Şifrem?
129 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Belediye Başkanı İçin Toplandılar
Halen gözaltında bulunan Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç ve belediye şirketi yetkililerine destek olmak için Edremit KOM Büro Amirliği önünde toplanan yaklaşık 500 kişilik grup, pankart açıp slogan attı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Edremit Cumhuriyet Başsavcılığınca 1 Ekim 2012 tarihinde Edremit Belediyesi’ne yönelik "zimmet, rüşvet, görevi kötüye kullanma, ihaleye fesat karıştırma" iddialarıyla ilgili soruşturma başlatılmış ve Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç dahil 26 kişi gözaltına alınmıştı. Operasyonun ikinci gününde, Edremit Belediyesi yetkilileri, belediye personeli ve başkan Kılıç’ın destekçileri, gözaltındaki kişilerin tutulduğu KOM Büro Amirliği önünde toplandı. Öğle saatlerinde kalabalığın yaklaşık 500 kişiye ulaşmasıyla birlikte KOM Büro Amirliği binasının yan tarafında, üzerinde Başkan Kılıç’ın fotoğrafı bulunan, “Yanındayız başkanım” yazılı büyük bir pankart açıldı.

Eline megafon alan Belediye Başkan Vekili Muharrem Terzioğlu, hazırlanan basın açıklamasını okudu. “Edremit seninle gurur duyuyor”, “En büyük başkan bizim başkan”, “Yanındayız başkan”, “Büyük başkan” gibi sloganların atıldığı basın açıklamasında bazı kişiler gözyaşlarını tutamadı.

“BAŞKANIMIZ TUNCAY KILIÇ LEKESİZDİR”
Muharrem Terzioğlu, yağmur altında okuduğu basın açıklamasında, “Edremit Belediye Başkanımız Av. Tuncay Kılıç ve belediyemize bağlı şirket çalışanlarımızı kapsayan bu operasyon, ilçemiz halkının ve belediyemiz çalışanlarının içini acıtmıştır. Başkanımız bölgemizin ileri gelen siyasetçilerinden olmasının yanı sıra geçmişi büyük başarılarla dolu bir hukuk adamıdır. Hukukun üstünlüğünü her platformda savunmuş olan başkanımıza yapılan bu siyasi komplonun hiçbir hukuki dayanağı olmadığına bütün kalbimizle inanmaktayız. Ailesini, maddi manevi özel hayatını, kariyerini bu şehir için geri plana atmış ve şehrimizin sorunları için gece gündüz demeden çalışan başkanımızın yaptığı başarılı hizmetler her kesimden insanın takdirini toplamıştır. Büyük bir borç yükü ve büyük bir iktidar engeline rağmen, kısa zamanda büyük işler başaran başkanımız, tamamen mesnetsiz ve kendisi ile alakası olmayan suçlarla itham edilmektedir. Başkanımızın vatandaşlarımıza daha yaşanabilir bir Edremit sunmak için yaşadığı sıkıntıları yakinen bilen ben ve belediye personeli arkadaşlarım, Kılıç’ın sonuna kadar arkasında durmuştur ve bu zor gününde de durmaya devam edecektir. Biz bilmekteyiz ki bu yaşananlar sindirme, yıldırma politikasından başka bir şey değildir. Fakat bu oyunu yazanlar şunu da bilmelidir ki, başkanımız lekesizdir, ona leke bulaştırmak isteyenler de kurdukları hayallerde boğulacaklardır. İsmet İnönü’nün bir sözü olan, 'Bu ülkede namuslular da en az namussuzlar kadar cesur olmalı' düsturu ile doğru bildiğimiz yoldan sapmadan yürümeye tüm varlığımızla devam edeceğiz. Bugün içeride tutulan sadece başkanımız ve mesai arkadaşlarımız değil, bu memlekete hizmet için yarışan yüzlerce belediye başkanı, yüz binlerce belediye personelidir. Son yıllarda sık sık görmeye alıştığımız bu siyasi oyunlara göz göre göre bir yenisi daha eklenmektedir ve bu zulüm karşısında sessiz kalanlar da dilsiz şeytanlardır. İktidara mensup olmayan belediyelerin sık sık yaşadığı bu adalet saldırılarını kabullenmemiz mümkün değildir. Bugün burada buluşan ve şu an yanımızda olamayan binlerce kardeşimiz dün geceden bu yana ızdırap içerisindedir. Bu ızdırabın bir an önce sona erdirilmesi, bu yanlıştan dönülmesi için yetkilileri göreve davet ediyoruz. Ayrıca Anayasa'mızın 38. maddesinde yer alan 'suçluluğu hükmen sabit oluncaya kadar kimsenin suçlu sayılamayacağı' ilkesini bir kez daha hatırlatmak isteriz. Bu doğrultuda ulusal ve yerel basında çıkan haberler bizler tarafından da takip edilmekte, yapılan yanlış haberlere karşı hukuki haklarımız saklı tutulmaktadır. Başkanımız ve şirket çalışanlarımızın masumiyetinin en kısa süre içerisinde kanıtlanacağına inancımız tam olup, bu zor günleri de hep beraber atlatacağız. Kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunulur” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Tuncay Kılıç’ın eşi Vicdan Kılıç ise, kocasının Edremitlileri utandıracak bir şey yapmayacağını açıkladı. “Tuncay Bey sizi utandıracak hiçbir şey yapamaz. Ben 29 yıllık eşiyim. Madden ve manen kefilim. Yolda 10 lira bulsa, '100 lira kaybederim' derdi, almazdı. Kimsenin bir şeyine tenezzül etmeyen bir insandı. Bütün başkanlıklarında bunu göz ardı etmezdi. O benim çocukluk aşkım, gençlik aşkım” diyen Vicdan Kılıç fenalaşınca konuşmasını yarıda kesmek zorunda kaldı. Kılıç, yakınları tarafından uzaklaştırıldı.

Bu arada grupta bulunan bazı vatandaşların gözyaşlarına hakim olmadığı görüldü. Ellerinde Türk bayraklarıyla basın açıklamasına katılan kalabalık, Başkan Kılıç’ın cama çıkması için haykırdı. KOM binasının üst katında gözaltında bulunan Başkan Kılıç’ın destek için gelen halka bakmasına ise izin verilmedi.

02.10.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Belediye Başkanı İçin Toplandılar

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi