Şifrem?
177 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

GMKA 22. Bölge Çalıştayı Ayvalık'ta Yapıldı
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın (GMKA), 22. Bölge Çalıştayı, önceki gün Ayvalık Ticaret Odası Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

ATO salonunda, GMKA Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan’ın öncülüğünde gerçekleştirilen “2014-2023 Bölge Planı” hazırlıkları kapsamındaki çalıştayda; Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, ATO Başkanı Rahmi Gençer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, İlçe Emniyet Müdürü Rafet Kantar, İlçe Jandarma Komutanı Kemal Gümüştekin, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Elif Kıvanç ve sektör temsilcileri hazır bulundu. Çalıştayda konuşan Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, Ayvalık’ın tarihi evlerinin tarihin sarı sayfaları arasında kalmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Kaymakam Nalbant, “Bizim 1800 küsur tescilli evimiz var. Ayvalık’ı birçok yerden farklı kılan, cazip kılan, insanları buraya getiren tarihi evlerin bir kısmı restore edilmiş, fonksiyonel hale getirilmiş ama diğerleri kaderine terk edilmiş durumda” ifadelerini kullandı.

ATO Başkanı Rahmi Gençer ise; “Ayvalık’ta yaşayanlar olarak buradaki güzelliklerden yararlanabiliyor muyuz? Hayır. Sıkıntılar var. Ulaşım zordu. Havaalanı ve duble yollarla bu sorun çözüldü. Ayvalık’ta bizim kullanamadığımız bir deniz yolumuz var. Sadece Midilli’ye ulaşım için bir de Cunda’ya giden geleneksel motorlar var. Denizi kullanmıyoruz oysa bu iç deniz Cunda’yı Ayvalık’ı Sarımsaklıyı birbirine bağlayacak bir atmosfere sahip. Bazı fonlarla tespitli olan bazı şahıs mallarını uzun vadeli kredi ya da faizi olmadan verilecek kredi ile restorasyonu yapılabilir. Bizim hayalimiz dünyanın neresinden bulursak bulalım ama kredi desteği bulalım. Toplantıda konuşan Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin ise; “16 bin yatak kapasitesi çok komik. Bu sayı arttırılmalı. Beldemizde çok ciddi proje çalışmalarımız var. Sarımsaklıda ticareti nasıl geliştirebiliriz diye düşünüyoruz. Bölgesel anlamda Ayvalık’ı bir bütün olarak bakmalı ve belediyeler revizyon imar planı için teşvik edilmeli” dedi. Başkan Ergin’in GMKA’nın sektörel anlamda Ayvalık ticaretini rakamsal bazda ortaya koyabiliyor musunuz?’ sorusunu GMKA Balıkesir Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, olumsuz olarak yanıtladı. Toplantıda katılımcıların arasında bulunan Ayvalık Belediye Meclis üyesi Serdar Demirezer, ilçede atık su arıtma tesisinin gecikmeli olsa da başladığını söyledi. Demirezer, “Ayvalık’ta 1800 civarında taş bina var. Ama bu binalarda restorasyon yaptırabilmek oldukça güç. Mesela; evin damı akıyor, pencerelerin değiştirilmesi gerek. Ben Ocak Ayında Anıtlar kuruluna müracaat ettim. Yanıt hala gelmedi. Dam akıyorsa kagir bina çöker. Boyayamıyorsunuz bile. Ayvalık halkının bu anlamda bir sıkıntısı var. Anıtlar kuruluna çok çabuk ulaşamıyorlar. Ayvalık halkının evlerinden ayrılması turizmi cazip kılmayacaktır. Ayvalık halkı kültürüne, doğaya saygılıdır. Nitekim sahipte çıkmıştır” dedi.

AYVALIK’IN SORUNLARI DEĞERLENDİRİLDİ
Çalıştayda, Ayvalık’ın sorunlarının da masaya yatırıldığı gözlendi. Katılımcılarla soru cevap şeklinde yapılan diyaloglarda; İlçede özellikle yaz aylarında kendini gösteren trafik, ikinci konutlar, butik otel kavramının bilinmemesi, zeytinyağı fiyatlarının çok düşük olmasının yanı sıra pazarlarda denetimsiz satılması, kış aylarında ilçedeki hareketsiz ekonomi, boğazın dar ve sığ olması, köpeklerin sokaklarda çeteleşmesi gibi konular ele alındı.

Çalılştayda, Ayvalık’ta turizm, güzel sanatlar, restorasyon bölümleri olan fakülte kurulması istendi. Çalıştay’ın sona ermesinin ardından Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant’a GMKA Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan tarafından bir plaketle teşekkür edildi. Çalıştay’ın ardından katılımcılara dağıtılan anket formlarının değerlendirilmesinin ardından ATO’ya ait Zeytinyağı Müzesinde verilen kokteyl ile çalışmalar sona erdi.

12.06.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir GMKA 22. Bölge Çalıştayı Ayvalık'ta Yapıldı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi