Şifrem?
497 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Hakan Yüzüak, Suskunluğunu Bozdu
Edremit Ak Parti İlçe Başkanı harun Yüzüak, suskunluğunu bozarak çarpıcı açıklamalarda bulundu.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Yüzüak, “CHP ve MHP ‘siyasi etik’ söylemi altında birleşerek başkan vekilliği koltuğunu almıştır.”dedi.

Başkan Yüzüak yaptığı açıklamada, geçtiğimiz günlerde Edremit siyasi tarihinin en dikkate değer süreçlerinden birinin yaşandığını ve sürecin ilçe teşkilatı tarafından yakından takip edildiğini söyledi.

“Edremit Belediye başkan vekilliği seçiminde MHP henüz adayının ismini açıklamamışken CHP ilçe başkanının MHP’den Fatih Çağlar’ın aday olması halinde destekleyeceklerini söylemesi ve desteklemeleri neticesinde Fatih Çağlar Edremit Belediye başkan vekili seçilmiştir.” diyen Yüzüak, “Bu seçim ile Edremit’te CHP-MHP koalisyonu çok kısa sürede kurulmuştur. CHP ve MHP ‘siyasi etik’ söylemi altında birleşerek başkan vekilliği koltuğunu almıştır. Başkan vekilliği seçiminde birlikte hareket eden MHP-CHP koalisyonunun seçimden sonraki süreçte insiyatif alamadığı ve Edremit’in öncelikli sorunlarına çare bulmaktan uzak olduğu da üzülerek gözlenmiştir.” ifadelerini kullandı.

CHP destekli MHP’li Fatih Çağlar’ın halka hesap vermekten imtina ettiğini söyleyen Yüzüak, şunları söyledi:

“Nitekim seçimin ardından 2 ay geçmesine rağmen kamuoyuna doyurucu açıklama yapılmamıştır. Oysa demokrasinin en önemli koşullarından biri şeffaf yönetim ve halkın yönetime katılımının azami düzeyde sağlanmasıdır. Bu ise her şeyden önce halkın bilgi edinmesiyle olur. Edremit Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısında Ak Partili meclis üyelerine hitaben konuşurken, ‘Buradan muhalefet meclis üyelerine sesleniyorum’ diyerek söze başlayan CHP’li Şakir Uyar Edremit Belediyesi’nde iktidar ortağı olmalarına kısa sürede alıştıklarını göstermiş ve yapılacak oylamayla ilgili niyet okuma girişiminde bulunmuştur. Yapılan oylama ise Şakir Uyar’ın niyet okumada çok da başarılı olmadığını göstermiştir. MHP’ye koşulsuz destek veren CHP’liler Ak Parti’nin dik, ilkeli duruşu karşısında bocalamış, suçluluk psikolojisiyle Ak Parti’li meclis üyelerine haksız suçlamalarda bulunmuşlardır.”

“Edremit Belediyesi’nin borçları ne kadardır? İcradan arsa satışları olmaması için tedbir alınmış mıdır? İcraya düşmüş borçlar ödenmekte midir? Hizmet yapmak için geldiyseniz yapacağınız hizmetler nelerdir? Yoksa enkaz edebiyatı içinde kaybolup gidecek misiniz? diye konuşan Yüzüak, “ Edremit halkının enkaz edebiyatından bıktığını ve hizmete hasret kaldığını belirtmek isteriz. Kısır siyaset yapmayı alışkanlık edinenlerin değişen Türkiye’nin yeni siyaset anlayışını hala algılayamadıkları anlaşılmaktadır. Koltuk kazanmanın amacı hizmet etmektir, mazeret üretmek değildir. Bundan önce olduğu gibi Belediye Meclisi’nde Edremit’in menfaatine olan konularda evet oyu kullanacağımızı ve menfaatine olmayan konularda gerekirse grup kararı alarak hayır oyu kullanacağımızı bir kez daha dile getirmek isteriz. Kullanacağımız oylarla ilgili niyet okuyuculuğuna girişenlere hesap vermek zorunda olmadığımızı ve bu düşüncede olanların öncelikle demokrasiyi içlerine sindirmesi gerektiğini, farklı düşüncelere saygı kuralının demokrasinin olmazsa olmazı olduğu belirtmek isteriz.” dedi.
Yüzüak, şunları kaydetti:

“Milattan sonra 2012 yılında yağan yağmur ile Edremit’i ve bazı beldeleri sel basmıştır. Bunun sebebi alt yapının hiç ya da yeterli olmayışıdır. Bu ise Edremit’te ve sel basan CHP'li belde belediyelerinde belediyeciliğin ilk göstergesi olan alt yapı hizmetlerinin yeterince yapılmadığını göstermektedir. Bu zihniyet nedeniyle rahmet felakete dönüşmektedir.

CHP ilçe başkanı Yurt Yıldırım’ın 19.11.2012 tarihli yerel gazetelerde çıkan beyanatları Edremit’te seçimi garanti gördükleri yönündedir. Bu sözler en hafif ifadeyle seçmene saygısızlıktır. Seçmenin oyunu çantada keklik gören bu zihniyet 2002, 2004, 2009 ve 2011 seçimlerinde varlık gösteremeyince halk yanlış yaptı diyen zihniyetin Edremit versiyonudur.
Sayın CHP ilçe başkanı çamurlu yollarıyla, olmayan arıtmalarıyla övündüğü belde belediyelerini örnek göstererek mi Edremit’te seçimi garanti olarak görmektedir? Otoparkı, yeşil alanı olmayan, rant uğruna kurban edilen belde belediyelerini örnek göstererek mi seçimi çantada keklik görmektedir? İmar planları yapılırken ayrılan otoparkların yeşil alanların, hizmet alanlarının nereye kaybolduğunun cevabını vermeden mi Edremit Belediyesi’ni alacaklarını düşünmektedir? CHP ilçe başkanının sözleri seçmenin iradesine ipotek koymaya çalışan, halka tepeden bakan tipik CHP bakış açısından başka bir şey değildir. Yaz boyunca halkın paralarıyla düzenledikleri festivallerle hükümete yönelik ağır ve haksız ithamlarda bulunmayı siyaset üretmek zanneden zihniyet kış mevsiminde argümansız kalmıştır. Seçmene yönelik yukarıdan bakışa halkımızın vereceği sert tepkinin önceki seçimlerde olduğu gibi 2014 yerel seçimlerinde de sandığa yansıyacağını düşünüyoruz.

İsrail’in Gazze’de yaptığı insanlık dışı eylemleri şiddetle kınıyoruz. İsrail’e destek olanları kınıyoruz. İsrail’in insanlık suçu niteliğindeki eylemlerine tepki dahi vermeyen uluslararası kuruluşların yaptıkları, amaçları ve kime hizmet ettiklerinin sorgulanması gerektiğini düşünüyoruz. Gazze’deki, Myannar’daki ve dünyanın her yerindeki mazlum insanlara dua ediyoruz.

20.11.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Hakan Yüzüak, Suskunluğunu Bozdu

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi