Şifrem?
134 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

'2023'teki İhracat Hedefimiz 10 Milyon Dolar'
Balıkesir'de, ili tamamıyla kapsayan ve ekonomik olarak kalkınmasına büyük katkı sağlayacağı vurgulanan Teknokent nihayet hayata geçiriliyor.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Kuruluşu tamamlanan Teknokentle ilgili olarak; "Balıkesir Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kurucu Heyet Protokolü" imzalandı.

Balıkesir Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantıda; Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kurucu Heyet Protokolü, aynı zamanda bu heyeti oluşturan Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Ahmet Kula, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Akgün Yavuz, Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula, Bandırma Ticaret Odası Başkanı Osman Kocaman ve Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin tarafından imzalandı. Teknokent konusundaki düşencelerini kısaca açıklmayan Kurucu Heyet üyeleri, bugünün Balıkesir ekonomisi için bir milat, tarihi bir gün olduğu görüşünde birleşti. Vali Ahmet Turhan, Türkiye'nin 2023'te 500 milyar dolarlık ihracat ile dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma hedefine paralel olarak Balıkesir'in de buna 2023'te ihracatta 10 milyar dolar hedefi olduğunu, bunun için de 10 yıllık bir sıçrama yapılması gerektiğini söyledi. Bunun için bölgede gerekli potansiyelin fazlasıyla var olduğunu kaydeden Vali Turhan, bu kadar kısa sürede Teknokent gibi önemli bir müessesenin hayata geçirilmesinde sağlanan katkılara teşekkür etti. Balıkesir'in çok güçlü bir üniversitesi ve dinamikleri olduğunu hatırlatan Vali Ahmet Turhan, tüm bu dinamiklerin harekete geçirileceğini belirtti. Teknokentlerin üniversite ve sanayi işbirliği açısından da önemine temas eden Vali Turhan, "Hedefimiz 10 milyar dolar ihracata ulaşmak. Balıkesir olarak hızla markalaşmamız lazım. Önümüzdeki 10 yıl bir sıçrama yapmalıyız. Bunun potansiyeli var. Balıkesir olarak çok güçlü bir üniversitemiz var, dinamiklerimiz var" dedi.
İmza töreninde sırayla söz alan Kurucu Heyet üyelerinden BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, "Bugün çok önemli bir işe başlıyoruz. 2023 yılı hedefi dünyanın en büyük 10 ekonomisine girmemiz gerekiyor. Bu büyüme üniversite-sanayi birlikteliğiyle yeni teknolojik ürünlerin oluşturulmasıyla mümkün olacak.Teknokentin Balıkesir'e çok önemli katkıları olacak" dedi. Mahir Alkan, yönetici şirketlerin ciddi avantajları olduğunu anlatırken, katma değeri yüksek işlerin olacağını vurguladı.

Balıkesir Sanayi Odası (BSO) başkanı Ahmet Kula da Teknokent protokolünün önemini, "Balıkesir adına çok önemli bir adım atıldı" cümlesiyle ifade etti. Ahmet Kula, Teknokentte kurulacak şirketlerin tüm vergiler ile harçlardan, sgk primleri ve diğer birçok masraftan muaf olacaklarını bildirdi. Kula, "Üniversite, sanayi ve iş alemini birleştiren bir oluşum. Teknokentlerde daha iç içe, güçel çalışmalar yapılabilecek. Türkiye'nin 2023'teki 500 milyar dolarlık ihracat hedefine Balıkesir olarak biz de katkı sağlamalıyız. bandırma bizim kardeş şehrimiz, her zaman da böyle olduk" dedi.

OSMAN KOCAMAN: "BANDIRMA BALIKESİR'SİZ, BALIKESİR BANDIRMA'SIZ OLMAZ"
Bandırma Ticaret Borsası başkanı Halit Sezgi, Balıkesir Teknokent projesinin içinde bulunmanın kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. Bunun için başta Vali Ahmet Turhan olmak üzere Balıkesir Üniversitesine, Sanayi, Ticaret Odaları ve Borsa başkanlarına teşekkür eden Halit Sezgin, "Bizim, elimizden gelen katkıyı sağlamak birinci vazifemiz" dedi. Bandırma Ticaret Odası başkanı Osman Kocaman Bandırma'nın sanayisi hızla büyüyen bir kent olduğunu, sanayide Balıkesir merkez ile Bandırma'nın bölgede başı çektiğini kaydetti. Bandırma olarak Balıkesir Teknokent projesini büyük bir memnuniyet ile kabul ettiklerini belirten Osman Kocaman, "Burada rekabet değil birlikte, omuz omuza vermeliyiz. Bandırma Balıkesir'siz olmaz, Balıkesir de Bandırmasız olmaz. Bununla (teknokent) tüm Güney Marmara Bölgesine hizmet edilecek" dedi.

BAŞKAN OK: "TARİHİ BAŞLANGIÇ"
Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok da, teknokent protokolüyle ilgili olarak bugünün tarihi bir gün olduğunun altını çizdi. Başkan Ok, "Bugün tarihi bir başlangıç. Asıl amaç teknoloji üretmek. Balıkesir Belediyesi olarak doğru yapılan işlerin hep yanında olduk. Balıkesirv e ülkemizin kazanımı olacak. Büyük bir heyecan duyuyorum, çok mutluyum" şeklinde duygularını ifade etti. Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Yavuz da heyet üyeleriyle aynı duygu, düşünce ve heyecanı taşıdığını ifade etti. Protokol töreninde hazır bulunan Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, Kalkınma Ajansındaki 3 yıllık görevi boyunca teknokentin sürekli konuşalan bir konu olduğunu ancak bugün hayata geçirilmesinden dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi. Gündoğan, "Ajans olarak gelişmeyi heyecanla karşılıyoruz. Destek olmaya, azami katkı sağlamaya hazırız" diye konuştu.

Duygu ve düşüncelerin ifade edildiği konuşmaların ardından Vali Ahmet Turhan ile birlikte tüm heyet üyeleri hayırlı olması temennisiyle önlerinde bulunan Balıkesir Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kurucu Heyet Protokolünü aynı anda imzaladılar.

11.01.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir '2023'teki İhracat Hedefimiz 10 Milyon Dolar'

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi