Şifrem?
59 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Vali Turhan BSO'nun Konuğu Oldu
Balıkesir Sanayi Odası (BSO) aylıkolağan meclis toplantısı yapıldı. BSO'nun bu ayki konuğu Vali Ahmet Turhan oldu. Vali Turhan, “Balıkesir, Türkiye’nin 2023 hedefi içinde lokomotif illerden birisi olmalı” dedi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

BSO meclisi A. Rona Yırcalı'nın başkanlığında toplandı. Olağan meclis toplantısının bu ayki konuğu daha önceki toplantıya son anda katılamayan Vali Ahmet Turhan oldu. Sanayicilere hitap eden Vali Turhan, hala Balıkesir'e alışmaya çalıştığını söyledi. İnsan odaklı, vatandaş memnuniyeti gözeten ve hukuk kurallarına bağlı bir anlayış içinde olduğunu belirten Vali Ahmet Turhan, "Bizim yaptığımız hizmet şahsi, memleketin asıl kahramanları yanlarında birkaç kişiye aş veren sizlersiniz. Biz de sizleri destekliyoruz, yanınızdayız. Balıkesir önemli bir il. Dünyadaki her yeni kriz bir başlangıç. Türkiye de ekonomik konumu itibarı ile önemli bir noktaya geldi. Özellikle son not artırımı ile dünyadaki yatırıma en uygun ülkeler arasında Türkiye var. Balıkesir de son zamanlarda yerli ve yabancı sermaye için oldukça uygun bir yer. İstanbul, İzmir, Bursa gibi sanayi kentlerine yakınlığı ve İstanbul-İzmir otobanı projesi ile bir merkez haline gelecektir. Sanayinin İstanbul’dan çıkması ve Güney Marmara’ya kayması fiili duruma dönüşecektir. Yakında büyük holdinglerin Bandırma ve civarına yatırımları söz konusu olacaktır” dedi.

Vali Ahmet Turhan Organize Sanayi Bölgesinin mevcut halinin iyi planlandığını, planlı sanayileşmenin önemli olduğunu kaydetti. Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, konuşmasını şöyle sürdürdü;

"Sanayi, ülkelerinin kalkınması için hayati bir rol oynuyor. Sanayi ile kirlenen su, toprak ve havanın da temizlenmesi oldukça zor oluyor. Kesinlikle planlı şekilde sanayileşmeli. Balıkesir il merkezindeki OSB’nin yeri bu açıdan çok iyi planlanmış. Bunları planlayanlara teşekkür ediyorum. OSB’deki mevcut 5 bin dönümlük alanı 20 bin dönüme çıkartmamız gerekiyor. Uzun vadede imar çalışması için bu alanın 4 katına çıkması gerekiyor. Maalesef bunu planlamazsak tarım arazilerinin kaybetme riski olur. Mevcut OSB’nin çevresinde sanayi için yeni alanlar olduğunu daha önce de belirttim. Ülkemizin hayali 2023 yılında en büyük 10 ekonomiden birisi olabilmek. Biz milli gelirimizi 30 bin dolara çıkartmak durumundayız. Türkiye’nin 2023 hedefi içinde Balıkesir lokomotif illerden birisi olmalı. 2023 için ihracat artmalı, Balıkesir’in ihracatı 10 milyar dolar civarında olmalı. Bu; yere basan, gerekçeleri olan bir hayal. Herkesin hedefi olmalı. Balıkesir’de markalar olması lazım. Bunu yapacak işadamlarımız var. Ar-Ge yapılması gerekiyor. Sanayici olarak ayakta durabilmek için Ar-Ge’ye zaman ve bütçe ayırmak gerekiyor. Balıkesir Büyükşehir oluyor. Bunun mutluluğunu ve heyecanını yaşıyorum. Özel İdarenin de kalkmasını olumlu buluyorum. Balıkesir’de şuanda çevre-düzen planı yapılıyor. 1/100.000 ölçekli plan ile sanayi, tarım, konut nerede olacak bunlar planlanıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ankara’dan bir firmaya bu işi ihale etmiş. Bu çalışmalarda herkesin söz sahibi olması gerekiyor. Önümüzdeki günlerde bu firmayı yönlendirecek şekilde Balıkesir’de toplantılar yapılacak. Balıkesir yaşanabilir bir şehir. Gelen, gitmek istemiyor. Gelen bürokrat emekli formatına bürünüyor, bunu değiştirmek gerekiyor. Gelen idarecilerin heyecanlı ve dinamik olması gerekiyor. Bunun için performans değerlendirmeleri yapılacak. Bunlar da zaman içinde gerçekleşecek.”

BSO'daki toplantının sonunda BSO Meclis başkanı Rona Yırcalı Vali Ahmet Turhan'a bir plaket takdim etti.

04.12.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
30.04.2024 Tarihli Haberler
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Vali Turhan BSO'nun Konuğu Oldu

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi