Şifrem?
110 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Vali Turhan: Eğitim'de Birinci Olmalıyız
BALIKESİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’ TARAFINDAN DÜZENLENEN “TEMEL EĞİTİM OKULLARIMIZIN SORUNLARI” KONULU DEĞERLENDİRME TOPLANTISI KIZ MESLEK LİSESİ TOPLANTI SALONU’NDA YAPILDI. TOPLANTIYA BALIKESİR VALİSİ AHMET TURHAN, VALİ YARDIMCISI SELDA DURAL, İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ SABRİ CANER VE OKUL MÜDÜRLERİ KATILDI. TOPLANTIDA, ÖĞRENCİ DURUMLARI, OKULLARIN İHTİYAÇLARI VE EĞİTİM SİSTEMİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLERİN YÜRÜTÜLMESİ, SORUNLARIN ÇÖZÜM YOLLARI DEĞERLENDİRİLDİ.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ tarafından düzenlenen “Temel eğitim okullarımızın sorunları” konulu değerlendirme toplantısında okul müdürlerinin büyük bir sorumluluk altında olduğunu dile getiren Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, "Hedefimiz, eğitimde Türkiye birincisi olmak" dedi. 
Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ tarafından düzenlenen “Temel eğitim okullarımızın sorunları” konulu değerlendirme toplantısı Kız Meslek Lisesi Toplantı Salonu’nda yapıldı. Toplantıya Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Vali Yardımcısı Selda Dural, İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner ve okul müdürleri katıldı. Toplantıda, öğrenci durumları, okulların ihtiyaçları ve eğitim sisteminde yapılan değişikliklerin yürütülmesi, sorunların çözüm yolları değerlendirildi. 
Milli Eğitimde çok ciddi değişimler olduğuna değinen Vali Turhan, "Balıkesir bu süreci çok sıkıntılı atlatmadı. 4+4+4 sisteminde eksiklerimiz var. Bu yıl bu eksikliklerimizin giderilerek gerekli düzenlemeleri biran önce yapmalıyız. Şeffaf olarak, herkesin görüşünü alarak, okullarda velilerle toplantılar yaparak, yaz aylarında gerekli tadilatların yapılması öncelikli olmalıdır" diye konuştu.
Balıkesir’de eğitim seviyesinde hızlı bir düşüş yaşandığını da dile getiren Vali Ahmet Turhan, "Hızlı bir yükseliş ile şok tedavisi yapmalıyız. Mazeretimiz yok, kendimize çeki-düzen vermeliyiz. Gerekli çabayı gösterip, fedakarlık yaparak 1-2 yıl içerisinde ilk 15’lere gelmemiz gerekir. Orta vadede ilk 3, uzun vadede Türkiye 1'incisi olmak hedefimiz olmalı. Önümüzdeki yıldan itibaren okul müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve Şube Müdürlerimiz performans denetimine tabi tutulacak. Performansı yüksek tutmak için, okullar arası rekabeti gerçekleştirmeliyiz. Bu amaçla yarışmalar yapılabilir, her bir öğrenci fiili olarak sosyal etkinliklere yönelmelidir. Sosyal ve sportif faaliyetler, okul içi bilgi yarışmaları, veli ziyaretleri, Okul Aile Birliği toplantıları ve sınav başarıları performans değerlendirmesindeki kriterler arasındadır" dedi.
Eğitimdeki ihmalin toplumsal sorun olarak ortaya çıktığını ifade eden Vali Turhan, "Eğitim bizler için önemli. Her zaman yanınızda olduğumuzu bilmelisiniz. Her sıkıntıda bana ulaşabilirsiniz. Balıkesir önümüzdeki süreçte gıpta edilen bir il olmalı. Ciddi bir öğretmen açığımız, derslik açığımız yok. Bu yıl itibariyle Merkeze üç okul planlıyoruz, ciddi bir rahatlama sağlayacak. Mevcut imkanlarla en üst seviyede kaliteyi yakalamalıyız. Sizlerin görüşleri, önerileri bizler için önemli" şeklinde sözlerine son verdi.

30.01.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Vali Turhan: Eğitim'de Birinci Olmalıyız

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi