Şifrem?
100 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Balıkesir Emıtt Fuarı İle Dünyaya Açıldı
İstanbul'da 17.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

İstanbul'da 17. kez düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na (EMITT) katılan Balıkesir, başarılı tanıtım ile dünyaya açıldı. Balıkesir Valisi Ahmet Turhan'ın da katıldığı EMITT Fuarı'nın 67 ülkeden 4 bin 500 katılımcı ile ve yeni ziyaretçi sayısı ile rekor kırması bekleniyor.

Balıkesir Valiliği, New York Times Travel Show Fuarı’ndan sonra, 2013 yılındaki tanıtım atağını 24-27 Ocak 2013 tarihleri arasında İstanbul’da 17.si düzenlenen EMITT (Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı)’de kararlı bir şekilde sürdürdü. Balıkesir Valiliği, fuara Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın da desteği ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün organizasyonda seyahat acentaları ve oteller başta olmak üzere çok sayıda profesyonel sektör temsilcisi ile birlikte katıldı. Dünya’da ve Türkiye’de turizmde öne çıkmak isteyen illeri, kalkınma ajanslarını, beldeleri, turizm firmalarını ve sektör profesyonellerini her yıl buluşturan EMITT Fuarı’nda Balıkesir Valiliği profesyonellerin yer aldığı 3. salonda tanıtıldı. Balıkesir Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile birlikte başta AYTUGEB (Ayvalık Turizmi Geliştirme Birliği) Ayvalık standı ile Ayvalık Kaymakamlığı, Ayvalık, Altınova ve Küçükköy Belediye Başkanlıkları işbirliğinde temsil edildi.

Fuarda Gönen Belediye Başkanlığı, Gönen Termal Resort Oteli ile Burhaniye Turizm Tanıtma Derneği ve Güre Belediyesi ise Afrodit Termal Otel ile katıldı. Akçay, Altınoluk, Karaağaç ve Zeytinli beldeleri belediye başkanlıkları tarafından temsil edildi. Balıkesir ayrıca bağımsız olarak çok sayıda zeytin, zeytinyağı ve sabun ticareti yapan firma ile büyük termal tesislerin genel müdürleri ve yardımcıları katıldı. Fuara, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Vali Yardımcısı Selda Dural ile birlikte İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Abdullah Soykan, Müdür Yardımcısı İlkay Karaağaç, Turizm Şube Müdürlüğü bünyesinde görev yapan 4 kişilik bir ekip katıldı. Konuk ülke Arjantin’in birbirinden güzel renkli gösterileri ile desteklediği fuar, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından açılmıştı.

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Akdeniz, Ortadoğu, Güneydoğu Avrupa ve Asya’dan gelen turizm profesyonellerinin ağırlıklı olarak yer aldığı Dünya’nın en büyük 5. Turizm Fuarı olan EMITT’te başta Balıkesir Valiliği standı olmak üzere deniz turizmi ile birlikte alternatif tüm turizm standlarını tek tek ziyaret etti ve yapılan tanıtımlara ilişkin ayrıntılı bilgi aldı. Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan’ın da eşlik ettiği ziyaretlerde ev sahipleri Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, Altınoluk Belediye Başkanı Mimar Hasan Özpolat, Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer, Karaağaç Belediye Başkanı Arif Efetekin, Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin'de tanıtım çalışmalarında bulundular.

Türkiye’nin nabzını tutan EMITT Fuarı’nda Vali Turhan, daha önce kaymakamlık yaptığı Midyat Belediyesi ve daha önce valilik yapmış olduğu Batman Valiliği standlarını da ziyaret etti. Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu ve Batman Vali Yardımcısı Şener Çağlar ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti ifade ederek, Vali Turhan’a göstermiş olduğu nezaket için teşekkür ettiler.

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT‘te yapılan tanıtımlar sayesinde Balıkesir standı, Dünya’nın dört bir yanından gelen çok sayıda yabancı ve yerli katılımcı ile ziyaretçiyi ağırladı. Balıkesir'in deniz turizminde geçmişte olduğu gibi bugünde marka il olduğunu ifade eden turizm profesyonelleri, sağlık ve termal turizm bakımından da 2013 yılı hedefleri kapsamında parlayan bir yıldız olduğunu, değerlerini öne çıkarma konusunda da son derece hızla mesafe katettiğinin bilindiğini ifade ettiler. Antik Çağ’dan günümüze uzanan süreçte Balıkesir’in çok sayıda uygarlığa ev sahipliği yapmış olması, eşsiz bir doğaya ve zengin bir kültüre sahip bulunması, turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği lokasyonların başında gelmesinin en önemli sebebi olduğunu vurguladılar.

Dünyadaki turizm fuarları sıralamasında 5. fuar konumuna ulaşan 2013 EMITT Fuarı’nın 67 ülkeden 4 bin 500 yabancı katılımcıyla ve yeni ziyaretçi sayısı ile rekor kırması bekleniyor.

28.01.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Balıkesir Emıtt Fuarı İle Dünyaya Açıldı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi