Şifrem?
113 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Altınova CHP 89. Yılını Kutladı
Ayvalık'a bağlı Altınova beldesinde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belde Başkanlığı kuruluşlarının 89. yılını kutladı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Altınova’da CHP’nin 89. kuruluş yıl dönümü kutlamaları belediye önünde bulunan Cumhuriyet alanındaki Atatürk büstüne; belde teşkilatı başkanı Mesut Bilgili ve yönetimi tarafından çelenk konulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla süren törende; CHP İl Genel Meclisi Üyesi Hasan Uslu, Belediye Başkanı Asım Sürer, Belediye Meclis Üyeleri, CHP Belde Kadın ve Gençlik Kolları üyeleri ile çok sayıda vatandaşın meydanda bulunan Atatürk anıtını çiçeklerle donattığı gözlendi. Törende konuşan CHP Altınova Belde Başkanı Mesut Bilgili, Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının, ulusal kurtuluş savaşının ilk ve tek siyasi yapılanması olarak kurduğu, Cumhuriyet Halk Partisinin kuruluşunun 89. yılını gurur ve kıvançla kutladıklarını vurgulayarak, “CHP; cumhuriyetimizi ve devletimizi kuran, kendi kurduğu devlete kendisini tescil ettiren, dünyada tek siyasi hareket olup, devletimizi kurmakla kalmamış sürekli devrim ateşini yakan ve toplumlara örnek olan bir siyasi oluşum haline dönüşmüştür” ifadelerini kullandı.

CHP’nin kurucusu ve ilk genel başkan Mustafa Kemal Atatürk’ün; ‘Benim iki eserim var, biri Cumhuriyet, biriside Cumhuriyet Halk Partisidir’ sözlerini hatırlatan Bilgili, “Bizler ulu önder ve ve onun ilkelerine hep sadık kaldık. Bundan sonrada ebediyen sadık kalacağız. Cumhuriyet Halk Partisi, Türk siyasi hareketine çok önemli projeler kazandırmıştır. Cumhuriyeti kuran, demokrasiyi ülkeye getirerek çok partili sisteme geçen, köy enstitülerini hayata geçiren, Sevr Antlaşmasını yırtarak, Lozan Antlaşmasını düzenleyen uluslar arası kuruluşlara imza atan bir siyasi parti olup, sürekli aydınlanma ilkesiyle toplumlara özgürlük ve aydınlık yolu göstermesinde aydınlatıcı bir rehber olmuştur” diyerek, Atatürk ve silah arkadaşlarına duyduğu minnettarlığı dile getirdi.

“YASAKLAMALARA RAĞMEN KUTLUYORUZ”
Törende, Altınova’nın CHP’li Belediye Başkanı Asım Sürer ise, yaptığı gündem dışı konuşmada “Bugün burada cumhuriyetimizin kurucusu, CHP’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna geldik. Hatırlarsınız daha 10 gün önce 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarını yasakların gölgesinde yapmıştık. Ancak buna rağmen Altınova’mız; tarihinde böyle bir zafer kutlaması ve fener alayı görmedi. İşte önümüzde 14 Eylül Altınova’nın kurtuluşu var. Törenler yasak. Biz alacağımız izinle çelenk koyacağız. Biz isterdik ki, Altınova’da 3 bin 500 oyu bulunan CHP’li vatandaşlarımız korkmadan bugün burayı doldursunlar. Gelin bu yasaklara karşı birlik olalım. Atatürk ve O’nun kurduğu Cumhuriyeti silmek isteyenlere karşı mücadele edelim. Bakın 2012-2013 eğitim ve öğrenim yılı okullarda önümüzdeki hafta, ‘Türküm, Doğruyum, Çalışkanım’ sözleriyle başlayan öğrenci andının okunmasından vazgeçilmiş bir halde başlayacak. Bu andı, yeni yönetmelik gereği artık duyamayacaksınız. Bu ve benzeri nedenlerle; birlik ve beraberliğimizi bu alanlarda gösterelim. Atamızı, bayrağımızı, Türklüğümüzü unutturmayalım” dedi.

9 Eylül tarihinin dünya geçmişinde eşine sık rastlanılmayan bir kurtuluş ve kuruluşun yıldönümü olduğuna dikkat çeken Sürer, “Bu tarih;hem İzmir'in kurtuluşunun hem de CHP'nin kuruluşunun yıl dönümüdür.CHP; devrim, demokrasi, tam bağımsızlık, eğitim, gelişim ve çağdaşlık anlamını taşır. Biz çağdaş Türkiye'yi inşa etmenin yanı sıra, Türkiye'ye demokrasiyi, çok partili sistemi getiren partiyiz. Tarihinden ve devrimciliğinden kopmadan, 89 yıldır bu ülkenin refahı, huzuru, barışı ve kalkınması için 89 yıl önce olduğu gibi bugün de aynı kararlılıkla mücadele eden bir partiyiz'' diye konuştu.

10.09.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Altınova CHP 89. Yılını Kutladı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi