Şifrem?
85 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

En Acı Gaziler Günümüzü Yaşıyoruz
Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, son olarak Bingöl'de bölücü terör örgütü PKK'nın hain saldırısı sonucu meydana gelen 10 askerin şehit olduğu onlarca askerin de yaralandığı saldırıyı sert bir dille kınadı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Vali Ahmet Turhan, "Bu kalleşlerin sonu gelecek. Devlet ve millet olarak bunları birlik ve beraberlik içinde yeneceğiz. Milletimizin başa sağ olsun" dedi. Terör örgütü PKK'ya tepkisini ifade etmek isteyen Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanının ise dili sürçtü. Dernek başkanının teröristlerin saldırılarını, "mücadele" olarak nitelemesi dikkat çekerken, Türk milletinin ise bu mücadeleye karşı dik durmayı sürdüreceğini söyledi.

EN ACI GAZİLER GÜNÜ
Balıkesir'de, "19 Eylül Gaziler Günü " buruk kutlandı. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Balıkesir Şubesi tarafından Atatürk Anıtında düzenlenen törenin ardından Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı ziyaretleri yapıldı. Ardından Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, beraberinde Garnizon Komutan Vekili Tuğgeneral Haluk Şahar, Belediye Başkan Vekili Yusuf Özenç, Türkiye Muharip Gaziler Derneğini ziyaret etti. Dernek başkanına çiçek veren Vali Ahmet Turhan, tüm Gazilerle tek tek selamlaşıp 19 Eylül Gaziler Gününü kutladı. Gazilerin bu toplumu ayakta tutan, bir araya getiren unsurlar olduğunu vurgulayan Vali Turhan, "Bizler için değerlisiniz" dedi. Ayrıca, Bingöl'deki terör saldırısında şehit olan asker için de baş sağlığı diledi. Türkiye Muharip Gaziler Derneği şube başkanı Hulusi Karakuz, "Bizler Gaziler Günü olarak belkide son zamanlarda en acı günümüzü paylaşıyoruz" dedi. Tabii üzücü, ama olması gereken işler de olacaktır. Üç-beş çapulcunun yaptığı hareketlerle yıkılacak bir devlet, yıkılacak bir millet değiliz biz. Dimdik ayaktayız. Onlar mücadelesine devam edecek biz de karşılarında dik durmaya devam edeceğiz" dedi.

VALİ: "TERÖR ÖRGÜTÜ KALLEŞ"
Gaziler Derneğini ziyaretindeki konuşmasında sözlerine şehit ailelerine sabır, yaralı askerlere de şifa dileyerek başlayan Vali Ahmet Turhan, "Milletimiz güçlü, karşı taraf kalleş. Bu büyük bir acı, Allah sabır versin, milletimizin başı sağ olsun" dedi. Vali Turhan ile Garnizon Komutan Vekili ve Belediye Başkan Vekili, derneğe uzun yıllar hizmet eden, üyelerin içindeki en yaşlı üyeler olan emektar 4 Kore Gazisi için hazırlanan teşekkür plaketlerini verdi. Bir Kore Gazisinin Türkiye'nin Kore Savaşına gitmemesi halinde o zamanki Stalin yönetimindeki Rusya'nın Türkiye'yi edeceğini, bunun işareti olarak da Kars ve Ardahan'ı talep etmesi olduğunu belirterek, bunun doğruluğunu bilmediğini söyledi. Kore Gazisine cevap veren Vali Ahmet Turhan, "Biz millet olarak kahraman bir milletiz, bunu siz Kore'de dünyaya bir kez daha dosta, düşmana ilan ettiniz. Biz dünyanın neresinde olursa olsun bir haksızlığı, saldırıyı görmemezlikten gelme imkanımız yok. Bizim ecdadımız da öyle, geleceğimiz de öyle. Biz büyük bir milletiz, büyük bir devletiz. İnşallah önümüzdeki süreçte de dünyada adaletin sağlanmasında, barışın sağlanmasında yine bize rol düşecek. Bu tarihte de böyle oldu, şimdi de böyle, gelecekte de böyle olacak. O açıdan Kore Türk askerinin, Türk insanının kahramanlığının tescil edilmesi açısından tarihi bir an, tarihi bir süreçtir. O yüzden yaptığınız kahramanlık hiçbir zaman boş değildir ve önemlidir. Ben öyle düşünüyorum" diye konuştu.

ŞEHİT AİLELERİNDE DUYGULU ANLAR
VALİ TURHAN: "TERÖRÜN TEMEL AMACI TAHRİK ETMEK, KIŞKIRTMAK, MİLLETİMİZ BU OYUNA GELMEYECEK"

Vali ve beraberindeki protokol üyeleri, Muharip Gaziler Derneğinin ardından bu dernekle komşu olan eski adıyla Balıkesir Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (BAŞAD) bugünkü adıyla Balıkesir Görev ve Terör Mağdurları Dayanışma Derneğini ziyaret etti. Burada derneğin yönetim kurulu üyeleriyle görüşen Vali Ahmet Turhan bir şehit annesine çiçek verdi. Şehit annelerin hatırlarını soran Vali Turhan, "Tabi son günlerde Güneydoğu'daki olaylardan nasıl olunur? Milletimizin başı sağ olsun, sizlerin başı sağ olsun. Tabii bu acıları en iyi bilenler sizlersiniz. Allah inşallah devletimize, milletimize böyle acılar göstermesin. Hain örgütün temel amacı insanlarımızı tahrik etmek, kışkırtmak. İnşallah milletimiz bu oyuna gelmeyecek. Tabi anaların yüreği yanıyor. Onların yanında olmak, acılarını paylaşmak millet olarak görevimiz. Allah onlara sabır versin, milletimizin başı sağ olsun. İnşallah son çırpınışları olacak. Bunlar halkımızı tahrik etmeye yönelik oyunlar. Tabii uluslararası unsurların bu ülke üzerindeki oyunları maalesef bitmiyor. Biz bunları birlik, beraberlik içinde inşallah yeneceğiz" dedi.

"BİZ UNUTULMAK İSTEMİYORUZ"
Derneğin ikinci başkanı olan şehit yakını, Vali Turhan ve beraberindeki protokole ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Toplum tarafından unutulmamayı istediklerini ve bunu beklediklerini ifade eden şehit yakını, "Sayın Valim, şehit haberi geldiği zaman tüm Türkiye ağlıyor, cenaze geldiği an olduğu yerde eğer Balıkesir'de ise tüm Balıkesir ağlıyor. Üç gün hayır, hasenatı yapılırken mahallesi, köyü veya ilçesi ağlıyor. Ondan sonra unutuluyor. Biz unutulmak istemiyoruz. Çünkü bizler yani şehit anaları, şehit babaları, şehit çocukları Türk milletine şehitlerimizin emanetidir. Tüm insanlarımızdan bu emanetlere sahip çıkmalarını istiyoruz" diye konuştu. Vali Ahmet Turhan, "Tereddütünüz olmasın, çünkü sizler değerlisiniz" diyerek şehit ailelerinin Türk milleti için ve devlet için son derece önemli olduğunu ve asla unutulmadıklarını ifade etti. Öte yandan, dernek binasındaki ziyaret sırasında yine bir şehit yakını, validen izin alarak hala asker olan yeğeni için ezberlediği bir şiiri okudu. Şiiri okurken büyük bir heyecan yaşayan Mehmet Ali Özcan kendisini dinleyen protokole teşekkür etti. Şiiri dikkatle dinleyen Vali Ahmet Turhan, "İnşallah bundan sonra şehit cenazesi karşılamayız. Bir fedakarlık, süreçten geçiyoruz. Ancak bu sürecin sonunda inşallah güçlü, ayakta dimdik bir millet, güçlü devlet olarak çıkacağımıza inanıyorum" dedi.

Vali Ahmet Turhan, Garnizon komutan Vekili Tuğgeneral Haluk Şahar ve Belediye Başkan Vekili Yusuf Özenç ile tüm ziyaretlerde hazır bulunan şehit aileleri ve gazilerden sorumlu birimin bağlı olduğu Vali Yardımcısı Selda Dural, son olarak Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Balıkesir Şubesini ziyaret etti. Şube başkanı Haydar Filiz'e çiçek veren Vali Ahmet Turhan, burada da tüm şehit yakınlarımıza sabır, millet ve devlet ile birlikte tüm Gazilere de baş sağlığı diledi. Vali Turhan, "Milletimiz ve bizler için değerlisiniz, gönlümüz sizinle" diyerek Gazilerin her zaman yanında olduklarını kaydetti. Derneğin 191 üyeye sahip olduğunu belirten şube başkanı Haydar Filiz, Balıkesir'de 2012 yılı içinde şu ana kadar 6 şehit verildiğini söyledi. Burada gazetecilerin Bingöl'deki terör saldırısıyla ilgili yönelttiği soruyu cevaplayan Vali Ahmet Turhan Balıkesir'den bir şehit asker veya yaralı Gazi asker haberi almadıklarını ancak tüm şehitlerin milletin şehidi olduğunu söyledi. Vali Turhan, "10 tane şehit milletimizin şehidi. Balıkesir'den olması, bir başka yerden olması acıyı hafifletmiyor. Ancak şu an itibariyle Balıkesir olarak bir şehidimiz veya ağır yaralı şekilde bir Gazimiz yok" açıklamasında bulundu.

"ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ"
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği şube başkanı Haydar Filiz, "Çok acılı günler yaşıyoruz, özellikle bizim için çok ağır geçiyor. İnşallah bir an önce devletimiz bu işi el birliği ile sonlandırır. Siyasi parti liderlerimiz bu işe bir el atar da bir an önce bunun çözümü en kısa sürede olur diye dua ediyoruz" diye konuştu. Vali Ahmet Turhan, derneğin şube başkanının bu sözlerine karşılık şunları söyledi;
"Devletimiz elinden gelen tüm imkanlarla terörle mücadele ediyor. Ancak, biz devletiz. Hukuk kuralları çerçevesinde hareket ediyoruz. Tabii örgütün uluslararası boyutunu biliyoruz. Çok hain, kalleşçe silahsız askerlere saldırıyor. Bunun hiçbir izahı yoktur. Ama milletimiz adeta bir imtihandan geçiyor. Sabretmemiz gerekiyor. İnşallah bunun üstesinden geleceğiz. Allah ailelerine sabır versin, milletimizin başı sağ olsun."

Balıkesir'deki 19 Eylül Gaziler Günü programı Valilik tarafından tüm Gazi ve yakınları ile şehit ailelerine verilen yemek ile sona erdi.

20.09.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir En Acı Gaziler Günümüzü Yaşıyoruz

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi