Şifrem?
154 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Başkan Ergin'den Çalıştay Konuşmalacılarına Jest
Ayvalık'ta, Kazdağı ve Madra Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen ‘Madra Dağı Ulusal Çalıştayı’nın 2. gününde düzenlenen 4. oturumda, TMMOB Orman Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ali Küçükaydın ile Mimar-Yazar Oktay Ekinci’nin moderatörlüklerinde Madra Dağı’nın Doğal Güzellikleri ile Madra Dağı ve Yakın Çevresinin Arkeolojik Kaynak Değerleri konuları masaya yatırıldı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Ayvalık Belediyesi’ne ait İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde düzenlene Madra Dağı Ulusal Çalıştay’ının 2. gününde yapılan oturumlarda, Madra Dağı’nın Doğal Güzelliklerinin yanı sıra Madra Dağı ve Yakın Çevresinin Arkeolojik Kaynak Değerleri hakkında hazırladıkları slayt gösterimli sunumlarını gerçekleştiren akademisyenler, bölgenin en zengin doğal kaynaklarına sahip olan Madra Dağı’nın ekonomik açıdan da getirilerini gözler önüne serdi.

Kazdağı ve Madra Belediyeler Birliği Danışmanı Salih Sönmezışık öncülüğünde; Ayvalık Belediye Meclis ve Birlik Encümen Üyesi Hatice Arga, Çalıştay Sekreteri Övünç Oğuz, Ayvalık Kent Konseyi Başkanı Nuray Özer, Ayvalık ADD Şube Başkanı Ahmet Üzgeç, Ayvalık Adaları Tabiat Parkı Platformu Sözcüsü Havva Taylan, Bergama Çevre Platformu Sözcüsü Erol Engel, Burhaniye Belediye Meclis üyeleri Masume Tuzkaya, Fethullah Uysal, Küçükköy Belediye Başkan Yardımcısı Hakkı Toka, Küçükköy Belediyesi Hukuk Müşaviri Günay Benli, Körfez Doğa Sporları Grubu Başkanı Erhan Çiftçi ve GÜMÇED-ÇHAV Sözcüsü Avukat Zehra Tuna tarafından düzenlenen Çalıştay’ın 2. günündeki katılımın ilk güne nazaran daha kalabalık olduğu gözlendi.

Çalıştay’ın 2. gününde saat 09.30’da başlayan 4. oturumunda Madra Dağı’nın Doğal Zenginlikleri hakkında akademisyenler tarafından hazırlanan sunumlar, TMMOB Orman Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ali Küçükaydın’ın moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Oturumda; Ege Orman Araştırma Enstitüsü adına katılan Muhammet Kılcı, ‘Kozak Havzasında Fıstık Çam’ının Dağılımı ve Ekolojisi’; Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsü adına Dr. Nurhan Varol, ‘Madra Dağı ve Yakın Çevresinde Zeytin Potansiyeli ve Sorunları’; İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın ile Balıkesir Orman Müdürü Recep Ateş, ‘Madra Dağında Ormancılık Uygulamaları ve Sorunları’; TMMOB Orman Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Kenan Öztan ise; ‘Madencilik Faaliyetleri ve Madra Dağı Ormanlarını Bekleyen Tehlikeler’ adını taşıyan sunumlarını katılımcılarla paylaştılar.

KÜÇÜKKÖY BELEDİYE BAŞKANINDAN KONUŞMACILARA PLAKET
Madra Dağı ile ilgili şimdiye kadar akademik bir çalışma yapılmaması ve bu eksikliğin giderilmesi amacıyla düzenlenen çalıştayın 2. günündeki 4. oturumun ardından, Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, sunumlarını gerçekleştiren konuşmacılara birer plaket vererek, teşekkür etti. Çalıştay’ın 2. gününde; saat 11.00’de ‘Madra Dağı ve Yakın Çevresinin Arkeolojik Kaynak Değerleri’ ile ilgili 5. oturumun ardından; saat 14.00 ve 16.00’da ise düzenlenen 6 ve 7. oturumlarda aralarında İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlilerinden Prof. Dr. Kerim Alpınar’ın da olduğu, konusunun uzmanı bir konuşmacı tarafından ‘Madra Dağında Çevre Sorunları ve Madencilik’ konusu çeşitli sunumlarla katılımcılarla paylaşıldı.

15.10.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Başkan Ergin'den Çalıştay Konuşmalacılarına Jest

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi