Şifrem?
194 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ulusal Çalıştay Öncesi Brifing
Kaz Dağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği hafta sonu Ayvalık'ta yapılacak Madra Dağı Ulusal Çalıştayı öncesinde bir basın toplantısı düzenleyerek, 12-14 Ekim tarihleri arasında akademisyenlerin de yer aldığı programla ilgili kamuoyuna brifing verdi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Önceki gün ilçe merkezinde bulunan Ayvalık Palas Otel’in toplantı salonunda yapılan basın toplantısı, Kaz Dağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği Danışmanı Orman Yüksek Mühendisi Salih Sönmezışık öncülüğünde, Birliğin Encümen Üyelerinden Ayvalık Belediye Meclis Üyesi Hatice Arga ve Madra Dağı Çalıştayı Sekreteri Övünç Uğuz’un katılımıyla gerçekleşti. Basın toplantısında yapılan açıklamayı birlik adına Salih Sönmezışık seslendirdi.

Yapılan açıklamada, Kaz Dağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği; 2007 yılında oluşturulan ‘Kaz Dağı ve Madra Dağı Yerel Yönetimler Çevre Platformu’ adı altında yürütülen çalışmalar sonucunda 25 belediye tarafından kurulmuş ve resmi kuruluşu; 01.10.2008 tarih 14230 sayılı Bakanlık onayı ile gerçekleşmiştir. Birliğimize şu anda Balıkesir İlinden Akçay, Altınoluk, Ayvalık, Balya, Burhaniye, Edremit, Güre, Gökçeyazı, Kadıköy, Karaağaç, Küçükköy, Pelitköy ve Zeytinli Belediyeleri ile Çanakkale İlinden Bayramiç, Çanakkale, Çardak, Erenköy, Ezine, Kalkım, Kepez, Kumkale, Küçükkuyu, Pazarköy ve Umurbey belediyeleri üyedir” denildi.

Birliğin öncelikli hedefleri arasında yer alan, ‘Ekolojik dengeyi ve biyolojik çeşitliliği gözeterek çevre ve çevre sağlığının korunması alanında görev yapan ve hizmet veren kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yapmak’ kapsamında Kazdağları Ulusal Çalıştayı ile Madra Dağı Ulusal Çalıştayı düzenlenmesi planlandığının altı çizilerek, “Bildiğiniz gibi Kazdağları Çalıştayı 2-3 Haziran 2012 tarihinde gerçekleştirilmiş ve sunulan bildiriler kitap haline getirilme çalışmaları hızla ilerlemektedir ve sıra Madra Dağımızın ekplojik ve toplumsal değerlerinin gün ışığına çıkartılmasına gelmiştir” denildi.

BİRLİK ÜYELERİ MADRA DAĞI’NIN GELECEĞİNDEN KAYGILI
Yapılan açıklamada; Türkiye’nin en güzel coğrafyasında yer alan Madra Dağı’nın barındırdığı tarihsel, toplumsal, kültürel, ekolojik ve ekonomik değerleri nedeni ile ülkemizin hatta bölgemizin çok önemli yaşam kaynaklarının başında gelmekte ve bu coğrafyada yaşayan yaklaşık 300.000 insanın, tarım alanlarının, yaban hayatının ve su kaynaklarının yaşam sigortası olduğuna dikkat çekilerek, “Şu anda Madra Dağı ve yakın çevresindeki orman alanları, Ayvalık Adaları Tabiat Parkı gibi korunan alanlar en başta yangın, tarla açma, betonlaşma, asit yağmurları, böcek tahribatı ile eteklerinde kurulmuş zehirli gaz saçan kirli sanayinin baskısı altındadır. Bu olumsuzluklara son yıllarda madencilik faaliyetleri ve taş ocakları işletmeciliği de eklenmiş ve kaygılarımız katlanarak artmıştır. Madra Dağı'nda yapılan madencilik ve taş ocağı faaliyetleri ile ormanlarımız, tarım alanlarımız, yaban hayatımız, korunan alanlarımız ve topraklarımız hızla elden çıkacaktır. Daha önemlisi bu faaliyetler sonucu güzelim Madra Dağı'mızın yeraltı ve yerüstü suları ağır metallerle kirletilecek, içilemeyecek ve kullanılamayacak hale gelecektir. Tarih öncesi ve sonraki dönemlerde birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Madra Dağı ve çevresi çok sayıda arkeolojik ve kültürel değerleri barındırmaktadır. Ancak ne ki; Madra Dağı”nın yaşamsal önemde ekolojik, toplumsal ve kültürel zenginlikleri yeterince kavranamamış ve bu nedenle üzerinde yapılması gereken bilimsel çalışmalara ağırlık verilmemiştir. Başka bir yaklaşımla Madra Dağının ekolojik, toplumsal ve kültürel zenginliklerinin niteliği ve niceliği ile bu zenginliklere zarar veren süreçler ve nedenler tüm boyutları ile ortaya konmamıştır. Bu eksikliğin bilincinde olan Kazdağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği, Madra Dağı”nın tüm özelliklerinin ve zenginliklerinin belirlenmesi, ileride yapılacak çalışmalara da ışık tutması için, Ayvalık İnönü Kültür merkezi'nde 12-14 Ekim 2012 tarihlerinde bir çalıştay yapmayı programına almıştır. Bu çalıştayda Madra Dağı’nın; yer bilimsel özellikleri,ekolojisi,doğal zenginlikleri,tarihi ve kültürel yapısı ,korunan alanları ile başta maden işletmeciliği olmak üzere bölgedeki çevre sorunları adı altındaki konular masaya yatırılacak, çözüm önerileri geliştirilecek, alınan kararlar ve sunulan bildiriler bir kitap haline getirilerek kamuoyunun bilgisine sunulacaktır” ifadeleri yer aldı.

11.10.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ulusal Çalıştay Öncesi Brifing

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi