Şifrem?
122 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Balıkesir Ticaret Odası Seçimleri Sonuçlandı
Uzun süredir merakla beklenen Balıkesir Ticaret Odası Seçimleri sonucu nihayet akşam saatlerinde belli oldu. Fahri Ermişler'in Turuncu Liste'si kazandı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Fotoğraflarla Ticaret Odası Seçimlerini Görmek İçin Tıklayınız

 

Balıkesir Ticaret Odası'nda (BTO) seçimleri Değişim Gurubu kazandı. Turuncu listeyle seçimlere giren genç başkan adayı Fahri Ermişler'in listesi 18 meslek komitesinden 13'ünü kazanarak büyük bir fark ile seçimlerde zaferlerini ilan etti.

BTO seçimlerinde 16 yıldır kesintisiz başkan olarak görevde bulunan Mahmut Akgün Yavuz ile Balıkesir Sanayi Odası Meclis üyesi olan genç işadamı Fahri Ermişler başkanlık için aday oldular. BTO'nun çarşı merkezindeki hizmet binasında yapılan seçimlerde; Mahmut Yavuz ve ekibinin 'beyaz' listesi ile Balıkesir Değişim Platformu'nun adayı Fahri Ermişler ve ekibinin 'turuncu' listesi yarıştı. Sabah erken saatlerde BTO binasının önünde büyük kalabalık oluştu. Emniyet Müdürlüğü BTO çevresindeki ana yolları araç trafiğine kapatarak seçimlerin daha sağlıklı yapılmasına katkı sağladı. Bu arada polisin sıkı güvenlik önlemi aldığı seçimlerde oy kullanmaya gelen üyeler üzerleri arandıktan sonra içeriye alındı. Rekor sayıda katılımın gerçekleştiği BTO seçimlerinde 18 meslek grubundan 13'ünü Değişim Gurubu adayı Fahri Ermişler'in turuncu listesi kazanırken, 5 meslek örgütünü ise Mahmut Yavuz'un beyaz listesi kazandı.

CENTİLMENCE KUTLADILAR

Seçim Kurulu görevlilerinin sandıktan çıkan oyları açıklamasının ardından 'turuncu devrim'in gerçekleştiği BTO hizmet binasının içerisinde ve dışarıda büyük sevinç yaşandı. 17 meslek komitesinin sonucunun açıklanmasının ardından salona gelen seçimin mağlubu Mahmut Yavuz kazanan ekibi kutladı. Yavuz burada önce kendisini karşılayan Balıkesir Sanayi Odası'nın yeni ve genç başkanı İsmail Uğur'u tebrik etti. Daha sonra salona çağrılan Fahri Ermişler'i kutlayan Mahmut Yavuz, Balıkesir'in kazandığını söyledi. Ermişler ve ekibini tebrik eden Mahmut Yavuz, "Sonuçta Balıkesir kazandı. 16 yıldır başkanlık yaptık. Böyle sevdiğimiz bir kardeşimize de bırakıyoruz. Ben her türlü yardıma hazırım. Bana bir ihtiyaçları olduğunda buradayım. Sonuçta Balıkesir kazandı, Odamız kazandı. Hayırlı uğurlu olsun, tebrik ederim" dedi.

Fahri Ermişler de BTO başkanı Mahmut Yavuz'a teşekkür etti. Mahmut Yavuz'un tecrübesinden yararlanacaklarını söyleyen BTO'nun yeni başkanı Fahri Ermişler, "Ben de emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Başkanıma ve ekibine de teşekkür ediyorum. Başkanım ve ekibine bundan sonra daha çok ihtiyacımız var. Kapısını bol bol çalacağız. Beraber Balıkesir için daha iyi çalışacağız inşallah" diyerek yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

"İŞİMİZ YARIN BAŞLIYOR. BUGÜN DİNLENİN, YARIN DEVAM"

BTO Başkanı Fahri Ermişler, seçim zaferinin ilan edilmesinin ardından birlikte çalıştığı ekibine teşekkür etti. Salonda kısa bir konuşma yapan Fahri Ermişler, "Yarın çalışmaya devam" dedi. Ermişler, "Aylardır beraber çok iyi bir çalışma yapıyoruz. Hepinize teşekkür ediyorum. Üzerimde çok hakkınız var, hakkınızı helal edin. Benden yana da helal olsun. Ama yarın ayın 9'u; İşimiz yarın başlıyor, bunu unutmayın. İnşallah Balıkesir için hep beraber ağabeylerimizle, kardeşlerimizle çok güzel şeyler yapmak için yola çıkacağız. Bugün dinlenin, yarın devam" dedi.

"ÇOK GÜZEL GÜNLER BEKLİYOR"

BTO hizmet binasından çıkışında ise yüzlerce kalabalığın alkış yağmuruna tuttuğu Fahri Ermişler duygulu anlar yaşadı. sevinç ve mutluluktan gözyaşlarına hakim olamayan Fahri Ermişler burada seçime aday olması ve seçilmesiyle ilgili süreçte en büyük desteği veren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili A. Edip Uğur ile babası işadamı İbrahim Ermişler'in elini öptü. Yüzlerce kişi adeta sevgi seline boğdukları Fahri Ermişler'i, "Fahri başkan" sloganları ile karşıladı. Sokaktaki kalabalığa da kısa bir konuşma yapıp helallik isteyen Fahri Ermişler, "Bugün bu seçimi yaşattığınız için size teşekkür ediyorum. Arkadaşlarımızın çok büyük emeği var, gece gündüz çalıştılar. Balıkesir hak ettiği gibi seçim yaşadı, bundan sonra seçimler inşallah böyle olacak. İnşallah çok güzel günler bizi bekliyor, hep beraber çalışacağız. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum, hakkınızı helal edin. Balıkesir kazandı" dedi.

EDİP UĞUR: "RANTÇILAR, İMARCILAR BUNDAN SONRA YOK"

Balıkesir'de 1 hafta ara ile yapılan Sanayi Odası ile Ticaret Odası seçimleri İl'in hem ekonomi hem de siyasi gündeminin birinci sırasını oluşturdu. 2 Mayıs'ta Balıkesir Sanayi Odası'nda Değişim Platformunun genç adayı Turyağ'ın genel müdürü İsmail Uğur'un başkanlığındaki 'turuncu' liste büyük fark ile kazandı. Ardından bugün Ticaret Odası'nda yapılan seçimleri de yine Değişim Platformu'nun bir başka genç adayı Fahri Ermişler'in başkanlığındaki 'turuncu' liste yine büyük fark ile kazandı. Sanayi ve Ticaret Odalarındaki seçimlerden çok önce iki oda seçimleriyle ilgili değişim sinyalini veren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili A. Edip Uğur, BSO'da oğlunun zaferi, BTO'da yine kendisinin desteklediği Fahri Ermişler'in zaferini ilk kutlayan isim oldu. BTO hizmet binasının önünde elini öpen Fahri Ermişler'i sarılıp kutlayan Edip Uğur, sonucun tüm Balıkesir için hayırlı olmasını diledi. Edip Uğur, daha önce adeta meydan okuduğu muhalif işadamlarına BTO seçim sonuçlarını değerlendirdiği konuşymasında da gönderme yaptı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili Edip Uğur, "İnşallah bundan sonraki seçim yeni oda binasında rahat bir şekilde olacak. Rantçılar, imarcılar bundan sonra yok. Kendini büyütenler değil, Balıkesir'i büyütenler; Bu böyle kural, tamam mı? Biz namusumuzla, şerefimizle, alnımız açık Balıkesir'e hizmete devam edeceğiz. İnşallah bundan sonra Sanayi Odası da, Ticaret Odası da aynı şekilde Balıkesir'e hizmete, kendine değil Balıkesir'e hizmete devam edecek" dedi.

Edip Uğur, beraberinde BTO'nun kazanan adayı Fahri Ermişler, BSO Başkanı İsmail Uğur ile Fahri Ermişler'in babası İbrahim Ermişler, amcası Emin Ermişler ve turuncu listedeki ekiple birlikte yaya olarak Milli Kuvvetler Caddesi'nde esnafları selamladı. Turuncu listenin seçim zaferi Grand Yılmaz'ın ev sahipliğinde düzenlenen mangal partisi ile kutlandı.

MESLEK KOMİTELERİNDEKİ SONUÇLAR

BTO seçimlerinde 18 Meslek Komitesinde seçim kurulu tarafından resmi olarak açıklanmayan sonuçlara göre beyaz ve turuncu listelerin aldığı oylar şöyle;

"1. Komite: 63 - 70, 2. Komite: 145 - 180, 3. Komite: 38 - 53, 4. Komite: 112 - 184, 5. Komite: 122 - 146, 6. Komite: 52 - 54, 7. Komite: 80 - 49 (Mahmut Yavuz'un meslek gurubu), 8. Komite: 52 - 41, 9. Komite: 180 - 159, 10. Komite: 141 - 162, 11. Komite: 63 - 65 (Fahri Ermişler'in meslek gurubu), 12. Komite: 48 - 59, 13. Komite: 38 - 41, 14. Komite: 78 - 79, 15. Komite: 44 - 56, 16. Komite: 121 - 103, 17. Komite: 47 - 48 ve 18. Komite: 79 - 97"

Birçok meslek gurubundaki oyların birbirine çok yakın olduğu gözlendi. Seçim Kuruluna itiraz süresinin ardından BTO'da mevcut yönetimin daveti üzerine devir-teslimin yapılması, meclis ve başkanlık seçimlerinin yapılması bekleniyor.

Sayıma geçildiği sırada başlayan yağmura rağmen oda üyeleri uzun süre sonuçların açıklanmasını bekledi. 

BTO Başkanı Mahmut Yavuz, son sandık sayımı bitmeden, Fahri Ermişler'i tebrik ederek "Kazanan Balıkesir Oldu. Kardeşimi Kutluyorum" dedi. 

Emin Ermişler de oğlunu ilk kutlayanlar arasında yer aldı. 

Fahri Ermişler ve ekibi, seçim sonrası basını alkışladı..

 

Büyük bir üstünlükle seçimden galip çıkan Ermişler, "Asıl işimiz 9 Mayıs sabahı başlıyor. Tüm arkadaşlarımla, gece gündüz Balıkesir için çalışacağız" dedi. 

Ticaret Odası Hizmet Binası önünde Değişim Platformu adına kendisini bekleyenlere hitaben bir konuşma yapan Fahri Ermişler, uzun süre alkışlandı. 

Fahri Ermişler, seçim sonrası yol üzerindeki esnafın tebriklerini de kabul etti.

Polis sayım sırasında bina önünde geniş bir güvenlik önlemi aldı. 

 

 

08.05.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler



















Son Günlerin Haberleri
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Balıkesir Ticaret Odası Seçimleri Sonuçlandı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi