Şifrem?
324 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Türközen'den Susuzluk Sorununa Kökten Çözüm
Ayvalık'ta, özellikle yaz aylarındaki turizm sezonunda aşırı tüketim nedeniyle kendisini sık sık gösteren susuzluk sorununa Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen öncülüğünde kökten çözüm getiriliyor.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen’in talimatıyla, ilçenin 40 yıllık su hattı yenilenirken, süren çalışmalar kapsamında belediyeye ait Altınova’daki su kuyularından ilave ek ana hatların konuşlandırılmasıyla ilgili çalışmaların da tüm hızıyla sürdüğü gözleniyor. Ayvalık’a bağlı Altınova beldesindeki su kuyularından ilçe merkezi ve Şirinkent mevkisi ile Cunda Adasına kadar uzanacak olan su ana hatlarının yenilenmesi ve ek ilave hatlarının, yaklaşık 20 kilometrelik bölümünün tamamlanmasına çalışılırken, 400’lük polietilen ısıtma borularının döşenmesine ait süren çalışmaların bir aylık süreçte tamamlanmasının öngörüldüğü vurgulanıyor. Ayvalık’ta su kesintisinin tarihe karışacağı çalışmalarla ilgili görüşlerini aldığımız Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Altınova’daki Su Santrali ile kuyular bölgesinde çok ciddi rehabilite ve modernize çalışmalarını da sürdürdüklerinin altını çizerek, “Altınova’dan ilçemize ulaştırılan içme suyunu taşıma sistemini otomatikleştirdik. Bizim Altınova’da iki tane su santralimizin; birinde 3, diğerinde de 2 pompası var. Bu ikisinde de jeneratör var. Geçtiğimiz yıl satın almıştık. Bunun gibi kuyular bölgesinde de 3 adet jeneratörümüz var. Sistemi öyle bir hale getirmek istiyoruz ki; elektik enerjisi kesintisi olsa bile, bizim sağlıklı yürüyen bir içme suyu şebekemiz olabilecek” dedi.

Altınova’dan, Ayvalık’a su nakleden iki adet 500’lük ana su hattının olduğunu kaydeden Türközen, “Ayvalık’ın su şebekesi oldukça geniş bir alana hitap ediyor. Biz suyu Altınova’daki kuyulardan, ilçedeki depolara su pompalarıyla taşıyoruz. Bu da ortalama 25 kilometrelik bir su hattından geliyor. Ondan sonra da cazibe sistemiyle Şirinkent’teki ana depoya geliyor. Aynı şekilde eski su hattında da 23 kilometrelik gezen bir şebekemiz var. O hat ise suyu eski depoya getiriyor. Bu depo da biraz yukarısında ki depoyu besliyor. Son birkaç yıldır Ramazan ayının turizm sezonunun tam ortasına denk gelmesi nedeniyle Ramazan ayı sonrasında başlayan Şeker Bayramı ve ardındaki süreçte turizm alanında ülkemizin gözbebeği haline dönüşen ilçemize yerli ve yabancı turistler tarafından inanılmaz yoğun bir talep oluyor. Kış aylarında nüfusu 36 bin olan Ayvalık bir anda 400-500 bin kişilik nüfusa ulaşıyor. Bu yoğunluk nedeniyle de tüketilen su miktarını oldukça eski olan su hatlarımız karşılayamıyordu. Mevcut su sistemimizin ana hatları asbest borudan oluşan eski sistemdi. Bu yüzden de biz, Altınova’da ki su santrali bölgesinden, Cennet tepesindeki depoya 400’lük polietilen borudan bir hat çekiyoruz. Çünkü Altınova’daki 18 adet kuyumuzda herhangi bir yetmezlik gibi sorunumuz yok. Sadece Altınova’da Ayvalık’a suyun nakli konusunda bir sıkıntımız var. Gerçi mevcut hatlar yükü çekiyor ancak, eski hat sık sık patladığı ya da arıza yaptığında, sistem kendisini toparlarken aradan uzun bir süreç geçebiliyor” dedi.

“AYVALIK'TA SU KESİNTİSİ TARİHE KARIŞACAK”
Ayvalık’ta özellikle tatil bölgelerinde hemen her evde birer su deposunun bulunduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, “Turizm dönemlerinde aşırı yoğunluk nedeniyle patlayan borulardaki arızaları giderdikten sonra, sistemde su yürürken, önce bu evlerde ki su depoları doldurarak ilerliyor. Buda büyük bir zaman kaybına neden oluyor. Bu yüzden de biz yeni bir polietilen borudan 400’lük bir hat çekiyoruz. Hedefimiz bir ay içinde bu hattı herhangi bir aksilik olmazsa aktif hale getirebilmek. Aynı zamanda da bizim eski deponun yanından geçerken, Cennet Tepesinde ki depoya gidecek olan eski depoya da 150’lik bir kol bırakıyoruz. O kol devamlı kapalı duracak ve Cennet tepesindeki depoyu besleyecek. 500’lük ana hatta herhangi bir patlak olduğunda -ki polietilen borularda çok nadir arıza olur. O devamlı çalışacağı için sürekli Cennet tepesindeki bu depoyu besleyecek. Hatta 300’lük hatta herhangi bir arıza olduğunda eski deponun vanası açılacak ve buraya su takviyesinde bulunacak. Böylelikle Ayvalık’ta bir daha su sorunu asla yaşanmayacak. Zira daha sonrada sistemin sağlıklı çalışmasını sağlayıp, 2. ve 3. bir hatla devreye girince, Ayvalık’ta ki özellikle turizm sezonlarında baş gösteren su sıkıntıları tarihe karışacaktır” diye konuştu.

02.10.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Türközen'den Susuzluk Sorununa Kökten Çözüm

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi