Şifrem?
190 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Atletizmin Kalbi Bu Tesislerde Atacak
Balıkesir'de temeli beşbuçuk yıl önce atılan İsmail Akçay Sentetik Yüzeyli Atletizm Pistinde nihayet sona gelindi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Aslan, şu anda atletizm antremanlarının yapıldığı tesisin 2013 yılında tam kapasite olarak hizmete gireceğini bildirdi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün Balıkesir'de yaptırdığı ve ünlü maratoncu İsmail Akçay'ın isminin verildiği sentetik atletizm pisti gecikmeli olarak tamamlanıyor. 17 Şubat 2007 tarihinde dönemin spordan sorumlu Devlet Bakanı olan Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin tarafından temeli atılan pistin aynı yıl içerisinde (1 Kasım 2007) bitirilip, yıl sonun da açılışının yapılması planlanıyordu. Ancak çeşitli nedenlerden dolayı pistin zamanında bitirilip açılması gerçekleşmedi. İsmail Akçay Sentetik Yüzeyli Atletizm Pisti'nin inşaatı 20 Aralık 2006 tarihinde 1 milyon 598 bin 669,54 TL muhammen bedel ile ihale edilmiş ve pist inşaatına 26 Ocak 2007 tarihinde başlanmıştı. KDV dahil 1 milyon 867 bin 500 TL'ye mal olan pist için Spor Toto ve İddaa gelirlerinden yararlanıldı. Söz konusu maliyet İddaa'nın 2 reklamı karşılığı tahsis edildi. İlk etapta betonarme şekilde bin 500 seyirci kapasiteli olarak planlanan atletizm pistindeki tribün bugün 3 bin 700 seyirci kapasiteli olarak planlandı, inşaatı bitmek üzere. Tribünün altında idari bürolar, yağışlı havalarda yararlanılabilecek büyük ve küçük ebatlarda spor salonları, depolar, soyunma odaları, duşlar olacak. Tesisle ilgili kanuni işlemler tamamlandıktan sonra milli maratoncu İsmail Akçay'ın adının verilmesi de kesinleşti. 2009 yılının Nisan ayında bitirilip hizmete açılması hedeflenen ancak yine ertelemeye giren İsmail Akçay Atletizm Pistinin bu yıl tüm birimleriyle çevre düzenlemesi dahil tamamlanıp tam kapasite hizmete gireceği, 2013 yılında ise Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü tarafnıdan verilecek olan müsabakalara ev sahipliği yapacağı bildirildi. Sentetik yüzeyli tartan pisti koşucular için ayrıcalık ve özellikli bir pist demek. Pisti bu kadar özel yapan sentetik maddesi koşucuya yaylanma sağlıyor. Balıkesir'deki pist için yapıştırma değil, dökme tip sentetik kullanıldığı belirtildi.

ULUSLARARASI ATLETİZM FEDERASYONU PİSTİ ONAYLADI
Geçtiğimiz yıllarda Balıkesir'e gelen Uluslararası Atletizm Federasyonundan bir heyetin pistte inceleme yaptığı, bu inceleme neticesinde pistin 'uluslararası müsabakalara uygundur' diye rapor verilerek onaylandığı, buna göre İsmail Akçay Sentetik Yüzeyli Atletizm Pisti'nin dünya çapındaki müsabakalara da ev sahipliği yapacağı bildirildi. Dünyanın en iyi 10 maratoncusu arasında gösterilen milli maratoncu İsmail Akçay, Balıkesir'e yapılması için büyük çaba sarf ettiği sentetik piste kendi adının verilmesinden dolayı büyük onur ve mutluluk duyduğunu söyledi. Her fırsatta sentetik piste giden Akçay, "Balıkesirimize böyle bir tesis çok yakışacak. Sentetik yüzeyli pist çok özel, her yerde yapılmıyor. Spor deyince Balıkesir en önce akla gelen illerden biri olacak. Tabi bunlar hep birtakım mücadeleler sonunda gerçekleşiyor. Kendi adıma ve memleketim adına çok sevinçliyim" diye konuştu.

TÜRK SPORUNUN GÖZDE TESİSİ
Öte yandan, Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanı Suat Kılıç da Balıkesir'deki İsmail Akçay Sentetik Yüzeyli Atletizm Pistine büyük önem veriyor. Balıkesir'de yaklaşık 1 yıl önce göreve gelen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Aslan İsmail Akçay Atletizm Pistiyle özel olarak ilgileniyor. Spor İl Müdürü İlhan Aslan, pistin yaklaşık 2 yıldan beri sporcuların hizmetinde olduğunu, ancak tesisin tam kapasite olarak faaliyete geçirilmesi için çalışmaların bütün hızıyla devamm ettiğini söyledi. İl Müdürü İlhan Aslan, "İsmail Akçay Atletizm Pisti yaklaşık 2 yıldır sporcularımızın hizmetinde. Burada sporcu yetiştirmeye devam ediyoruz. Özellikle atletizm branşının bütün dallarında burada sportiv etkinliklerimiz yapılıyor ve çocuklarımız yetişiyorlar, şampiyonalara buradan hazırlanıyorlar. Atletizm pistinin en büyük eksiklerinden bir tanesi tribün inşaatı idi. Bu inşaatın son çalışmaları yapılıyor. 3 bin 700 kişilik seyirci kapasitesine sahip. Biraz daha koltukları renkli yaptık ki, olimpiyat havası verildi. Tribün çok uzaktan da görülebilen özellikte. Tribünün altında soyunma odaları, antreman salonları, çok amaçlı salonlar bulunuyor. Sporcularımız yağışlı havalarda bunun altındaki meydanlarda da spor yapma imkanı bulacaklar. Balıkesir için son derece kazançlı bir tesis olarak değerlendiriyoruz. Bu tür tesisler Türkiye'de sayılı tesislerdir. 12 ay hizmet verilecek bir tesis haline geldi. Buradaki koşu parkurunun tartan pist olması sprcuların yarışmaya hazır olmalarını sağlıyor. 2013 yılında burası tam kapasite çalışıyor olacak. Federasyonumuzun, Bakanlığımızın verdiği yarışmalara (atletizm branşında) bütün alet ve ekipmanlarımızla hazırız. Balıkesir'e ayrı bir artı değer kazandıracak. Şu andaki tribün çok önemli, bu kadar çok seyirci kapasiteli tribün inşaatı bulunan tesis diğer illerimizde yok" dedi.

"İSMAİL AKÇAY GURURUMUZ"
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Aslan, atletizm pistine adı verilen efsane maratoncu İsmail Akçay ile hemşehri olarak büyük gurur duyduklarını söyledi. Balıkesir'deki atletizm pistinin bundan sonraki yıllarda çok sayıda müsabakayı ilimize kazandıracağını vurgulayan İlhan Aslan, atletizm deyince dünyanın tanıdığı İsmail Akçay gibi yaşayan efsanenin Balıkesir'de olması ve tesisin adını taşımasının da hem ulusal hem uluslararası müsabakalar için çok önemli olduğunu söyledi. İlhan Aslan, "Tabiki bu tesise verilen verilen isim de çok önemli. İsmail Akçay ülkemizi dünyada temsil etmiş bir şahsiyet. Onun isminin buraya verilmesi ayrı bir özellik. Bu anlamda yapılacak her turnuvaya ayrı bir özellik ve kişilik kazandıracaktır. Bu tesisin bitmesiyle birlikte İsmail Akçay ismi biraz daha ön plana çıkacak, ulusal ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapabileceğiz. Böylece Balıkesirimizi en iyi şekilde tanıtacağız. Ayrıca ülkemiz sporuna çok iyi sporcuların yetişmesi için İsmail Akçay örnek alınacak isim olacak. Atletizm dediğimizde İsmail Akçay ismi daima ön planda, Balıkesirli olması da bize ayrıca gurur veriyor" diye konuştu.

Bu arada, yaşayan efsane maratoncu İsmail Akçay, adını taşıyan pistte sporcu çalıştırmaya devam ediyor.

12.09.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler





Son Günlerin Haberleri
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Atletizmin Kalbi Bu Tesislerde Atacak

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi