Şifrem?
120 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Dünya Emekçi Günü Etkinlikleri Sürüyor
1857 yılında ABD'nin New York'ta bir dokuma fabrikasında çoğu kadın 120 kişinin ölümünün ardından ilan edilen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Balıkesir'de de devam ediyor.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Belediye Başkanları da kutlama mesajı yayınladı.

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok: “Kadın, hem anne oluyor, hem eş oluyor, bunun yanında çalışarak evin geçimine de katkıda bunuyor. Kadın, varlığı ile bulunduğu ortama huzur ve sükunet getiriyor.  Kadın merhamettir, zarafettir. Kadının geri planda tutulduğu toplumların gelişmesi mümkün değildir. Kadın, toplumumuzda cefakar analardır. Kadınlarımız bizlerin baş tacıdır, dert ortağımızdır. Kadına uygulanan şiddet son yıllarda her türlü gelişimin ve değişimin en üst seviyelerde yaşandığı dünyamızda acı bir gerçek olarak karşımızda durmaktadır. Biz kadınlarımızı hak ettiği yerde görmek istiyoruz. Balıkesir Belediyesi olarak, kadının toplum içerisindeki yerinin güçlenmesi ve hak ettiği yerde olması adına üzerimize düşen görevi yapmaya her zaman hazırız. Yönetimde söz sahibi, temsil edilen ve özellikle temsil eden, eğitimli, haklarını bilen ve haklarını arayabilen bir kadın, iş dünyasında söz sahibi, girişimci, iş arayan değil işveren bir kadın; yarının Türkiye’sinde çağdaş, demokrat, entelektüel gençlerin anaları olacaktır. Bundan da önemlisi toplumun sayısal olarak yarısını oluşturan eğitimli kadınlar toplumsal kalkınmışlığın olmazsa olmazıdır. Kadınlarımıza toplumumuz içerisinde verdiğimiz yer kadar gelişecek ve var olacağız. Bu gün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Bütün kadınlarımızın Kadınlar Günü kutlu olsun.”

Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel: 1921 yılında kutlanmaya başlanan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde, insanların eşitlik ilkesi çerçevesinde hak ve özgürlüklerini adil biçimde kullandığı, kadınlarımızın yönetimin her aşamasında daha çok temsil edildiği bir dünyada yaşamak umuduyla, Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutluyorum.

 

 

Edremit Belediyesi Başkan Vekili Fatih Çağlar: “ Bildiğiniz gibi, 8 Mart tarihi Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmaktadır. Kadınlarımıza yönelik insanlığa sığmayan saldırıların, şiddet uygulamalarının, taciz ve tecavüz vakalarının endişe verici bir şekilde arttığı ne yazık ki hazin bir vakadır. Kadınlara uzanan kirli ve kanlı ellerin kırılıp atılması ve katillere hak ettikleri cezaların verilmesi için vakit geçirilmeksizin ne gerekiyorsa yapılmalıdır. Son yıllarda kadınlarımızın muhatap olduğu ve bizleri son derece kaygılandıran insanlık dışı muamelelerin tamamen yok edilmesi için başta siyasi sorumluluk sahipleri olmak üzere herkes üzerine düşeni eksiksiz yerine getirmelidir. Bu vesileyle her şeyin en güzeline layık olan Türk kadınının, Türk analarının Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, hepsine en iyi dileklerimle birlikte saygılarımı sunuyorum."

Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu:  “Akçay Beldemizde nüfusun yüzde 53’nü kadınlar, yüzde 47’sini erkekler oluşturuyor. Yani AKçay’da yüzde 3 daha fazla kadın nüfusumuz var. 2004 ve 2009 seçimlerinde değerli hemşerilerimiz bizi göreve getirirken, sevgili Akçay’lı kadınlarımızın çok büyük desteğini gördük. Kadınlarımız artık toplumun her noktasında erkekler kadar, hatta erkeklerden daha başarılı olacaklarını göstermişlerdir. Ulu önder Atatürk’ünde ifade ettiği gibi ‘Toplumsal kalkınma, kadın ve erkek birlikte gerçekleştirilebilir. Kadınlarını geri bırakan toplumlar geri kalmaya mahkûmdur’ anlayışı ile başta Akçay’lı kadınlarımız olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutluyorum”

Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer: Sürer, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ nedeni ile yayınladığı mesajda kadınlara yönelik şiddete dikkat çekti. Belediye bünyesinde çalışan bayanlara çiçek dağıtan Başkan Asım Sürer, yayımladığı mesajda, kadınların özgür konumunun perçinleşmesi için hep beraber çaba sarf edilmesi gerektiğini, insana fiziksel şiddet uygulamasının kabul edilemez bir insanlık suçu olduğunu vurguladı.

Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova:  “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü. Bu günü çok anlamlı kılan, her şeyden önce kadın emeğinin, en değerli ürününün önce ve bizzat insan insan olmasıdır. Analıktan ev kadınlığına, tarladan zeytinliklere, fabrikalardan tüm işyerlerine her yerde onarlın alın teri, göz nuru ve el emekleri vardır. Toplumsal yaşamın olmazsa olmazı ve en değerli varlığı olan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü saygı ve içtenlikle kutluyor, sağlık mutluluk ve esenlikler diliyorum”

 

Kadıköy Belediye Başkanı Hasan Özel:  “Kadınlarımızın bu gününü kutluyorum. Nedeni olursa olsun, kadına yönelen vahşi saldırılar, işlenen cinayetler ciğerimizi dağlamaktadır. Kadınlarımızın temel hak ve özgürlüklerini kısıtlayan, istismara yol açan, toplumsal planda geri kalmalarına zemin hazırlayan çağ dışı uygulamalara pek çok ülkeden daha önce çok önemli, modernleşme yolunda çok ciddi adımlar atıldı, atılmaya da devam ediliyor. Bunun hükümetimiz zamanında yapılmasının onur ve gururunu yaşıyoruz. Üreten ve ürettiğini satarak ekonomiye katkı sunan bilinçli, çağdaş, üretici kadınlarımızın bu özel günü kutlu olsun”

Havran Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu:  “Türk kadınları dünyanın en faziletli, en fedakar insanlarıdır. Türkiye Cumhuriyeti'nin odak noktasında yer alan kadınlarımız, üstlendikleri misyonu yaşatma görevini, ülkenin yaşadığı problemlerin birinci derecede muhatabı olmalarına rağmen, hayatları pahasına hiç bir fedakarlıktan çekinmeyerek erkekler gibi zamanı geldiğinde cephede de yerini almışlardır.”dedi. Modern ve çağdaş Türkiye'nin oluşmasında kadınların büyük pay sahibi olduğunun altını çizen Lofçalıoğlu, “Müminler için en güzel örnek sevgili Peygamberimizdir. O hanımlara karşı daima sevgi hoşgörü ve anlayış göstermiş, bırakın onları incitmeyi hanımlara karşı hiç bir zaman kaba davranmamıştır. Hep güler yüzlü olmuştur. Dolayısıyla Peygamberimiz hanımlara karşı göstermiş olduğu bu tavrı hep hepimize örnek olmalıdır. Sözlerimi Ulu Önder Atatürk'ün söylediği, Kadın Türk tarihinde olduğu gibi, bugünde en saygın yerde her şeyin üstünde yüksek ve şerefli varlıktır.”

 

 

 

 

 

 

08.03.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Dünya Emekçi Günü Etkinlikleri Sürüyor

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi