Şifrem?
247 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

CHP'li Gümüş Sarımsaklı Kamplarını Meclise Taşıdı
Ayvalık'a bağlı Küçükköy beldesinin dünyaca ünlü Sarımsaklı mevkiinde bulunan kamplarla ilgili sorunu CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş TBMM gündemine taşıdı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, yaklaşık bin 600 dönümlük bir alanı kapsayan MİT, Polis, Vilayetler, Maliye ve Vakıflar kamplarının bulunduğu Sarımsaklı’ya iki yeni devlet kampı daha eklenmek istendiğini belirterek, “Plajlar halka açık olmalıdır” dedi. CHP’li Gümüş, Küçükköy Sarımsaklı’daki kamu kamplarının yöre turizmine verdiği zarara dikkat çekti. Gümüş, konu ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a yazılı olarak yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi. Gümüş, “Balıkesir İli Ayvalık İlçesi'nin Küçükköy Beldesi Sarımsaklı Plajı, Ege Bölgesi sahillerimizin nadide ve özelliği bulunan plajlarından biridir. Toplam uzunluğu 7 kilometreyi bulan bu plajın kumunda insan sağlığına çok uygun radyasyon etkileşimleri vardır. Deniz suyunun arılığı ile sadece Türkiye'nin değil dünyanın en mükemmel kumu özelliklerini taşıdığı Dünya Sağlık Örgütü tarafından da belgelenmiştir. Kuşkusuz bu özelliklerinin yanında sayıları yüzleri bulan restoranlar ve konaklama tesisleri ile bölge ciddi bir turizm potansiyeline sahiptir. Ne yazık ki bu bölgede hâlihazırda ciddi miktarda çevresi tel örgü ile çevrilmiş, sahil şeridini de kapatan çok sayıda kamp alanları mevcuttur” dedi.

CHP’li Gümüş, kampların durumları hakkında şu bilgilere de verdi: “MİT Kampı 345 dönüm, Maliye Kampı 101 dönüm, Vilayetler Hizmet Birliği (İdareciler Kampı) 84 dönüm, Polis Moral Eğitim Merkezi 100 dönüm, Vakıflar Kampı da 15 dönümdür.”

YENİ TALEPLER SARIMSAKLI’YI ZORLUYOR
Kampların şekli ve plajda kapladıkları sahil şeridini de kapatan alanları nedeniyle zarar gören bölge turizminin önünde yeni bir sorun daha olduğunu belirten Gümüş, ” Bölgede Türk Hava Kurumu tarafından 920 dönümlük, Milli Savunma Bakanlığı'nın da 12 dönümlük kamp yapma girişimi vardır. Bu kampların Sarımsaklı Plajını tam ortasından bölecek sahil şeritleri mevcuttur. Bu durumun bölge turizmine ciddi zarar vereceği açıktır” şeklinde ifadelerde bulundu.

Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, Kültür Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a su soruları yöneltti: "Genel olarak bu tür özellikli turizm bölgeleri için ne gibi koruma önlemleri vardır? Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bölgesel turizm potansiyelini değerlendirmek ve plajların halka açık tutulması noktasında bir çalışması var mıdır? Somut olarak Sarımsaklı Plajı'nın turistik potansiyelinin zarar görmemesi için önlemleriniz var mıdır? Varsa bu önlemleriniz nelerdir?"

Plajların halka açık olması ve bölünmemesi gerektiğini savunan CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, konuyu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bütçe görüşmesinde de gündeme getirdi. Konuşmasında "Sarımsaklı plajı gibi özel bir alan dikkatle korunmalı, bölgenin kuzey egedeki müstesna turizm potansiyeli ve fonksiyonuna uygun olarak ele alınmalıdır. Kamu kamplarının yoğunlaşması bölge turizmine zarar vermektedir" dedi.

Bunun üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar konuyla bizzat ilgileneceğini, sahillerde kurulacak kamu kamplarına prensipte kendisinin de karşı olduğunu ifade etti.

03.12.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir CHP'li Gümüş Sarımsaklı Kamplarını Meclise Taşıdı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi