Şifrem?
113 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ayvalık’ta Çanakkale Zaferine Hüzünlü Anma
Ayvalıkta 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi´nin 98. yılı için anma töreni yapıldı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Ayvalık’ta 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi yıl dönümü ilgili törenler, İzmir yolu kavşağında bulunan Şehitlik Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başladı. Törende; Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, Garnizon Komutanı Jandarma P. Albay Mehmet Canlı, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Pehlivan, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer, Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci hazır bulundu.

Ayvalık Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Ayvalık Belediye Başkanlığı’nın çelenklerinin şehitlik anıtına sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile süren törende Piyade Yüzbaşı Murat Şahin günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Şahin yaptığı konuşmada, Türk Milleti’nin tarihin her döneminde vatan sevgisini her şeyin üzerinde tutuğuna dikkat çekerek, “Türk Milleti tarihin her döneminde vatan sevgisini, her türlü sevginin önünde ve üzerinde tutmuş, bu uğurda canlarını seve seve feda eden kahramanlar, en yüksek makam olarak kabul edilen şehitlik mertebesine ulaşmışlardır. Bugün Türk milletinin her ailesinden bir can, bir vücut parçası alan, hasta adam olarak nitelendirilen Osmanlı Devlet’ini parçalamak ve O’nun mirasını paylaşmak üzere işbirliğine girişilen ve bir milletin bittiği sanıldığı yerde, yeniden doğuşunun destanının yazıldığı Çanakkale Zaferini yeniden hatırlamak, gelecek kuşaklara aktarmak, aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükran duygularıyla anmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Çanakkale Zaferi, dünya tarihinde ender rastlanan deniz ve kara savaşlarının örnekleriyle doludur. Çanakkale; milli mücadeleye varan gelişmeler içinde, ilk kıvılcımın çakıldığı, ilk direnişin gerçekleşip, düşmana ilk dur denildiği yer olarak önemlidir” diye konuştu.

Murat Şahin’in konuşmasının ardından sona eren çelen sunma töreninin ardından, Ayvalık Anadolu Lisesi tarafından İsmet İnönü Kültür Merkezinde düzenlenen anma programına geçildi.

OROTOKOLE ÜZÜM HOŞAFI VE KURU EKMEK İKRAM EDİLDİ

Anma programında protokol üyelerine 98 yıl önce Çanakkale Zaferini kazanan Mehmetçiklerin yoksunluklar nedeniyle günlerce beslenmek zorunda kaldıkları üzüm hoşafı ve kuru ekmek ikram edildiği gözlendi. Ayvalık Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından düzenlenen anma programında; saygı duruşu ve İstiklal Marşının bir ağızdan coşkuyla söylenmesinin ardından Okul Müdürü Veli Tuncay açılış konuşmasını yaptı. Tuncay yaptığı konuşmada, “Biz bugün burada bir daha dönmemek üzere gidenleri, tarihin yazdığı en gerçek, en şerefli kahramanları yad etmek üzere toplandık. Çanakkale’ye 98 yıl önce yüz binlerce vatan evladı, bu vatanın bedelini ödemek üzere gelmişlerdi. Amacımız burada geçmişteki savaşların zaferleriyle mutlu olmak değildir. Eğer bu uğraşta amaç vatan savunmasıysa, hürriyet davasıysa, bir ölüm kalım mücadelesiyse, Çanakkale kahramanlık destanının adıdır” ifadelerini kullandı.

Okul Müdürü Veli Tuncay’ın ardından konuşan Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant ise, Çanakkale’de toprağı vatan yapmak için şehitlerin kanlarıyla suladıklarına dikkat çekerek, “18 Mart denilince Çanakkale Zaferi akıllara gelmektedir. Her 18 Mart günü Çanakkale destanının yazıldığı dönemlere geri gidilmekte ve O destanın yazılış şekli hatırlanmakta ve anlatılmaktadır. Bu destan anlatılmalıdır ki, nesilden nesile aktarılabilsin” dedi. Çanakkale Zaferi’nin Türk Milleti’nin kurtuluşunun başlangıcı olduğunu vurgulayan Kaymakam Nalbant, “Çanakkale Zaferi elde edilemeseydi, Kurtuluş Savaşı’nın kazanılması mümkün olmayacaktı. Bugün halen daha bizleri heyecanlandıran bu kahramanlık destanının yazıldığı, her bir karışı ecdadımızın kanıyla yoğrulmuş, Çanakkale’deki yerleri tekrar tekrar gezmek, oralarda yazılan destanı tekrar yaşamak gerekir. Özgürlüğümüz için canlarını veren şehitlerimizin yattığı o toprakları sıkça ziyaret etmemiz gerekir” ifadelerini kullandı. Bundan 98 yıl önce Türk’ün toprağına göz diken düşmanların, bugün yaptıklarının da o zamandan farklı olmadığına işaret eden Kaymakam Nihat Nalbant, “Amerika’sından, Avrupa’sından birçok devlet parlamentolarında Ermeni yalanının oyununa gelip siyasi kararlar alıyorlar ve akabinde pişkin pişkin hiç utanmadan güya özür diliyorlar. Öbür taraftan ülkenin güneydoğusunda ağırlıklı olmak üzere terör olaylarını bu şer güçler desteklemekte ve ülkemizin kalkınma hızını kesmeye çalışmaktadırlar. İşte bundan dolayı hiçbir zaman gaflet ve dalalet içinde olmadan ve ülkemize karşı oynanılan bu oyunlara düşmeden akıllı, şuurlu ve uyanık olmamız gerekmektedir. Birlik ve beraberliğimizden ödün vermeden, Türkiye Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatmalıyız” diye konuştu.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Konuşmaların ardından; Ayvalık Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen liselerarası ’18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’ni Kutlama Şehitleri Anma Günü’ konulu afiş yarışmasında birinci olan Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi öğrencisi Deniz Geldir ile ilköğretim okulları arasında düzenlenen resim yarılmasında dereceye giren Aybüke Gülsüm Derici, Melisa Olman, Hakan Şenol, Pelin Pabuçcuoğlu, Aleyna Kazık, Esra Hüseynova, Esra Güneş, Saima Öndün ve Ali Koçay adlı öğrencilere ödülleri Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Pehlivanoğlu ve Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen tarafından verildi. Ödül töreninin ardından, Ayvalık Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo sunulmasıyla tören sona erdi.

18.03.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ayvalık’ta Çanakkale Zaferine Hüzünlü Anma

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi