Şifrem?
186 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Edremit Basını Güç Birliği Yaptı
Edremit'te yayın yapan vasıflı (resmi ilan yayınlama hakkı olan) 5 yerel gazete, güç birliği yaparak, haklarını aramak amacıyla ziyaretlere başladı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

İlçede hizmet gösteren Körfezde Olay Gazetesi, Körfez Star Gazetesi, Önce Körfez Gazetesi, Ege Gündem Gazetesi ve Körfezde Hakimiyet Gazetesinin imtiyaz sahipleri kendi aralarında geçtiğimiz hafta toplantılar gerçekleştirdi ve güç birliği kararı aldı. İmtiyaz sahipleri, gazetelerini temsilen Mustafa Karakaşlar (Körfezde Olay Gazetesi), Gökçen Kabay (Körfez Star Gazetesi), Hüseyin Eroğlu (Önce Körfez Gazetesi), Tayyar Toprak (Ege Gündem Gazetesi), Ümit Soysal’ı (Körfezde Hakimiyet Gazetesi) görevlendirdi. Gazete yetkilileri, bölgede bağlı bulundukları Kuzey Ege Gazeteciler Cemiyeti’nden de destek alarak ilk ziyaretlerini Altınoluk Belediyesi’ne yaptı. Kuzey Ege Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Serhat B. Şenkökçü’nün de katıldığı ziyarette heyeti Altınoluk Belediye Başkanı adına başkan yardımcısı Kamil Gülbey karşıladı. Ziyarette konuşan Ege Gündem Gazetesi yetkilisi Tayyar Toprak, resmi ilan alacakları konusunda belediyelerde sorunlar yaşandığını söyleyerek 2013 yılında daha hassasiyet gösterilmesini istedi. Toprak, “Biz Edremit’in günlük yayın yapan 5 vasıflı gazetesiyiz. Belediyeler toplumun hizmet kapısıdır. Yaptıkları hizmetleri kamuoyuna 1 hafta veya 1 ay bekletme gibi bir lüksü olamaz. Belediyeler, yerel vasıflı gazetelere basın bülteni adı altında haberlerini göndermektedir. Bizler bu haberleri ivedilikle dikkate alıp sayfalarımıza taşımaktayız. Bir vasıflı gazetede ortalama 7 ile 13 kişi arasında sigortalı eleman çalışıyor. Kalıp, kağıt, boya, dağıtım gibi bir çok matbaa masrafı bulunan gazetelerimiz ayakta kalma mücadelesi veriyor. Resmi ilan alacağı gibi, abone ve reklam alacakları gazeteleri ayakta tutmaya çalışıyor. Bu bakımdan, hiç olmazsa resmi ilan alacakları konusunda sıkıntı yaşamak istemiyoruz” dedi.

Altınoluk Belediye Başkan Yardımcısı Kamil Gülbey ise, gazeteleri mağdur etmemek için gerekeni yapacaklarını söyleyerek, “Vasıflı olan 5 yerel gazetemizin emekleri göz ardı edilemez. Resmi ilan alacakları konusunda da bizler elimizden gelen her türlü desteği yapmaya hazırız” diye konuştu.

“HABERSİZ OLARAK KUTLAMA İLANLARI YAYINLANMASIN”
Basın heyeti, Altınoluk’tan sonra Güre beldesine giderek Belediye Başkanı Kamil Saka ile görüştü. Görüşmede konuşan Körfezde Olay Gazetesi yetkilisi Mustafa Karakaşlar, günlük bir yerel gazetenin ayda 18 ila 25 bin TL arasında masrafı olduğunu söyleyerek, “Yerel gazeteler büyük zorluklarla idame ettiriliyor. Masrafların karşılamadığı gazetelerde patronlar ceplerinden para takviyesi yapıyor. Zaman zaman da elemanların maaş günleri sarkıyor. Bu sıkıntının en büyük nedeni ise, gazetelerin resmi ilan alacaklarını gününde tahsil edememeleridir” dedi.
Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren başkan Kamil Saka ise, kendilerine haber verilmeden bazı gazetelerde kutlama ilanları yayınlandığını ve daha sonra paraları istendiğini bildirerek, “Bize sorma gereği bile duymadan bazı gazete ve yayın organlarında kutlama ilanları yayınlanıyor ve sanki alacaklılarmış gibi fatura kesip para istemekten çekinmiyorlar. Bizlerin de bu sıkıntıları mevcut. Bu konuyla ilgili hassasiyet göstermenizi istiyorum. Ayrıca, resmi ilan ve diğer ilanlar konusunda belediyemizin ödeme yapacağı tarihi belirleyelim ve bu tarih aralığında ödemelerimizi yapalım. Sizlerin mağdur olmanızı istemiyoruz” diye konuştu.

Ege Gündem Gazetesi yetkilisi Tayyar Toprak, belediyelerin resmi ilan ödemelerini aksatması durumunda vasıflı 5 yerel gazetenin belediye haberlerini yayınlama konusunda seçici davranacağını söyledi.

BASIN HEYETİ 2 BELEDİYEDE DE YETKİLİ BULAMADI
Altınoluk ve Güre beldelerinde yaptıkları ziyaretin ardından Zeytinli ve Akçay beldelerinde belediye ziyaretleri yapan basın heyeti, başkan ve başkan yardımcısı bulamadı. Akçay Belediyesi’ne giden heyet, Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Öğüt Çelik ile görüştü. Çelik’e gazetelerin sorunları anlatıldı ve Çelik te, not aldığı sorunları Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu’na ileteceğini bildirdi.

Heyet daha sonra, ödemeler konusunda en çok sorun yaşadıkları Zeytinli Belediyesi’ne gitti ve belediyede başkan sekreterinden başka, başkan, başkan yardımcıları, daire müdürleri dahil hiçbir yetkiliyi bulamadı. Duruma tepki gösteren basın heyeti, sorunlarını sekretere anlatmakla yetindi ve belediyeden ayrıldı.

Kadıköy beldesindeki ziyaretler Kadıköy Belediyesi’nde son bulurken, Belediye Başkanı Hasan Özel, yerel basının sıkıntılarını dikkatle dinledi. Özel, yerel gazetelere olan borçlarını gözden geçirdikten sonra, ödemelerin zamanında yapılacağı sözü verdi.

Heyetin yaptığı programı Edremit Belediyesi’ne yaptığı ziyaret ile devam etti. Belediye Başkan Vekili Fatih Çağlar, basın heyetini makamında kabul ederken, göreve geldiği günden beri gazetelere ziyaretler yapamadığını söyleyerek özür diledi. Heyet adına konuşan Körfez Star Gazetesi yetkilisi Gökçen Kabay, gazetelerin resmi ilan alacakları konusunda belediyeler ile sıkıntı yaşadığını söyleyerek, “Edremit Belediyesi’nde gazetelerin sorunlarının giderilmesin istiyoruz. Günlük yerel gazeteler, yağmur çamur demeden okuyucusunun kapısına kadar götürülüyor. Bu kadar meşakkatli bir iş olan gazete hizmetinde resmi ilan alacakları ise hayati önem taşıyor. Ödemeler konusunda daha duyarlı olunmasını talep ediyoruz” dedi.

KAYMAKAM OSMAN TUNÇ TA BASIN HEYETİNİ DİNLEDİ
Basın heyeti, günlük ziyaret programına Kaymakamlık ziyaretiyle noktayı koydu. Kaymakam Osman Tunç, makamında kabul ettiği basın heyetini dinledi ve elinden gelen desteği vereceğini bildirdi.

Heyet adına konuşan Kuzey Ege Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Serhat B. Şenkökçü, “İlçede yayın yapan 5 vasıflı gazetemiz malumunuz. Bu gazetelerin resmi ilan alacakları konusunda özellikle belediyelerde sorunlar yaşadığını sizinle de paylaşmak istedik. Balıkesir’de Basın İlan Kurumu’nun şubesi mevcut. Fakat, bu şube ilçelere hizmet götüremiyor. Basın İlan Kurumu’nun olmadığı yerde resmi ilan ödemelerinde belediyelerde sıkıntılar yaşanıyor” dedi.

Kaymakam Osman Tunç ise, belediyelerin imkanlarının ilan bedellerini ödemeye yettiğini söyleyerek, “Belediyeler çiçek göndermeye harcadıkları paraları biriktirip her yıl bir mahalleye bir park bile yapabilir. Belediyelerin gazetelere resmi ilan bedellerini ödeyebilecek kadar güçleri var. Sizlerin sıkıntılarını çözmek için imkanlarımız dahilinde elimizden geleni yapmaya hazırız” diye konuştu.

Basın heyeti, Kaymakamlık ziyaretinden sonra bu günlük programını tamamlarken, ziyaretlerin Körfez bölgesindeki diğer kurum ve kuruluşlar ile devam edeceğini bildirdi.

20.12.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Edremit Basını Güç Birliği Yaptı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi