Şifrem?
97 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

MHP'den Belediye Önünde 'Soruşturma' Eylemi
Balıkesir'de MHP'liler Balıkesir Belediyesi önünde düzenledikleri eylem ile hakkında operasyon yapılacağı iddiaları yayılan Belediye Başkanı İsmail Ok'a sahip çıktı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

MHP Balıkesir Merkez İlçe Teşkilatı, cuma namazından sonra Balıkesir Belediye binası önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı basın açıklamasında konuşan MHP Merkez İlçe Başkanı Bayram Çılgın, MHP'li Belediye Başkanı İsmail Ok'un soruşturmalar ve operasyon hazırlığı iddialarıyla adeta yıpratılmak istendiğini, ayrıca siyasi bir linç kampanyası yürütüldüğünü söyledi. Bayram Çılgın, önce Edremit Belediyesi sonra Ayvalık Belediyesinde yapılan operasyonların ardından sıranın Balıkesir belediyesine geldiğinin anlaşıldığını kaydetti. Sert tepki gösteren MHP' Merkez İlçe Başkanı Bayram Çılgın, "İleri demokrasi havarileri işin kolayını buldular. Yaklaşan mahalli seçimlerde kimlere karşı seçimi kaybederiz diye düşünüyorlar, araştırıyorlar, tespit yapıyorlar. Gerisi kolay, yap bir operasyon halkın gözünde siyasi rakibini itibarsızlaştır, sonra da seçimi al. Bunun adı ileri demokrasi" diye konuştu.

ESKİ BELEDİYE BAŞKANINI İHBAR ETTİLER
MHP Merkez İlçe Başkanı Bayram Çılgın, Balıkesir Belediyesine karşı yürütülen idari ve adli soruşturma ve kovuşturmaların tamamının 'sanal kişilerin' ihbarlarına dayandığını, ihbar veya şikayet eden kişilerin adı, soyadı ve TC. kimlik numaraları ile adreslerinin de sanal olduğunu iddia etti. Basın açıklamasında, belediye yönetimini yıpratmak amacıyla Balıkesirspor'a kişi, kurum ve kuruluşların yaptığı bağış, reklam ve kombine gelirlerinin kovuşturma konusu edildiği, hatta Belediye Başkanı İsmail Ok'un babasının vefatı dolayısıyla yaptığı hayır harcamalarının bile incelemeye alındığı belirtilerek tepki gösterildi. MHP Merkez İlçe Başkanı Çılgın, eski belediye yönetimi hakkında da bazı iddiaları ihbar olarak sundu. Bayram Çılgın; eski kamyon garajının KİPA'ya satışıyla ilgili hazırlatılan ekspertiz raporunda parselin metrekaresinin 750 TL olarak kıymetlendirildiği, yaklaşık 32 bin metrekarelik alanın 23 milyon 953 bin TL belirlendiğini, belediye tarafından aynı şirkete iki buçuk ay sonra aynı parsel için yeni bir değerlendirme raporu hazırlatılarak bu defa metrekaresinin 500 TL kıymetlendirilip toplam fiyatın 15 milyon 986 bin TL'ye düşürüldüğünü açıklayıp, buradaki garipliğin soruşturulması gerektiğini söyledi. Çılgın, eski Belediye Başkanı Sabri Uğur zamanında yol ve kaldırım yapımı hak edişlerinin yüzde 30 - 40 arasında fazla ölçümlere göre hesaplandığının Mülkiye Başmüfettişinin oluşturduğu komisyonca da tespit edilen bu konunun organize bir iş olduğunu ve soruşturulması gerektiğini, yine eski belediye döneminde satılan taşınmazların miktarı ve bu satışlara rağmen belediyenin içinde bulunduğu borç yükünün de araştırılmaya değer olduğunu, satılan 165 adet taşınmazdan 30 milyon 392 bin TL gelir elde edildiği halde aşırı borç yükünün nasıl olduğunu sordu. MHP Merkez İlçe Başkanı Bayram Çılgın, Balıkesirsporla ilgili olarak ise şu anda AK Parti Balıkesir Belediye Meclis Ülesi olan Kemal Büyükakın'ın Balıkesirspor kulübü Başkanı olduğu dönemde Balıkesirspor'a; 2007, 2008 ve 2009 yıllarında yapılan bağışlardan toplamda 310 bin 900 TL olan sekiz tanesini makbuz numaralarıyla birlikte açıklayıp, dünden bugüne aynı şekilde devam eden bağış, reklam ve kombine gelirleriyle ilgili AK Partili başkanın döneminin neden araştırılmazken MHP'li başkanın döneminde bunların soruşturma konusu yapıldığını sordu. Balıkesir halkının belediye yönetiminin dürüstlüğünden emin olduğunu belirten Bayram Çılgın, "Kul hakkı ihlali yapılıyor. Kim kamu malına hıyanetlik ederse kıyamet günü hıyanet etitği şeyle birlikte gelir. Belediye yönetiminin bu düsturlarla hareket ettiğini çok yakından görüyoruz. Kendilerine güvenimiz tamdır. Siyaset için insanlara 'Çin işkencesi' yapmak doğru değildir. Unutmayalım ki Allan (c.c.) insanların yaptıklarını yarına bırakabilir ancak yanına bırakmaz" diye konuştu.

Partililerin sloganlar attığı basın açıklamasının sonunda Belediye Başkanı İsmail Ok MHP'li meclis üyelerinin daveti üzerine dışarıya çıkıp toplanan partililere hitap etti. Gösterilen teveccüh ve destek için herkese teşekkür eden Başkan Ok, soruşturmaların siyasi maksatlı olduğunu belirterek AK Partiye tepki gösterdi. AK Parti İl Başkanı Mahmut Poyrazlı'nın konuya dair yaptığı açıklamalarına da tepki gösteren MHP Merkez İlçe Başkanı Bayram Çılgın, "Sayın il başkanı şunu hiç unutma; bağımsız yargı bir gün sizin için de gerekebilir" dedi.

BAŞKAN OK: "SALDIRI VE KARALAMALARLA KARŞI KARŞIYAYIZ"
"YÜZ KIZARTACAK BİR İCRAATA İMZA ATMADIK, ATMAYACAĞIZ"

MHP'li Belediye Meclis Üyelerinin de hazır bulunduğu basın açıklamasının sonunda dışarıya davet edilen Belediye Başkanı İsmail Ok da yaptığı kısa konuşmasında vatandaşlardan hayır dualarını istedi. Burada partililere ve vatandaşlara seslenen Belediye Başkanı İsmail Ok, bir saldırı ve karalama kampanyası ile karşı karşıya olduklarını söyledi. Başkan Ok, şunları söyledi;

"Balıkesir halkının bizlere emanet ettiği bu belediyeyi bırakın çalmayı, çırpmayı bir kuruşunu dahi israf etmeden Balıkesir halkına hizmet etmeyi şereflerin en büyüğü, görevlerin en kutsalı kabul eden bizler bugün maalesef Balıkesir'imizi bırakın Türkiye'ye, Türkiye'mizi dünyaya rezil edecek saldırı ve karalamalarla karşı karşıyayız. Sizlerin yüzünü kızartacak,.başınızı eğecek hiçbir icraata imza atmadık, bundan sonra da atmayacağız. Eğer bir şey varsa biz ipimizi kendimiz çekeriz. ama o kadar alçaldılar, o kadar küçüldüler ki, bir evlat olarak yaptığım hayra kadar düştüler. Bu zulüm ancak dikta, faşist rejimlerde, AKP iktidarında görülür. Onlar herhalde bizleri de kendileri gibi zannediyorlar, lağım suyu ile temizlik olmaz, lağım suyu ile abdest alınmaz, haram ile hayır olmaz. Bazı dosyalarımız 9. kez yeniden açılıyor, 9.kez. Bizler bırakın, düşün yakamızdan diyoruz. bu millete hizmet etmek istiyoruz. Başka derdimiz yok, ayağımıza dolanmayın. Balıkesir halkı 2009'da verdiği gibi önümüzdeki seçimlerde de size hakkettiğiniz cevabı verecek, Osmanlı şamarını yüzünüze vuracaktır. Balıkesir halkından bir tek şey istiyorum, hayır ve dualarınızı bekliyoruz."

Belediye binası önünde toplanan partili ve vatandaşlardan oluşan yaklaşık 500 kişilik kalabalık Başkan Ok lehinde, "Balıkesir uyuma başkanına sahip çık", "Balıkesir seninle gurur duyuyor", "Vur vur inlesin iftiracılar dinlesin", "Belediyeye uzanan eller kırılsın" ve "Balkese uzanan eller kırılsın" şeklinde slogan attı. Polisin sıkı güvenlik önlemi aldığı basın açıklaması olaysız şekilde sona erdi.

23.11.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Kıyas-ettin / Balıkesir
HER ŞEYİN FARKINDAYIZ
Arkandayız İsmail Başkan. Bu adalet sisteminin sonunu bilemem ama Allah`ın adaleti er geç tecelli edecektir. Yılma, yıkılma!
24.11.2012 10:48:13
Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir MHP'den Belediye Önünde 'Soruşturma' Eylemi

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi