifade eden şirket müdürü Tunceli, “Ed-Bel’in artık kendini idare edecek ve bölgeye istihdam sağlayacak konuma gelmesi bazı isimleri ve kurumları rahatsız ediyor olmalı ki, kamuoyunun gözünde şirketimizi kötü göstermek için adeta karalama kampanyası başlatılmış durumda. Avukat Tuncay Kılıç dönemi öncesinde büyük bir borç batağına sokularak milyonlarca lira zarara uğratılan şirketimiz bölge halkına hizmet verebilmek için kaynak üretmektedir. Bu kaynaklardan birisi olarak söz edilen ve protestonun sebebi olan taş ocağımız Belediye Başkanımız Av. Tuncay Kılıç ve ekibimizin çabaları ile hiç yoktan var edilmiş ve hem şirketimize sermaye hem de bölge halkına iş olanağı olarak katma değer sağlamıştır. Alınan bu belgeler taş ocağının çevreye zarar vermeyeceğinin resmi bir belgesidir. Bu belgeler isteyen kurum ve kişilere şirketimiz tarafından gösterilebilir. Çarşamba günü mitingine istinat edilen suçlamalardan biri de ÇED raporu ile ilgiliydi. ÇED raporu alanın büyüklüğü ile ilgili değil çıkarılacak taşın miktarına ile ilgilidir, bu miktara göre ÇED’e gerek yoktur belgesi verilir. Kişi ve kuruluşlar kanunları ve yönetmelikleri bilmeyebilirler. Bir şeyi öğrenmek için en iyi yöntem bu konuyla ilgili araştırma yapmak, ilgili kurum ve kuruluşlara danışmaktır. Süslü cümleler kullanılarak suç olmayan bir şeyi suç varmış gibi göstererek insanları kamuoyunu yanıltmak hiç kimsenin işine yaramaz. Hiç kimse yasalardan üstün değildir. Biz anayasal hakkımızı kullanarak tamamı resmi yollardan bu izinleri aldık. Böyle bir durumda bile yıllardır çevreci kimliği ile masum köylülerimizi kullanarak şovmenliğe soyunanlar öncelikle kendi yaptıkları inşaatları durdurarak el altından yaptıkları çevre katliamına son versinler. Bizim kiraya verdiğimiz taş ocağımız ne köyün içme uyuna zarar verecek ne oradaki doğal güzellikleri yok edecektir” dedi.

“TEK ZARARIMIZ KAHVECİYE”
“Ocağımızın bulunduğu bölgede ki tek zararı köydeki işsizlik ve kahvede gün boyu boş boş oturan köylülerin sayısı azalacağı için köyün kahvecisine olacaktır” diyen Ed-Bel şirketi genel müdürü Hasan Tunceli, “Masum köylülerimizin iyi niyetleri bazı kişiler tarafından kötüye kullanılmaktadır. Bu şirket bugüne kadar yaptığı bir çok doğa çalışması ile bölgemizin doğal güzelliklerinin arttırılması için büyük çaba sarf etmiştir. Ayrıca eleştirilerin odak noktasına konulan başkanımız Tuncay Kılıç’da tam bir doğasever olup kurak bir tepeden bölgenin en büyük doğa parkına dönüştürdüğü Ülkü Tepesi doğa katliamı yaptığını iddia edenler tarafından gezilmelidir. Yapılan eylem ile şirketimizi karalamaya çalışanlar sadece şirketimize değil Edremit halkına leke sürmektedir. Biz burada yaptığımız çalışmaları kendimiz için kullanmıyoruz. Bu şirketin kazandığı tek kuruş bile Edremit halkına bölge halkına dönüyor. Ayrıca yapılan eylem izinler dahilinde olsa bile isim belirtilerek karalama kampanyasına dönüştürüldüğü için yasal haklarımızı kullanmak için harekete geçmiş bulunmaktayız diye konuştu.

“MİLYONLARCA LİRALIK BORÇ BIRAKILIRKEN NEREDEYDİNİZ?”
Belediyeye ait bir şirket olan Ed-Bel’in çalışanlarına göreve geldiklerinde maaş borcu, sigorta, vergi borçları gibi eski para ile trilyonlarca liralık borcu olduğunu belirten Tunceli, “Edremit Belediye Başkanı Av. Tuncay Kılıç’ın 2004 yılında borçsuz bıraktığı şirket 2009 yılına kadar elindeki arazileri satılmış, kira gelirleri toplanmamış, faal olarak çalıştığı hiçbir alan kalmamış ve üstelik dev bir borç batağına sürüklenmişken bugün bizim üstümüze gelenler neden sesini çıkartmadılar. Bizler personelimiz maaşını alamadığında uykuları kaçan insanlarız elbette ki bu duruma duyarsız kalmamız beklenemezdi. Bu yüzden Başkanımız ve ekibimiz ile gece gündüz projeler üretip şirketi eski parlak günlerine döndürmeye çalışıyoruz ve bunu başaracağımıza da canı gönülden inanıyoruz” dedi.

03.09.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ed-Bel'den Basın Açıklaması

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi