Şifrem?
113 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Balıkesir'de Elektrik İsyanı
Balıkesir'de TEDAŞ'ın enerji yenileme ve yatırım programı kapsamında yürütülen çalışmalar kapsamında trafo değişim işini gündüz vakti yapması vatandaşları isyan ettirdi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Hafta için bütün gün elektrikleri kesilen onlarca esnaf, kurum ve kuruluş hiçbir iş yapamadı. Çaresiz esnaf müşteri kaybına uğrayınca büyük zarar etti. Basın kuruluşları, çok sayıda iş yeri, dersaneler, bilişim ve iletişim hizmeti veren iş yerleri, mağazalar vb gün boyu çalışamadı. Bazı iş yerlerinde ise gaz lambası kullanıldı.

TEDAŞ'ın Balıkesir'deki müsteciri Uludağ Elektrik A.Ş. (UEDAŞ) il müdürlüğünden verilen bilgiye göre, 3-9 Eylül tarihleri arasında (Pazartesi ve Pazar günleri arası) şehir merkezindeki eski trafoların yenileriyle değiştirilmesi için program yapıldı. Kamuoyunun yeterince bilgilendirilmediği belirtilen çalışmalar sırasında büyük oranda mağduriyetler yaşandı. Bugün çarşı merkezinde yapılan çalışmalar nedeniyle Altı Eylül Mahallesi, Kızılay Caddesi, Eski Kuyumcular , Anafartalar Caddesinin bir kısmı, Altı Eylül Pasajı, Mortaş İşhanı (A ve B Bloklar) gibi geniş bir kesim elektriksiz kaldı. Ekiplerin özverili ve gayretli çalışmalarına rağmen çalışmaları nedeniyle bölgenin büyük kısmı gün boyu elektrik alamadı. Mortaş İşhanındaki trafo değişimi sırasında eski trafonun sökümü esnasında meydana gelen bir patlama herkesi korkuttu. Ani enerji yüklemesi nedeniyle iş hanındaki birçok esnafın elektrik aksamı zarar gördü, lambaları patladı. Esnaf ve vatandaşlar ise en çok UEDAŞ tarafından hiçbir şekilde bilgilendirilmediklerini, böyle ciddi bir çalışmanın bir-iki gazeteye geçilen bilgi yazısı ile kısıtlı bırakılamayacağını, çalışmanın yapılacağı bölgedeki iş yerlerinin bizzat bilgilendirilip gerekli tedbirlerin alınmasının sağlanması gerektiğini belirterek yetkililere tepki gösterdi. Akşam saatlerinde yenilenen trafolara verilen enerji ile birlikte elektrikler verildi. UEDAŞ yetkilileri ise vatandaşlardan özür dileyip, kendi çalışmalarından kaynaklanan herhangi bir hasar var ise bunun gereğinin mutlaka yapılacağını belirterek gösterilen anlayış için teşekkür ettiler.

UEDAŞ YÖNETİCİSİ: "VATANDAŞIMIZ HER ZAMAN HAKLIDIR"
Öte yandan UEDAŞ Balıkesir İl Müdürü Taşkın Yıldız, vatandaşlara daha iyi ve kaliteli bir enerji kullanmalarını sağlamak amacıyla yapılan yatırım programı kapsamında şehir merkez indeki trafo değişimlerinin zorunluluk olduğunu, çalışma saati olarak gündüz vaktinin özellikle seçilmiş bir zaman dilimi olmadığını, sabah çok erken saatlerde başlayan ekiplerin çalışmalarının iş sonuçlanıncaya kadar aralıksız devam ettiğini, bunun sonucunda vatandaşların daha iyi ve kaliteli enerji kullanmaya başladıklarını söyledi. Yaşanan küçük olumsuzlukların olabileceğini belirten Taşkın Yıldız, verdikleri rahatsızlık nedeniyle tüm Balıkesirlilerden özür diledi. "Vatandaşımız her zaman haklıdır, ancak bizim de gayretimiz vatandaşlarımıza en kaliteli enerjiyi ulaştırmak" diyen İl Müdürü Yıldız, şehir merkezindeki çalışmaların pazar günü sona ereceğini fakat hafta sonu yapılacak açık öğretim sınavlarından dolayı birkaç trafonun değişim işinin iptal edilerek önümüzdeki haftaya ertelendiğini bildirdi.

PROJE MALİYETİ 4 MİLYON TL..
KULLANILAN ENERJİNİN KALİTESİ ARTACAK

UEDAŞ Balıkesir İl Müdürü Taşkın Yıldız, 1 hafta öngörülen çalışma programı kapsamında şehir merkezindeki 37 adet 6.3 KW gerilimli trafonun 34.5 KW yeni trafolarla değişimlerinin yapıldığını açıkladı. İHA muhabirine konuşan UEDAŞ Müdürü Taşkın Yıldız, şunları söyledi:
"İşin büyük kısmı bitti. Bugün Altı Eylül İlköğretim Okulunun önündeki trafo değişti, Altı Eylül Pasajındaki trafo değişti, ayrıca Mortaş işhanındaki trafo da değişti. Yarın (cumartesi) merkezdeki dispanserin bahçesinde bulunan trafo değişecek. Pazar günü ise valilik binasının yanındaki trafo ile birkaç trafo daha değişip iş tamamlanacaktı. Ancak açık öğretim sınavı yapılacağından dolayı bu trafo değişimlerini önümüzdeki haftaya ertelemek zorunda kaldık. İş bitiminde şehir merkezindeki şebeke çalışmaları tamamlanmış olacak. Bu çalışmaların yapıldığı yatırım projemizin maliyeti 4 milyon TL.'dir. Yaşanan kesintiler, olumsuzluklar, verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz. Ancak bu çalışmalarımız vatandaşlarımızın kaliteli ve güvenli enerji kullanımı için yenileme ve yatırım yapımına yöneliktir. Anons sistemi olmadığı için böyle bir duyuru yapamadık, ancak Balıkesirimizin güzide basın kuruluşları yerel gazetelerimiz ile televizyon ve radyolara halkımızın bilgilendirilmesi için gerekli açıklamalarımızı kesintiden 48 saat önce gönderiyoruz, bu şekilde ile kamuoyunu bilgilendirmeye çalışıyoruz. Ayrıca, 186 nolu telefon hattımızdan da gerekli bilgiler alınabilir, internet sitemiz de ziyaret edilerek burada da çalışmalar ve kesintilerle ilgili bilgilere ulaşılabilinir. Balıkesir kent merkezindeki 37 trafo (29'u eski trafo, 8 trafo ise yeni şebeke ile ilave edildi) değişmiş olacak. Şu anda 8 trafo kaldı, onu da yarın ve önümüzdeki hafta içerisinde bitireceğiz."

08.09.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

elektriçi / balikesir
ELEKTRİK
Yüksek okul mezunu olarak çoğumuz boşta 30 lu yaşlara geldik elektrik özelleşmesi yüzünden. Aöf de okuyoruz artık. Kpss puanlarımız yandi gitti. Vatandaşimiz kimasına gerek yok hak ettiğini aliyo.
08.09.2012 19:18:51
Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Balıkesir'de Elektrik İsyanı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi