Şifrem?
101 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

İsmail Ok'tan Bomba Açıklamalar
Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup Şampiyonu Balıkesirspor PTT 1. Lig'e çıktı. Ligin bitimine 2 hafta kala İnegölspor ile deplasmanda oynadığı maçı 0-1 kazanarak şampiyonluğunu ilan eden ve PTT 1. Lig'e yükselen Balıkesirspor'da sevinç ve mutluluk zirve yaptı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Kulübe ve takıma her zaman destek olan Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini kazanıp tekrar başkan olduğu takdirde Balıkesirspor'u Süper Lig'e çıkarma sözü verdi.

18 YIL SONRA YENİDEN 1. LİG

1966 yılında kurulan Balıkesirspor onlarca yıl önce uzun zaman yer aldığı Türkiye 1. Futbol Ligine uzun yıllar hasret kaldı. Kötü idare nedeniyle 3. Lig'e kadar düşen ve bir süre burada mücadele eden Balıkesirspor MHP'den seçilen Belediye Başkanı İsmail Ok ve ekibinin mevcut yönetim olarak göreve gelmesinin ardından son 3 yılda iki şampiyonluk yaşadı. Belediye Başkan Yardımcısı Tuna Aktürk'ün kulüp başkanı olduğu yönetim ile önce 3. Lig'ten 2. Lig'e çıkan Balıkesirspor, bu sene de 2. Lig'ten 1. Lig'e yükseldi. Tarif edilmez bir mutluluk içinde olduklarını belirten Balıkeisrspor kulübünün genç başkanı ve aynı zamanda Balıkesir Belediye Başkan Yardımcısı Tuna Aktürk, şunları söyledi;

"Balıkesirspor şu andaki PTT 1. Lig'in ayarında en son 1994-1995 sezonunda mücadele etmişti. Yaklaşık 18 yıl sonra tekrar 1. Lig ayarındayız. Balıkesir halkına çok teşekkür ediyoruz, cumartesi gecesi bize yaşattıkları coşku nedeniyle. Bizler de bu konuda çok mutluyuz. Halkımıza gösterdikleri teveccühten dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu şampiyonlukta emeği geçen en başta futbolcularımız, teknik heyetimiz, yönetim kurulumuz ve takımımızı ilk 15 hafta çalıştıran Mesut Dilsöz ve ekibine de teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ayrıca, sayın Valimiz Ahmet Turhan beye, Belediye Başkanımız İsmail Ok beye ve takımımıza destek olan iş adamlarımıza teşekkürü bir borç biliyoruz. Balıkesirspor sadece bir zümrenin değil tüm Balıkesir'in takımıdır. Cumartesi gecesi olan kutlamalar da bunun böyle olduğunu herkese göstermiştir. Şehire girdiğimizde şehir merkezine 4 saatte girebildik. Yıllar sonra çocuklarımıza, torunlarımıza anlatacağımız çok güzel bir gün ve gece idi. Balıkesir halkına tekrar teşekkür ediyorum. Bu hafta içerisinde yönetim kurulu toplantısı yapacağız. Ondan sonra nasıl bir yol haritası çizeceğimizi ve kararımızı kamuoyu ile paylaşacağız. Oyuncu İzleme Komitemiz oyuncuları izliyorlar. Takımımız çok kaliteli oyunculardan kurulu. Hocamız bire bir yaptığımız toplantılarda takımımızın iskeletinin korunması taraftarı olduğunu bize iletti. Biz de yönetim kurulu toplantısından sonra ona göre plan, program çizip Balıkesir halkı için hayırlısı olan neyse ona göre hareket edeceğiz. 1966 yılında kurulan Balıkesirspor'un 2013 yılına kadar 5 şampiyonluğu var, bugünkü şampiyonluk dahil. Ve bunun iki tanesi sayın belediye başkanımız İsmail Ok beyefendinin döneminde. İnşallah 2014 seçimlerinde de yine Başkanımız Büyükşehir Belediye Başkanı seçilirse Süper Lig planlarımız tabii ki var. Bunun için de her türlü mücadeleyi göstereceğiz. Yabancı futbolcu transfer işleri hocamızla yapacağımız görüşmeden sonra netlik kazanacak. İskelet kadromuz kalacak, arkadaşlarımızla tekrar anlaşıp yolumuza o şekilde devam edeceğiz. Sonuçta bu oyuncu kadromuzun şampiyonlukta çok büyük payı var, emeği var. Onların da emeklerini boşa çıkarmayacağız. Balıkesirspor'un şampiyon olmasıyla birlikte Balıkesir de şehir olarak, il olarak statü kazandı. PTT 1. Lig'de il takımlarıyla karşılaşacağız. Şirketleşme konusunda yönetim olarak bir görüşmemiz olmadı, gündemde yok."

STADYUMA 1. LİG AYARI

Balıkesir Atatürk Stadının da 1. Lig ayarında olması için çalışma başlatıldığı öğrenildi. Külüp Başkanı Tuna Aktürk, "Stadyum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün malı, biz kiralıyoruz. Spor İl Müdürlüğünün stadın üstünün kapatılmasıyla ilgili birtakım çalışmaları olduğunu biliyorum, ışıklandırmayla ilgili de çalışma başlayacağına inanıyorum. Ancak süreçle ilgili bizim bilgimiz yok" dedi.

BAŞKAN OK'TAN BÜYÜKŞEHİRDE SÜPER LİG SÖZÜ

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok da Balıkesirspor'un şampiyon olarak PTT 1. Lig'e çıkmasından dolayı tarifsiz bir mutluluk ve sevinç içerisinde olduğunu söyledi. Bir sonraki hedefi de Balıkesir'e yakışır şekilde Süper Lig olarak çizen Belediye Başkanı İsmail Ok, "Büyükşehir Belediye Başkanı olursam Balıkesirspor da Süper Lig'e çıkacaktır" diyerek söz verdi.

İHA muhabirine konuşan Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, şunları söyledi:

"Çok mutluyum, içerisinde bulunduğumuz bu duygu atmosferini kelimelerle ifade etmek mümkün değil. Balıkesir halkıyla birlikte son üç yılda iki şampiyonluk yaşadık. 4 yıl önce göreve geldiğimizde Balıkesirspor 3. Lig'de idi. Kimseyi küçümsemiyorum ama bu kadar büyük bir şehrin takımı 10-15 bin nüfuslu, sahası bile olmayan ilçelerle maç yapıyordu. Bu Balıkesir olarak bizim hakketmediğimiz bir durumdu. Allah'ımıza şükürler olsun göreve gelir gelmez ilk yıl 3. Lig'ten 2. Lig'e çıktık. Buradan da ilk yıl hedefimiz 1. Lig'e çıkmaktı, kimseyi karalamak adına değil, geçmiş geçmişte kaldı ama Balıkesirspor geçen yıl yine şampiyon olacaktı. Saha dışı oyun ve entrikalarla sahada kazandığımız şampiyonluğu maalesef masa başında kaybettik. Ama bu sene Allah'a şükürler olsun hem saha içi hem saha dışı her türlü entrikayı saf dışı bırakarak Balıkesirspor 1. Lig'e çıktı. Balıkesir halkı bize inandı, güvendi, bir emanet teslim etti, Balıkesir Belediyesini verdi. Balıkesirspor'u da daha iyi yerlerde görmek istediğini ifade etti. Biz de bu emaneti namus ve şeref bilerek layık olduğu yere taşımak için çok çaba sarf ettik. Balıkesir halkının 7'den 70'e verdiği desteklerle, hayır dualarla Allah'ımıza şükürler olsun geçen yıl gasp edilen şampiyonluğumuz bu sene bitime 2 hafta kala deplasmanda ilan edildi. Bu Balıkesir halkının büyük bir özlemiydi. Balıkesir halkı başarının en iyisini hakkediyor. Hala da bulunması gerektiği yer değil diye inanıyorum ama bu da ilerideki yerler için çok önemli bir basamak, bir mevzi. Ben böyle bir sevinç böyle bir coşku görmedim. Dolayısıyla çektiğimiz bütün sıkıntılara değdi. Balıkesir artık olması gerektiği yere çok yakın bir mevzide yeni sıçrama hamlelerine hazır hale geldi. 2. Lig'i de küçümsemiyorum, Balıkesir artık İzmir takımlarıyla, Adana, Ankara, Samsun gibi Türkiye'de sporda adını zirvelere yazdırmış Balıkesir gibi illerin arasında yer alacak. Bu çok önemli bir şey. Balıkesir'de birlik beraberlik olursa, Allah bize Büyükşehiri de nasip ederse Balıkesir'in Süper Lig'e çıkmaması için hiçbir neden yok. Biz aldığımız görevi emanet kabul ediyoruz, emanet de namus ve şereftir. Onu en yukarılarda tutmak gerekiyor. Balıkesir halkı da bize bu manada destek veriyor, her kesimden vatandaşımız bize destek oluyor, güveniyor. O güvene layık olmaya çalışıyoruz. Balıkesir'de nasıl son 3 yılda iki şampiyonluk yaşadıysak; Eğer Büyükşehir Belediye Başkanlığı hayırlı olacaksa bana nasip olsun, hayırlısı olmayacaksa uzak dursun biz hayırlara talibiz. Sizler tarihe şahitlik ediyorsunuz, Allah nasip eder Büyükşehir Belediye Başkanı olursak Balıkesirspor Süper Lig'de olacaktır. Bizler inançlı kişileriz, kadere inanıyoruz. Allah her şeyi biliyor, kalplerimizi biliyor, beynimizden geçenleri okuyor. Bizim niyetimiz belli, Allah da bize yardım ediyor. Balıkesir halkının hayır duaları var."

OPERASYONDA BİZE ZULÜM EDİLDİ

Belediye Başkanı İsmail Ok, Balıkesirspor'un bugün şampiyonlukla sonuçlanan kazandığı zaferin kolay elde edilmediğini belirtti. Kısa bir süre önce emniyetin Balıkesir Belediyesi ile aynı anda Balıkesirspor Kulübü tesislerine düzenlediği operasyonu hatırlatan Başkan Ok, "Bu konuya değinmezsem açıklamalarım eksik kalacak" diyerek, yaşanan süreçte büyük bir haksızlığa uğradıklarını ancak Allah'ın adaletiyle bu işten alınları ak olarak çıktıklarını ifade etti. Balıkesir Emniyet Müdürlüğünde 'bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar' diye ifade ettiği polisin sivil siyasetçilerin güdümünde kendilerine yönelik itibarsızlaştırma operasyonuna kalkıştığını ve zulüm gördüklerini belirten Başkan Ok, emniyet teşkilatının genelini dışarıda tutarak yaptığı konuşmasında şunları söyledi;

"Hep beraber çok büyük acılar yaşadık, ama bu acıların en büyüğünü Tuna başkan yaşadı. Biz mazlumuz, Tuna başkan mazlum. Mazlumun duası kabul olur, bedduası da tutar. Ama biz kimseye beddua etmeyeceğiz, bize zulüm edildi. Bir yönetim düşünün; Hem idari soruşturma, hem mali soruşturma, hem hukuki soruşturma geçirecek. Takım deplasmana çıkmaya hazırlanırken belediye ile birlikte aynı anda onlarca polisin Balıkesirspor tesislerini basması, lig devam ederken, Balıkesirspor'a yardım edenlerin emniyette saatlerce sorgulanması, aşağılanması neden yardım ediyorsunuz dercesine cezalandırılması. Balıkesirspor'a yardım etmeyi düşünenler bile aman bizden uzak durun demeye başladı. Emniyette sorgulanıyor, birkaç tane polis bunların hepsi. Emniyet çok büyük bir camia, içinde çok değerli insanlar var, yöneticileri, polisler, onların saçının teline zarar gelsin ben kendimi kalbime hançer saplanmış hissederim. Ama birkaç tane polis maalesef siyasi bağlantılarıyla sivil siyasi bağlantılarıyla, bunların yaptığı işbirliği ile yargıyı yanlış yönlendirmeye çalışarak bizleri mahkum ettirmeye, Balıkesirspor'un şampiyonluğunun da önünü kesmeye, Balıkesir Belediyesini başarısız kılmak için her türlü entrikayı yaptılar, tabiri caiz ise zulüm gördük. Ben içeriye alınmadım, ama alınsaydım inanın bu kadar üzülmezdim. tuna başkanın şahsında birçok arkadaşımız hepsi acılar yaşadı. 4 gün emniyetin bodrumunda yerin altında, emniyetten beşinci gün sabah 08.00'de çıktılar, ertesi gün sabah saat 07.00'de adliyenin beton koridorlarında 24 saat olmuş hala ifade için bekliyorlar, gözleri kan çanağına dönmüş. Böyle bir zulüm yoktur, bunu dinsiz insan yapmaz, ama bizim arkadaşlarımıza yaptılar. Ben de o gece gözümü kırpmadım, onlarla adliyede kaldım o anı yaşamak istedim keşke beni de tutuklasalardı, gözaltına alsalardı. Biraz daha rahat olurdum, kendimi onları aldatmış gibi hissettim. Ama Allah büyük. Bir elin parmakları kadar olmayan polisin (o isimleri de biliyoruz biz), buradaki operasyonun siyasi sivil kanadının başında olanları da biliyoruz. Yargıyı yönlendirmeye çalışarak yaptıkları bu operasyona rağmen bugün bu noktadayız, Balıkesirspor şampiyon oldu, değdi Allah'ımıza sonsuz şükürler olsun. Balıkesir halkı var olsun. Ben vatanını, milletini seven, muhafazakar, dindar bir kişiyim; Ateist olsa bunların yaptığını yapmaz, ama bize bunları din adına yaptılar, sözde Müslümanlık adına yaptılar. Sırf Balıkesirspor, Balıkesir kazanmasın, belediye kazanmasın, bunlar başarısız gözüksün diye bu zulümleri yaptılar. İddia ediyorum, eğer Türkiye'de hukuk olsaydı İçişleri Bakanının istifa etmesi gerekirdi, Adalet Bakanının istifa etmesi gerekirdi. Emniyette birkaç tane polis dışarıdaki sivil çetelerle birlikte yargıyı yönlendirmeye çalışarak bize o siyasi güçle birlikte karalama kampanyası, itibarsızlaştırma kampanyası yaptılar. Kendileri itibarsızlaştı, kendileri yerin dibine girdi, o siyasi uzantılarıyla beraber yoklar meydanda. Polisimiz bu memleket için var. Şampiyonluk gecesi polisler olmasaydı biz bu şampiyonluğu bu denli kutlayamazdık. Ben kendim polis olacaktım, olmak istedim olamadım. Biz malımızı, canımızı, namusumuzu emanet ettiğimiz bu polisi yürekten seviyoruz. Ama içlerinde devletin değil, siyasi iktidarın maalesef elemanları, çeteleri, böyle tipler var. Allah bunları biliyor. Bunlar bir elin parmaklarından fazla değil, onlar yargıyı yönlendirmeye çalıştı. Onlar polis değil, o üniformayı hak etmiyorlar. Onlarla bu dünyada olmasa bile ahirette hesaplaşacağız. Buralardan geldik şampiyonluğa, Balıkesir halkı da bize inandı hamdolsun, çok mutluyuz. Hedef Büyükşehir ve Süper Lig."

 

 

 

29.04.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler



















Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir İsmail Ok'tan Bomba Açıklamalar

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi