Şifrem?
187 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Emin Buldan'a Tahliye
14 ay sonra hakim karşısına çıkan Emin Buldan'a tahliye kararı çıktı


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Gazete Balıkesir'in bu günkü haberine gore dün toplam 10 saat süren ve  saat 20,30 da sona eren duruşma sonunda Gazeteci Emin Buldan'a  tahliye kararı çıktı


Balıkesir'de geçen yıl yerel yayın yapan Yeni Balıkesir Gazetesine düzenlenen operasyonda tutuklanan gazetenin sahibi Mehmet Emin Boldan ve oğlu Sedat Boldan ilk duruşmada tahliye edildiler.
Balıkesir'de polisin geçen yıl ağustos ayında yerel Yeni Balıkesir Gazetesi'ne yönelik düzenlediği operasyonda, gazetenin sahibi Emin Boldan, oğlu Sedat Boldan ve Yazı İşleri Müdürü İsmail Koca yakalanarak gözaltına alınmış, şahıslar ifadelerinin ardından sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak ceza evine gönderilmişti. Aynı operasyon kapsamında gazete çalışanlarından 8 kişi ile soruşturma kapsamında Balıkesir Belediyesinden iki başkan yardımcısı da dosyaya sanık sıfatıyla dahil edilerek şüpheli listesine alındılar. Aralarında Ticaret Borsası Başkanı ve Ticaret Odası Başkanı ile başka tanınmış iş adamlarının da yer aldığı toplam 39 kişi ise müşteki oldu. Tutuklandıkları 9 Ağustos 2011 tarihinden beri ilk duruşmaları bugün görülen Emin ve Sedat Boldan, yaklaşık 10 saat süren duruşmanın sonunda mahkeme tarafından tutukluluklarının kaldırılarak tahliye edilmelerine karar verilmesi üzerine büyük bir sevinç yaşadı. İlk duruşmada tahliye olan baba ve oğlu kararı birbirlerine sarılarak kutladı.
DURUŞMADAN NOTLAR
Yeni Balıkesir Gazetesi söz konusu operasyondan sonra satılığa çıktı, istenilen rakama alıcı bulunamayınca gazete kapandı. 6 Ağustos'taki operasyonun ardından 3 kişi 9 Ağustos 2011 tarihinde tutuklandı. Bugüne kadar ceza evinde yatan Emin ve Sedat Boldan, 14 ay sonra özgürlüklerine kavuştu. Operasyonu yürüten Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısının hazırladığı iddianameye göre sanıkların Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmaları istemiyle dosya Bursa'ya gönderildi. Ancak bu mahkeme dosyayı 'suç örgütü' oluşmadığı gerekçesiyle Balıkesir'e gönderdi. Nihayet dosya Balıkesir 3. Asliye Ceza Mahkemesine verildi. Bugün yapılan ilk duruşma katılımcıların kalabalık olması nedeniyle 1. Ağır Ceza Mahkemesinin duruşma salonuna alındı. Mahkeme heyeti önce müşteki konumundaki şikayetçileri dinledi, daha sonra tutuklu sanıklar M. Emin Boldan ile Sedat Boldan'ı ve diğer tutuksuz sanıkları dinledi. Yavuz Yayla (Yay Grup yetkilisi, Yay/Ada Avm), Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Yavuz, Okan ve İsmet Telaşeli gibi tanınmış isimlerin bulunduğu müştekilerden çok sayıda kişi duruşmaya katılmadı. Balıkesir Sanayi Odası Başkanı (BSO) Ahmet Kula ise duruşmada tanık olarak ifade verdi. Kula, Yeni Balıkesir Gazetesi sahibi Emin Boldan'ın Balıkesir'deki iş adamları üzerinde korku imparatorluğu kurduğunu, gazetedeki yayınlarından dolayı 2009 yılında ticari ilişkilerini bitirdiğini söyledi. Ahmet Kula, kendi aleyhinde haber yapıldığını fakat para veya reklam talebinde bulunulmadığını belirtirken, 10.10.2010 Dünya Balıkesirliler Günü organizasyonlarından önce 'Vali Sayesinde Para Kaçırıyorlar' şeklindeki haberin bardağı taşıran son damla olduğunu söyledi. Müştekilerden Okan sürücü Kurslarının sahibi olan İsmet ve Okan Telaşeli kendilerinden para istenildiğini belirterek şikayetçi olduklarını bildirdi. Bu arada, daha önce işlediği bir başka suçtan dolayı 800 yıla yakın hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu Jinekolog Doktor İsmail Eren de Emin Boldan'dan şikayetçi olduğunu söyledi.
EMİN BOLDAN: "BANA KOMPLO YAPILDI"
Sanıklardan Sedat Boldan, örgüt lideri olarak suçlandığını, ancak iddianamede belirtilen örgütün kurulma tarihinde 13 yaşında olduğunu hatırlatarak o yaşta örgüt kurmanın imkanı olmadığını, kendisiyle ilgili suçlamaların hiçbirinin gerçek olmadığını belirtip tahliyesini istedi. Bu arada, Emin Boldan da kendisini savundu. komployu kurban edildiğini belirten Emin Boldan, "Bu gazetede benden habersiz kuş uçmaz, kimse de benden izinsiz su içemez, varsa tek sorumlu benim" dedikten sonra hiçbir suçlamayı kabul etmedi. Boldan, Bu bana ve gazeteme karşı yapılmış bir komplodur. Savcı iddianameyi zoraki hazırladı. İddianame baştan aşağı 'mış, muş' ile dolu. İddianameyi hazırlayan Cumhuriyet Savcısı Ali Ceylan'ı HSYK'ya şikayet edeceğini söyledi. Emin Boldan Müştekilerin iddialarına tek tek cevap verdi, onlara sorular yöneltti. Yaklaşık 10 saatlik duruşmada 4 defa ara verildi. Emin Buldan "Belediyeye komplo kurulmak istenildi. Belediye bu işin içerisine zorla sokulmak istenmiştir iddiasında bulunurken, bunu yaptıranlar ise S.G. ve S.U.'dur" dedi.
Gazete operasyonunun ilk duruşmasında gazetenin sahipleri Emin ve Sedat Boldan ile,
H.B.G, E.E., N.A, Ö.D. B.T. ve Y.L. hazın bulunurken, Belediye Başkan Yardımcıları ise katılmadı. Duruşmada gazetenin eski sekreterinin Emin boldan'dan şikayetçi olması üzerine, Boldan sekreterin polis tarafından kendisi aleyhinde ifade vermeye zorlandığını ileri sürdü. Kendisinin aleyhte ifade için zorlandığını itiraf eden sekreter ise duruşmada ağladı. Sabah saat 10.00 başlayan duruşmaya akşam 10 dakika ara verildikten sonra açıklanan kararda tutuklu sanıkların tahliye edilerek yargılamalarının tutuksuz devam edilmesine karar verildi. Tahliye olan baba ve oğlu ile yakınları büyük sevinç yaşadı. Tekrar Kepsut'taki L Tipi Kapalı Ceza evine götürülen Emin ve Sedat Boldan buradaki işlemlerin tamamlanmasının ardından gece ceza evinden çıkıp evlerine döndüler. Duruşma 29 Kasım tarihine geçti.

29.09.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

mehmet çetin / balıkesir
adaletin bu mu dünya
türkiyede adalat anlayışı bu yapacanı yap gersi çok kolay örnek mi şkil a da görüldüğü gübü.....
30.09.2012 12:23:58
Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Emin Buldan'a Tahliye

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi