Şifrem?
96 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Akçay Uğur Mumcu Parkı Açıldı
Akçay Belediyesi’nde Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu'nun anısına yaptırılan park ve büstü düzenlenen törenle halkın hizmetine açıldı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, "Uğur Mumcu adı; Tam Bağımsız bir Türkiye özleminin, antiemperyalist duruşun, dürüst ve onurlu gazeteciliğin, insanca bir mücadelenin, korkusuzca yazmanın, gericiliğe ve yobazlığa karşı duruşun, laiklik ve demokrasi mücadelesinin bir simgesidir" dedi.

Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu’nun ev sahipliği yaptığı açılış törenine, CHP Genel Başkan Yardımcıları Faik Öztrak, Gökhan Günaydın, Balıkesir Milletvekilleri Ayşe Nedret Akova, Namık Havutça, Haluk Ahmet Gümüş, CHP Balıkesir İl Başkanı Muzaffer Mavuk, CHP Edremit İlçe Başkanı, Altınoluk Belediye Başkanı Hasan Özpolat, Zeytinli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Güre Belediye Başkanı Kamil Saka, Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer, Pelitköy Belediye Başkanı Hüseyin Kayacık, Karapürçek Belediye Başkanı Mehmet İlban, Sodev Genel Sekreteri Mehmet Tüm, sivil toplum örgütü temsilcileri, mahalle ve köy muhtarları ile Akçaylılar katıldı.

Törende bir konuşma yapan Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu,“İçinde bulunduğumuz bu hafta, Sevgi ve Su Beldesi Akçay’ımız, Sevgili Akçaylılar ve Akçay Belediyesi için özel bir önem taşıyor. Bu haftanın biz Akçaylılar için özel bir anlamı var. Önceki gün, 28 Mart Perşembe günü, anlamlı bir doğum gününü idrak ettik. Bildiğiniz gibi Akçay Belediyesi, bundan tam dokuz yıl önce 28 Mart 2004 yerel seçimleri ile yaşam bulmuştu. Dün, 29 Mart günü ise ayrı bir onur günü idi bizler için, bundan dört yıl önce 29 Mart 2009 tarihinde Akçay’lılar bir tarih daha yazdılar. Bu son yerel seçimde CHP oylarını önemli oranda arttırarak beni ve Meclis üyesi arkadaşlarımı yani ayni kadroyu ikinci bir beş yıl daha görev yapmak üzere yeniden seçtiler. Bu vesile ile buradan tüm Akçaylı hemşehrilerime bir kez daha şükranlarımı sunmak istiyorum. Bundan dokuz yıl önce “Gücüne Güven Akçay Gelecek Senin Elinde’’ diyerek yola çıkmıştık. Akçay’ımızın kendi gücü ile bu gün nereden nereye geldiğini, nasıl değişip geliştiğini hep birlikte yaşadık ve gördük. O günlerde “Biz çalışacağız, Akçay Kazanacak’’ demiştik. Akçayı mahalleden aldık, dokuz yıl sonra bu gün çağdaş bir kente taşımış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bu gün geldiğimiz nokta da, geriye dönüp baktığımızda, aşılmaz gibi görünen engelleri aştığımızı, çözülmez gibi görünen sorunları çözdüğümüzü, birçoklarının hayal bile edemeyeceği projeleri gerçekleştirdiğimizi görüyoruz. Bu gün burada, tam bir yıl sonra 30 Mart 2014 tarihinde kapanacağımızı bile bile “Hız Kesmeden Hizmete Devam’’ diyoruz. Sevgili Akçay’lılar tarafından bize 5 yıl için verilmiş bulunan hizmet görevini, belediyemiz hiç kapanmayacakmış gibi, son gün, son saate kadar, ilk günkü heyecanla ve şevkle yerine getirmeye devam ediyoruz. “Akçay bizim sevdamız Hizmet etmek vefamız” diyoruz.

Başkan İnceoğlu’ndan sonra kürsüye gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak’ta Uğur Mumcu’nun aydınlık Türkiye’nin sembolü olduğunu belirterek, “Uğur Mumcu o günlerden bu günleri görebiliyordu. Ancak maalesef ona bu şansı vermediler” dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın’da Uğur Mumcu’nun yazıları ve ileri görüşlülüğü ile ülkenin en önemli aydınlarından birisi olduğunu vurguladı. Belde belediyelerinin kapatılmasına da değinen Genel Başkan Yardımcısı Günaydın, “Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı’nda bir belediyenin kapatılması için referandum yapılması gerektiği belirtilirken, demokrasi dışı bir uygulama ile bir yasa ile belde belediyeleri ortadan kaldırılıyor. Ancak her şey bitmiş değil, CHP olarak Anayasa Mahkemesi’ne başvuruda bulunduk. Ne kadar bağımsız olduğu konusunda şüpheleriz olsa da Anayasa Mahkemesi’nden çıkacak kararı bekliyoruz. Ancak, Akçay ve Körfez halkı bir sene sonra yani 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel yönetimler seçiminde en güzel cevabı verecektir. Yine yerel seçimlerden bir yıl sonra genel seçimlerde ikileme yaprak CHP’yi iktidara taşıyıp AKP’yi tarihin tozlu sayfalarında ki yerine yollayacaktır. CHP iktidarında tüm bu antidemokratik uygulamalara son verilecektir” dedi. Konuşmaların ardından Burhaniye Belediyesi Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekibi gösterilerini sergiledi. Daha sonra Uğur Mumcu büstünü yapan sanatçı Salih Cebe’ye Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu tarafından teşekkür plaketi verdi. CHP Genel Başkan Yardımcıları Faik Öztrak, Gökhan Günaydın, Milletvekilleri Nedret Akova, Namık Havutça, Haluk Ahmet Gümüş ve diğer konuklar hep birlikte Uğur Mumcu büstünün açılışını yaptılar. Açılışın ardından konuklara lokma ikramı yapıldı.(BT)

30.03.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Akçay Uğur Mumcu Parkı Açıldı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi