Şifrem?
90 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ayvalık KESK'ten Meydanda Açıklama
Ayvalık'ta bir basın açıklaması yapan Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) temsilcileri, AK Parti hükümetinin anayasayı çiğneyerek seyahat özgürlüklerinin engellemeye çalıştığını öne sürdü.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan KESK üyelerine, ilçede faaliyet gösteren bazı siyasi partilerin de destek verdiği gözlendi. KESK’e bağlı Eğitim-Sen Ayvalık Baştemsilcisi Edibe Keleş tarafından seslendirilen açıklamada, AK Parti hükümetine seslenilerek, “Ülkeyi Baskı ve Zorla Yönetmeye Çalışmaktan Vazgeçin” denildi. Yapılan açıklamada, “Sendikamızın ve bağlı bulunduğu Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu KESK’in, hükümetin 4688 sayılı yasa ve eğitimin 4+4+4 diye kademelendirilmesine karşı yapacağı 2 günlük grev ve kitlesel basın açıklamasına ilçemizden de katılmak için Ankara’ya gitmek isteyen üye ve dostlarımızın hukuksuz bir şekilde önleri kesilmiş, sendikal faaliyetleri ve seyahat özgürlükleri engellenmişti. AKP iktidarına anayasayı çiğneyerek seyahat özgürlüklerinin engellenmesi yetmemiş olacak ki 22 arkadaşımız hakkında 2911’e muhalefetten önce soruşturma açılmış ardından da bu soruşturmalar dava sürecine dönüştürülmüştür. 13 Aralık 2012 tarihinde 22 arkadaşımızın mahkemesi olacaktır. Türkiye'nin dört bir yanın da gün geçmiyor ki bu tür baskılar, cezalar olmasın. Yasama, yürütme ve yargının da tek elde toplandığı bir rejimin zeminlerinin güçlendirildiği bu dönemde, AKP hükümetine dönük eleştirel veya tamamen karşıt bir tutum alan kesimler ya özgürlükleri ellerinden alınarak demir parmaklıklar ardına gönderilmekte, ya da sesleri polis gücüyle bastırılmak istenmektedir. Bunun son örneğine 29 Ekim’de Ankara’da tanık olduk. Cumhuriyetin 89. yıldönümünü kutlamak isteyen, içinde yaşlıların ve çocuklarında olduğu on binlerce kişi AKP hükümetinin artık her toplumsal eylemde gelenekselleşen polisiyle, copuyla, tazyikli suyuyla, biber gazı ve panzerleriyle karşılaştı. AKP’nin ileri demokrasisinin yeni bir örneğinin yaşandığı olaylar, bir kez daha AKP hükümetinin içinde bulunduğu endişenin ve kaygının boyutlarını da ortaya koydu. Artık kendisine karşı en ufak bir sese bile tahammülünün kalmadığı, 29 Ekim’de yaşanan polis terörüyle bir kez daha teyit edilmiş oldu. Bu durum, artık devletleşen AKP hükümetinin, kurduğu otoriter rejim vasıtasıyla yaratmaya çalıştığı korku imparatorluğunu kurumsallaştırmaya çalışırken, şiddeti hangi kesimden olursa olsun halkın üzerinde kullanmaktan çekinmediğini göstermiştir” ifadeleri yer aldı.

HALEN DAHA SÜREN ÖLÜM ORUÇLARI HATIRLATILDI
Yapılan açıklamada, “Açıkça görülüyor ki; düşünce ve ifade özgürlüğünün kısıtlandığı, muhalif olan herkesin baskı altına alındığı, diz boyu hukuksuzluğun egemen olduğu bir ülke yaratılmak istenmektedir. Bilindiği gibi ülkemizin bir başka can yakıcı sorunu da 66 cezaevinde 600’ün üzerinde kişinin çeşitli taleplerle başlatmış olduğu açlık grevleridir. Ancak AKP hükümetinin taleplerine gözlerini kapatması ve kulaklarını tıkaması sonucunda açlık grevleri ölüm orucuna döndürülmüştür. Ölüm oruçlarının bugün 52. günüdür ve her an ölümlerle karşı karşıya kalabiliriz. 1980 yılından bu yana Türkiye cezaevlerinde 144 kişi açlık grevleri ve ölüm oruçları nedeni ile yaşamını yitirmiştir. Bu kadar ağır bir sürecin yaşandığı Türkiye’de yeni ölümlerin yaşanmaması için Hükümeti sorumlu davranmaya ve süreci zorlaştırmamaya davet ediyoruz. Mahpuslara zorla müdahale edilerek tek kişilik hücrelere atılması ve bilinçsizce yapılacak tıbbi müdahaleler sorunları daha da ağırlaştıracaktır. 2000 yılında yaşanan açlık grevlerine yapılan müdahale ve devam eden açlık grevleri sonucu onlarca insanın ölmesi yüzlerce insanın sakat kalmasına neden olan bir durumun tekrar ortaya çıkmaması için gerekli girişimlerde bulunmak için Adalet Bakanlığı’nın başta tabip odaları olmak üzere insan hakları savunucularının açlık grevi yapılan cezaevlerini ziyaret etmesine izin vermesi gerekmektedir. Dolayısıyla sorun, diyalog ve müzakere yöntemi ile çözülmelidir. AKP hükümetine bir kez daha sesleniyoruz: Zaten sorunlu olan demokrasiyi giderek yok etmeye çalıştığınız bu dönem aynı zamanda size karşı seslerin bir çığlığa dönüştüğü de bir dönem olacaktır. Eşitlik, özgürlük ve adalet isteyen insanların sayılarının artarak karşınıza çıkmasını asla engelleyemeyeceksiniz” denildi.

Basın açıklaması sırasında KESK üyelerinin sık sık hükümet aleyhine sloganlar attığı gözlendi.

05.11.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ayvalık KESK'ten Meydanda Açıklama

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi