Şifrem?
110 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Edip Uğur Dursunbey'de Türkiye Gündemini Değerlendirdi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur Türkiye'de gündemin birinci maddesinin terörün bitmesi ve çözüm süreci olduğunu söyledi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur Türkiye'de gündemin birinci maddesinin terörün bitmesi ve çözüm süreci olduğunu söyledi. Uğur, Türkiye'de güçlü bir hükümetin olduğunu, güçlü bir Başbakanın olduğunu, dolayısıyla Türkiye'nin dünyada gücüyle etki eden bir ülke olduğunu kaydetti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Edip Uğur, Balıkesir'in Dursunbey ilçesini ziyaret ederek bazı temaslarda bulundu. Asma Altı mevkisinde vatandaşlar ile buluşan Edip Uğur'a, İl Genel Meclis Başkanı Ramazan Bahçavan, Dursunbey Belediye Başkanı Mehmet Ruhi Yılmaz, AK Parti ilçe Başkanı Halil Demir, İl Genel Meclis Üyeleri eşlik etti. Burada konuşan Edip Uğur, şunları söyledi;

"Türkiye’nin gündeminin bir numaralı maddesi terörün bitmesi ve çözüm sürecidir. Biz de bu mealde sivil toplumları ziyaret ediyoruz, ilçelerimizi ziyaret ediyoruz, bu süreci anlatıyor, bu bu sürece destek istiyoruz. Herkesin kafasında sorular oluyor ama görünen o ki bu halkımız tarafından benimseniyor, tasvip görüyor. Herkes kanın durmasını, terörün bitmesini, anaların göz yaşının dinmesini arzu ediyor. Yani anneler, babalar çocuklarını askere gönderdiği zaman 'acaba kötü bir haber alır mıyım?' endişesi taşımasın. Türkiye ekonomik olarak kayıplara uğramasın. Çünkü terörün bize maliyeti bir hesaba göre 300 milyar dolar, bir hesaba göre de 400 milyar dolar, çok büyük paralar bunlar. Diyorlar ki 300 milyar dolar ile 150 boğaz köprüsü yapılır. Eğer hakikaten terör olmasaydı bu gün Türkiye 2023 hedeflerine ulaşmış olurdu. Bu süreç olumlu bir şekilde yürüyor. Tabi muhalifler de hemen bunun karşılığında 'ne verdiniz, ne pazarlık yaptınız, bunlar nasıl gidiyor, silahlı mı gidiyor, silahsız mı gidiyor?'. Yahu bu teröristler bundan bir hafta önce gelmedi ki, 30 yıldır burada gidip, geliyor. Sen asker olarak, emniyet gücü olarak bunun gelmesine, gitmesine mani olamıyorsun ki. Onun için nasıl geliyorsa öyle defolup gitsin. Ve şimdi terk edip gidiyorlar. Allah’a şükür 3 aya yakın oldu. Çatışma yok, şehit haberleri gelmiyor. Bakın 23 Nisan'da Hakkari’sinde, Şırnak’ın da adamlar asmış Türk bayraklarını dükkanına herkesin dükkanı açık. Bunun ülkemize sosyal, ekonomik faydaları var. Tabi Türkiye güçlü olduğu zaman bunu yapabiliyor. Sen güçsüz olursan yapamazsın. Ama Türkiye’de şimdi güçlü bir hükümet var, güçlü bir Başbakan var. Dünyanın neresinde bir olay olsa Başbakana soruluyor. Sayın Tayyip Erdoğan sen ne diyorsun şöyle bir iş yapılıyor diye, Amerika Başkanı soruyor, Almanya Başbakanı soruyor, Fransa’nın Başbakanı soruyor. İsrail senden özür diliyor. Bu tarihinde olmuş bir olay mı? Her meseleyi bölgesinin gücü haline gelmiş bir Türkiye var. Sen güçlü olduğun zaman, IMF'ye el açmadığın zaman, Merkez Bankanın kasası dolu olduğu zaman, Ticarette de öyle değil mii? Borç almaya gidiyorsun bir eziliyorsun. Kasanda para yok bir daha eziliyorsun. Ama şimdi; Başbakan en son açıkladı, 130 milyar dolar Merkez Bankasında keş para var kardeşim. Bu ne güzel bir şey değil mi? Bu sefer sözün de dinleniyor. Ülkenin önü açık, Balıkesir’in önü açık, Dursunbey’in önü açık. Cenabı Allah Balıkesir’i özenerek yaratmış, 37 çeşit maden var. 37 çeşit mineral Balıkesir de var. Küçük düşünmeyin, çıtayı yükseltin. İlerleyen zamanlarda Dursunbey ve Balıkesir çok gelişecek."

Dursunbey'de partililer ile bir toplantı yapan Edip uğur ilçede yapılması planlanan hizmetlerle ilgili her zaman destek olacağını belirtti. Toplantının ardından Selimağa Köyünü ziyaret eden Edip uğur burada vatandaşlara Büyükşehir ve çözüm süreci ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

30.04.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Edip Uğur Dursunbey'de Türkiye Gündemini Değerlendirdi

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi