Şifrem?
118 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

MHP'de 'Daraltılmış Toplantı'
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcıları E. Semih Yalçın ve Abbas Bozyel, Balıkesir'de parti teşkilatlarını ziyaret etti.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Büyük kurultay öncesi MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye destek için yapılan ve bu mesajların verildiği ziyaretlerde partinin Bahçeli etrafında kenetlendiği vurgusu yapıldı. Teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcısı E. Semih Yalçın, İl Başkanlığında kısa bir açıklama yaptıktan sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı. Yalçın, istişare toplantısının il ve merkez ilçe yöneticilerinin katılacağı 'daraltılmış' teşkilat toplantısı olduğunu söyledi.

TEŞKİLATTA SIKINTI VAR
MHP Genel Başkan Yardımcısı E. Semih Yalçın'ın Balıkesir İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında, İl Başkanı Mehmet Duran, partililerin arasında oturan Merkez İlçe Başkanı Bayram Çılgın'ı yönetimin bulunduğu protokole çağırdı ancak Çılgın İl Başkanının bu davetine olumsuz cevap verdi. Basın toplantısında bir gazeteci genel başkan yardımcısına yönelttiği soruda il başkanlığı ve belediye başkanı arasında sorun olduğunu, belediye başkanının burada olmayışını, daha önce belediyenin bir spor kompleksinin temel atma törenine AK Parti ve CHP il başkanlarını davet ettiği halde kendi partisinin il başkanını davet etmediğini, bunların nedenlerini sordu. Bu soru üzerine partililerin arasından seslenen MHP Merkez İlçe Başkanı Bayram Çılgın, "Soruyu soran basın mensubu Belediye Başkanı ile mahkemelik" diye hatırlatmada bulundu. Bunun üzerine genel başkan yardımcısı soruya cevap vermek istemediğini, bunların istişare toplantısında parti içi mesele olarak görüşülüp tartışılacak konular olduğunu söyledi. Basın mensuplarının Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok'u ziyaret edip etmeyecekleri sorusu üzerine ise genel başkan yardımcısı programda bunun olmadığını, Belediye başkanının kendilerine gerekçe sunduğunu söyledi. E. Semih Yalçın, bir başka basın mensubunun sorusuna da yine parti içinde konuşulacak konular olduğunu söyledikten sonra, "daraltılmış" toplantı yapacaklarını söyleyip basın toplantısını sonlandırdı.

"BAHÇELİ ETRAFINDA KENETLENDİK"
Basın toplantısının başında ülke gündeminin birinci sırasında terör olduğunu söyleyen E. Semih Yalçın, bugünlerde yerel seçimlerin de gündeme düştüğünü belirterek kısa açıklama yaptı. Yalçın, yerel seçimlerin 27 Ekim 2013 tarihinde yapılmasının MHP Başkanlık Divanında alınan karar olduğunu ve hükumete kendilerinin bunu teklif ettiğini, AK Partinin de bunu kabul ederek yerel seçim tarihinin belirlendiğini söyledi. MHP ile AK Parti arasındaki seçim mutabakatının yapıldığı görüşmede başka birtakım konularda da görüşülüp anlaşma sağlandığı şeklindeki iddiaların spekülasyon olduğunu belirten E. Semih Yalçın, şunları söyledi;
"Yerel seçimlerin 27 Ekim 2013 tarihinde yapılması konusunda iktidar partisiyle mutabakata varması kamuoyunda memnuniyetle karşılanmıştır. Bununla birlikte yapılan açıklamalardan görülmüştür ki beş ay erkene alınan seçimler farklı spekülatif yorumların yapılmasına da yol açmıştır. Partimizin AK Parti'nin siyasi kararlarına destek verdiği, erken yerel seçim kararında iktidar partisi lehinde olduğu yolundaki spekülasyonlar tamamen asılsızdır. Ayrıca yerel seçimlerin 27 Ekim 2013 tarihinde yapılması teklifi AK Parti'den değil, partimizden gelmiştir. Normal zaman diliminde 2014 yılının Mart ayında yapılması gereken seçimlerin beş ay önce gerçekleşmesi sıkıntıya yol açmayacağı gibi, bir çok açıdan yararlı olacağı kanaatindeyiz. Yerel seçimlerin mutabakata varılan tarihe alınmasının faydalarından biri Cumhurbaşkanlığı seçimi ile aynı yıl içinde yapılmasının önüne geçilmesidir. Bilindiği gibi 2014 yılında Cumhurbaşkanlığı seçimi var, bu iki önemli seçimin aynı yıla sığdırılmasının, kamuoyu üzerinde baskı oluşturması ihtimali yüksektir. Bu nedenle partimiz; aynı yıl içinde ve birbirine yakın tarihlerde yapılacak olan yerel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin birbiri üzerinde oluşması muhtemel olumsuz baskıları tarihler üzerinde yapılacak küçük bir tadilat ile bertaraf etmeyi uygun görmüştür. Böylece yerel seçimlerin 2013 Ekim’de yapılması kararlaştırılmıştır."

Yerel seçimlerin Ekim ayında yapılacak olmasının belediyeler açısından da faydalı olacağını savunan MHP Genel Başkan Yardımcısı E. Semih Yalçın, "Mart ayında seçilen belediye başkanları önceki yönetimce hazırlanan bütçe ve programa uymak zorunda kalmaktan, kendi programlarını uygulayamıyorlar. Bu da zaman kaybına yol açmakta ve belediye hizmetlerinin yerine getirilmesi güçsüzleşmektedir. Erken yerel seçim kararı seçilecek başkanlarına kendi bütçe ve hizmet programını oluşturma imkanı sağlayacaktır" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih yalçın, 4 Kasım 2012 tarihinde yapılacak olan 10. Büyük Kurultayda Devlet Bahçeli'yi destekleyeceklerini, MHP'nin parti olarak Bahçeli etrafında kenetlendiğini açıkladı. Yalçın, bu kurultay ile birlikte MHP'nin her türlü seçime uygun bir hale geleceğini, 43 yıllık siyasi geçmişe sahip bir parti olarak yapılacak bir erken seçime her an hazır olduklarını söyledi. Yalçın, 2013, 2014 ve 2015 yılında yapılacak olan yerel seçimler, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve milletvekilliği genel seçimlerinde MHP olarak halkın karşısına çıkarak önemli bir sınav vereceklerini kaydetti. E. Semih Yalçın, "Milliyetçi, Ülkücü hareket yeni bir lider ve genel başkan arayışında değildir. MHP tek yürek olarak genel başkanımız Devlet Bahçeli etrafında kenetlenmiştir" dedi. Yalçın, hiç kimsenin MHP'yi terörle ilgili politikalarını eleştirmeye yanaşmamasını bu konudaki hassasiyetini sınamamasını istedi.

MHP Genel Başkanlarının düzenlediği basın toplantısına Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, İl Başkanı Mehmet Duran, Merkez İlçe Başkanı Bayram Çılgın, il yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı. MHP Genel Başkan Yardımcılarının Edremit'te yaptığı toplantının ardından Balıkesir'e geldiği, yarın da Bandırma'da istişare toplantısı düzenledikten sonra Ankara'ya hareket edecekleri bildirildi.

14.09.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir MHP'de 'Daraltılmış Toplantı'

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi