Şifrem?
57 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Balıkesir Eski Hal Binası Yıkılıyor
Balıkesir'de eski hal binasının yıkılacağı açıklandı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Belediye tarafından yapılan açıklamada, hal binasının Kurban Bayramından sonra yıkımının gerçekleşeceği bildirildi.

Balıkesir Belediye Başkanlığından verilen bilgiye göre, hal binasının yıkım işi belediye tarafından ihale edildi. Söz konusu yıkım işlerinin ihalesini İbrahim Taşoluk isimli katılımcının kazandığı belirtildi. Belediyede dün yapılan yıkım ihalesine dört ayrı firmanın katıldığı, açık artırma usulüyle yapılan ihaleyi 12 bin lira bedel ile İbrahim Taşoluk'un kazandığı açıklandı. Hal binasının yıkım işlemlerinin Kurban Bayramından sonra başlayacağı ve iki ay içerisinde işin tamamlanmasının beklendiği bildirildi.

Balıkesir'de kamuoyunun gündeminde olan hal binasının yıkılıp yıkılmayacağı ile ilgili tartışmalar Anıtlar Yüksek Kurulu kararı ve ardından bina için verilen depreme dayanıksız olduğu yönündeki raporların ardından nihayet yıkılması kararlaştırılmış, bunun için de yıllardır burada dükkan işleten çok sayıda esnaf hal binasından tahliye edilmişti. Uzun bir süredir boş olarak bekleyen hal binasının yıkım işi ihalesinin ardından sürecin devam ettiği, yıkım işlemlerinin sonucunda hazır olan projenin uygulanacağı bildirildi.

"YENİ HALİ BALIKESİR'E YAKIŞACAK"
Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, bir süre önce düzenlediği basın toplantısında yıkımı kararlaştırılan ancak yeri SİT alanı olan hal binasının yerine yapmayı planladıkları projeyi açıklamış, detayları hakkında bilgiler vermişti. Buranın yıkıldıktan sonra yapılacak olan yeni halinin Balıkesir'e yakışacak bir mekan olacağını vurguladı. Başkan Ok, "Balıkesirliler hoşça vakit geçirebileceği gözde bir alana sahip olacak” dedi.

Başkan İsmail Ok, Bursa Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulunun SİT alanı ilan ettiğini belirttiği bu alanda aslına sadık kalınarak binanın yeniden yapılabileceği yönünde bir karar verdiğini söyledi. Başkan Ok, "26 Haziran tarihinde alınmış olan bu karar, bize tebliğ edildi. Biz de bunu, Balıkesir halkıyla paylaşıyoruz. Balıkesir Belediyesi olarak Bursa Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulunun bu kararı doğrultusunda bu binayı yıkarak yerine içerisinde küçük çaplı sosyal ve kültürel etkinliklerin yapılabileceği, kafeteryaların bulunduğu kapalı bir mekan ile dinlenme alanlarının yer alacağı bir mimari proje geliştirdik. Bu projemizde, 2 bin 200 m2 civarında büyüklüğe sahip Hal Binası yıkılarak aynı yerde karar doğrultusunda ilk yapıldığı orijinal hali ile yeniden yapılacak. Eski binanın teknik özelliklerine sahip kalınarak, yaklaşık bin (1.000) m2 büyüklüğünde kapalı bir mekan yapmayı planladık. Bunun altına, 235 araç kapasiteli iki katlı otopark inşa edilecek. Bina çevredeki tarihi dokuya uyumlu bir mimari tarza sahip olacak ve Balıkesir halkı, içerisinde nezih bir mekanın da yer aldığı hoşça vakit geçirebileceği gözde bir alana sahip olacak" diye konuştu.

Projeyi, en kısa zamanda tamamlayıp Balıkesir'e kazandırmak istediklerini söyleyen İsmail Ok, Balıkesir’in en merkezi yerinin Balıkesir'e yakışır bir hale geleceğini kaydetti. Belediyenin bu ve benzeri projeleri gerçekleştirebilecek mali güce sahip olduğunu belirten Başkan Ok, projenin tamamının belediyenin öz kaynaklarından karşılanacağını, tamamlandığında ise Balıkesir halkının öz malı olacağını söyledi. Hal binasının yerinin imar planında "meydan" olarak yer aldığını hatırlatan Başkan Ok, buradaki doğal yapının korunması ve geliştirilmesi yanında kamu yararının göz önüne alınarak ve eski yapının teknik özelliklerine sahip kalınarak yeniden inşa edilip kullanıma açılabileceği yönünde karar verildiğini söyledi.

Belediye Başkanı İsmail Ok, bina çevresindeki meydan düzenlemelerinden de bahseden İsmail Ok, meydana tarihte var olmuş 16 Türk devletinin bayraklarının yer alacağı bir bölümün yapılacağını da söylemişti.

10.10.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

abdullah kayhan / bursa
başkana mesaj
sayın ıhale komisyonu beyler ben o gun ihaledeydim gen.gun inşaat olarak zarflar açildı vekaletnamem çantamdaydı başkan dediki postayla gelseydi bu zarf kabul olurdu beni ihale dişi biraktılar peki size soruyorum postayla kabul ediyosunda açik artırmadada vekalet yanımda bu mantığa uygun değilmi ben bu ihaleye 50.000 bin t.l verecektım vede yıkım firmasıyım bursada buyukşehire osmangaziye yıldırım orhangazi gemlik belediyelerine sorabilirsiniz kalkıp 12,000 t.l.ye verdiniz bunun hesabini vereceksiniz allah katında kaç para fark var arada birde milliyetçi takiliyosun bu aradakı prayla devletimiz kaç tane daha mermi alir duşmanlara karşi savunmamız daha guçlu olur arkadaşlar ama maalesef maaşlar geliyor arkadaşların konuşturmuyorlar bile
19.10.2012 21:09:36
Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
01.05.2024 Tarihli Haberler
30.04.2024 Tarihli Haberler
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Balıkesir Eski Hal Binası Yıkılıyor

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi