Şifrem?
117 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Güre'de Kaplıca Kongresi Başladı
Dünyaca meşhur kaplıcalarıyla Edremit ilçesine bağlı Güre beldesinde düzenlenen '10.Türk Kaplıca Tıbbı ve Balneoloji Kongresi / 1.başladı.'


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Türk hamamının SPA ile tarihi bağlantısının konuşulduğu sempozyum, ülkedeki Termal işletmecilerini bir araya getirdi. Güre beldesindeki Afrodit Termal Otel'de sabah saatlerinde başlayan sempozyuma Edremit Kaymakamı Osman Tunç, Güre Belediye Başkanı Kamil Saka, akademisyenler ve Termal tesis işletmecileriyle çalışanları katıldı. Sempozyumun açılış konuşmasını yapan kongre başkanı İstanbul Tıp Fakültesi Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zeki Karagülle, Türkiye'de Termal tıp alanındaki yegane bilimsel kongre niteliği taşıyan bu kongrede 30 civarında bilimsel konferans, serbest bildiri ve poster sunumu gerçekleştirileceğini söyledi. Karagülle, bilimsel çalışma verilerinin ortaya konup tartışılacağını belirterek, "Özellikle bize özgü hamamın SPA olarak hem tarihi, hem güncel bağlantısını ele alıyoruz. Hamam olmayan bir SPA mümkün değil. Hamam, özünde geleneğimizde SPA'nın ta kendisi. Bu yönünü ön plana çıkaralım, inceleyelim istedik. Türk hamamını işleyeceğiz. Uygulanan tedaviler, cilt bakımı, su dökmeleri, masajlar, detoks gibi SPA'nın bütün özellikleri, Türk hamamında zaten yüz yıllardır uygulanıyor. Sempozyumda bunu gündeme getirmekteyiz. Tarihi iki hamamı, Çemberlitaş Hamamı ve Hürrem Sultan Haseki Hamamı'nı inceliyoruz. Her ikisi de İstanbul'un tarihi miraslarından. Çemberlitaş daha klasik uygulamalarla ön plana çıkarken Hürrem Sultan'da daha modern yaklaşımlar geliştirilmiş. Yeni, modern yapılar ve otellerdeki, farklı ortamlardaki güncel SPA'lardaki hamamları da sempozyumda ele alıyoruz. Hamamlar, günümüz SPA'ların ilk örneklerini oluşturuyor. Bu açıdan kongre ve sempozyum, hamam-SPA ilişkisini ortaya koyuyor ve tanıtıyor. Hasta olmayı beklemeden sağlığını güçlendirmek için Türkiye termalleri, ileride özellikle Kuzey Avrupa, Arap, Ortadoğu ülkeleri ve Rusya, İran için tercih edilen önemli Termal turizm destinasyonları olacak" diye konuştu.

"Güre KISA SÜREDE HAK ETTİĞİ YERE GELECEKTİR"

Ardından kürsüye gelen Edremit Kaymakamı Osman Tunç, Edremit ilçesinin Termal bakımdan ülkede söz sahibi bir bölge olduğuna dikkat çekerek, Termal sağlık turizminin tanıtılmasına ağırlık verildiğini söyledi. Kaymakam Tunç, "Edremit ve Güre sadece Termal potansiyelleriyle öne çıkmıyor. Kaz Dağları'nın eteklerinde bulunmamız, tertemiz havamız, zeytinyağımız ile de iddialıyız. Herkes yaşadığı yer ile övünür. Zeytinyağımızın neden bu kadar güzel olduğunu düşünürsek, sebebi Termal havzalarımız olabilir. Bu kaynaklarımızın değerini bilelim. Başta Zeki Karagülle olmak üzere bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim. Eminim Güre kısa sürede hak ettiği yere gelecektir" dedi.

Daha sonra konuşan Güre Belediye Başkanı Kamil Saka ise, ülkede Termal turizmin vazgeçilmez beldesi olan Güre'nin bazı özelliklerinden bahsederek, "Güre, çok yönlü bir Termal turizm merkezidir. Beldemiz Kaz Dağları'nın eteklerinde, denize kıyısı olan ve her şeyden önemlisi tarihsel Termal kaplıcalarıyla ünlü bir yerleşkededir. Bu bakımdan, özellikle Termal sağlık turizminin tanıtımını yapan her türlü organizasyonu destekliyoruz. Bu kongre de büyük bir destekçidir. Emeği geçenlere teşekkürlerimizi sunuyoruz" diye konuştu.

Türk Kaplıca Tıbbı ve Balneoloji Derneği'nin organize ettiği kongrenin başkanı İstanbul Tıp Fakültesi Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zeki Karagülle, yapılan açıklamalardan sonra 3 gün sürecek olan sempozyumu başlattı.

13.04.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
02.05.2024 Tarihli Haberler
01.05.2024 Tarihli Haberler
30.04.2024 Tarihli Haberler
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Güre'de Kaplıca Kongresi Başladı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi