Şifrem?
91 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ayvalık Devrim Şehidi Kubilay'ı Unutmadı
İzmir’in Menemen ilçesinde 82 yıl önce katledilen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay’ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı törenle anıldı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Törene Ayvalık'tan ADD Şubesi tarafından yapılan organizasyon 4 otobüs vatandaşın katıldığı öğrenildi.

İzmir’in Menemen ilçesinde, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yöneticilerinin yanı sıra yüzlerce vatandaş, Menemen Belediyesi Bandosu eşliğinde Menemen Tren Garı’ndan başlayan, ‘Demokrasi ve Laiklik Yürüyüşü’ne, yakalarına Kubilay’ın resmini takarak katıldığı gözlendi. Yıldıztepe Anıtı’ndaki törene İzmir Valisi Cahit Kıraç’ın katılmaması dikkatlerden kaçmazken, törene katılanların ‘Hükümet istifa’, ‘Tayyip Yüce Divan’a’, ‘ODTÜ’ye uzanan eller kırılsın’, ‘Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek’ sloganları attığı görüldü.

Törende Menemen Kaymakamı Mustafa Gürdal konuşurken de vatandaşlar tarafından ıslıklanmıştı. Atatürk’ün Gençliğe Hitabı ve Türk Gençliği’nin Atatürk’e Cevabı okunduğu Yıldıztepe’deki törenin ardından açıklama yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Tansel Çölaşan, “Olayın failleri o gün cezalandırılmış olsalar da cumhuriyetin rövanşını almaya kararlı irtica yanlıları, aradan geçen bir asır boyunca devletin tüm kademelerine yerleşmişler bugün iktidarın tek sahibi olmuşlardır” ifadelerini kullandı.

AYVALIK MENEMENDEYDİ
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcıları Adnan Keskin, Gökhan Günaydın, Yakup Akkaya, Bülent Tezcan, ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan, Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel’in de katıldığı Menemen’deki Devrim Şehidi Kubilay’ı anma törenlerine Ayvalık’tan da 4 otobüs vatandaş katıldı. Atatürkçü Düşünce Derneği Ayvalık Şubesi öncülüğünde; Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ayvalık Şubelerinin yanı sıra CHP Ayvalık İlçe Başkanlığı ile İşçi Partisi Ayvalık İlçe Başkanlığı temsilcileri ve Cumhuriyet sevdalısı Ayvalık halkından vatandaşlar Menemen’deki törenlerde hazır bulundu.

ADD AYVALIK ŞUBE BAŞKANI ÜZGEÇ KONUŞTU
İzmir’in Menemen ilçesinde yapılan Devrim Şehidi Kubiay’ı anma töreninin ardından Ayvalık dönüşünde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Atatürkçü Düşünce Derneği Ayvalık Şube Başkanı Ahmet Üzgeç, Menemen’deki anma törenine Kemalist düşünceye inanan binlerce insanın yoğun ilgi göstermesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Geçmişe takılmadan, geçmişten ders almak gerektiğinin altını çizen Üzgeç, “Bugün emperyalistlerle işbirliği içinde olanların dedeleri 23 Aralık 1930 sabahında Giritli Derviş Mehmet'in başını çektiği ve hilafet ordusuna katılmayanların kılıçtan geçirileceğini ilan ederek yeşil sancağı alıp meydana diken halkın sancak etrafında toplanmasını isteyen ve halkı kışkırtan, canilere müdahale eden devrim şehitlerinin tüfeklerindeki eğitim mermisini korkutmak için ateşlemeleri üzerine kendisine kurşun işlemediğini 'Mehdi' olduğunu söyleyen kurşunla yaraladıkları vatansever Kubilay'ın başını testere dişli bağ bıçağıyla hunharca kesmişlerdi. Gözlerini kan bürümüş vatan hainlerini lanetlemek; genç öğretmen, yedek subay Kubilay, Bekçi Hasan ve Şevki'yi katleden zihniyete, Cumhuriyet ve Devrimlerine sonsuza kadar sahip çıkacağımızı haykırmak için Türkiye’nin her yerinden gelenler binlerce vatandaşımız gibi Ayvalık ADD üyeleri ve ilçemizdeki Atatürkçü dostlarımızın da katımlıyla 4 araçlık bir konvoyla Menemen’deydik. Yıldız Tepe’deki törenler çok görkemliydi. Ülkemizin içinde bulunduğu kaosa rağmen binlerce insanın Menemen’de tek yürek olması bizleri son derece muştu kıldı” diye konuştu.

25.12.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ayvalık Devrim Şehidi Kubilay'ı Unutmadı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi