Şifrem?
132 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ayvalık’ta Artık Sular Kesilmeyecek
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, özellikle yaz aylarında nüfusun kış aylarına göre 5 kat artması nedeniyle ortaya çıkan yoğun su kesintileri, Ayvalık Belediyesi tarafından yapılan dev yatırımlar sonrasında tarihe karışıyor.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen’in öncülüğünde, ilçenin su ihtiyacının karşılandığı Altınova beldesindeki su kuyularında gerçekleştirilen rehabilite ve akabinde modernizasyon çalışmalarının yanı sıra beldeden, ilçeye gelen eski su hattına 2 ayrı yeni hattın daha çekildiği gözleniyor. Yeni su hat bağlantılarının halen daha yoğun bir şekilde sürdüğü çalışmalar kapsamında, Altınova’daki su kuyularından ilçeye dev su pompalarının da yenilendiği dikkatlerden kaçmazken, süren çalışmaların ay sonuna kadar tamamlanmasının hedeflendiği bildirildi.

Ayvalık Belediyesi ekipleri tarafından gece-gündüz süren hummalı çalışmaları sıkı bir şekilde yöneten Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen ise Ayvalık’ta su kesintilerini kökten çözümleyecek çalışmaların tamamlanmak üzere olmasından son derece memnun görünüyor.

Toplam 2 milyon 500 bin liralık dev bir yatırımın hayata geçmesinde son etap çalışmalarının sürdüğüne dikkat çeken Başkan Türközen, su kuyularındaki modernizasyonun ardından elektik enerjisi kesintisi olsa bile, sağlıklı yürüyen bir içme suyu sisteminin ilçeye kazandırıldıklarının altını çizdi. Türközen, bu kapsamda kuyularla, skada denilen elektronik ve telsiz yardımıyla birbirleriyle iletişim kuran ve bilgi işleme bağlı bir sistem yardımıyla, kuyular bölgesiyle, kuyularının, Ayvalık’ta ki pompalarla, su depolarındaki seviyesini ölçülebilmesi ve Alibey adası da dahil ilçe merkezine ne kadar suyun basılabildiği, Alibey adasından şehrin içine ne kadar suyun kullanıldığına ilişkin sistemin komple kontrol altında tutulabileceğini kaydetti.

Böylelikle hem personel açısından tasarruf, hem de günümüzde manuel kontrol ile Altınova’dan Ayvalık’a gelen ve ilçe içinde dolaşan dev şebekeyi kontrol altında tutabilmenin oldukça zor olduğu için yeni sistemin kendi kendine yürüyen bir sistem olacağı için sistemi sürekli izleyecek bir denetim odasından kontrol edileceğini belirten Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, söz konusu modernizayon çalışmalarının yanı sıra Altınova’dan Ayvalık’a su nakleden biri 500’lük diğeri ise 400’lük ana su hatlarının da mevcut eski su hattıyla birlikte ilçeye su taşımaya başlayacağını söyledi.

Ayvalık’ın su şebekesi oldukça yaygın bir alanda konuşlandığına diklkat çeken Başkan Türközen, “Biz suyu Altınova’daki kuyulardan, ilçedeki depolara su pompalarıyla taşıyoruz. Bu da ortalama 25 kilometrelik bir su hattından geliyor. Ondan sonra da cazibe sistemiyle Cennetepesi’nden, Alibey adası ve Şirinkent’teki ana depoya geliyor. Aynı şekilde eski su hattında da 23 kilometrelik gezen bir şebekemiz var. O hat ise suyu eski depoya getiriyor. Bu depo da biraz yukarısında ki depoyu besliyor. Böyle bir su sistemimiz var. Ancak bu su sisteminin ana hatları asbest borudan oluşan eski bir sistem. Bu yüzden de biz, Altınova’da ki su santrali bölgesinden, Cennet tepesindeki depoya 400’lük polietilen borudan bir hat çekiyoruz. Çünkü Altınova’daki 18 adet kuyumuzda su rezervlerimiz yeterli. Herhangi bir yetmezlik gibi sorunumuz yok. Sadece Altınova’da Ayvalık’a suyun nakli konusunda bir sıkıntımız vardı. Gerçi mevcut hatlar yükü çekiyordu. Ancak, eski hat sık sık patladığı ya da arıza yaptığında, sistem kendisini toparlarken aradan uzun bir süre geçebiliyordu. Biz suyu Şirinkent bölgesine veriyoruz ama biliyoruz ki, o bölgede hemen hemen her evde birer su deposu var. Sistemde su yürürken, önce bu evlerde ki su depoları doldurarak ilerlerken bu büyük bir zaman kaybına neden oluyordu. Bu yüzden de Altınova’daki su kuyularımızdan geçen yıl yeni bir polietilen borudan 400’lük bir ana su hattı daha çektik” dedi.

“AYVALIKTA SU KESİNTİSİ YAŞANMAYACAK”

Halen daha son sürat çalışmalarla yeni su hattını da aktif hale getirmek üzere olduklarını kaydeden Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, “Bu çalışmalarımızı bu ayın sonuna kadar tamamlayacağız. Aynı zamanda da bizim eski deponun yanından geçerken, Cennet Tepesindeki depoya gidecek olan eski depoya da 150’lik bir kol bırakıyoruz. O kol devamlı kapalı duracak ve Cennet tepesindeki depoyu besleyecek. 500’lük ana hatta herhangi bir patlak olduğunda ki polietilen borularda çok nadir arıza olur. O (400lük) devamlı çalışacağı için sürekli Cennet tepesindeki depoyu besleyecek. Hatta 300’lük hatta herhangi bir arıza olduğunda eski deponun vanası açılacak ve buraya su takviyesinde bulunacak. Bu sistemi Temmuz’ayında kadar hayata geçirerek, Ayvalık’mızı 250-300 bin nüfusa sorunsuz hizmet verecek dev bir su şebekesine kavuşturmuş olacağız. Böylelikle bir daha ilçemizde asla su kesintisi yaşanmayacak” diye konuştu.

Sistemin sağlıklı çalışmasını sağlayıp, 2. ve 3. ana su hatlarını devreye girmesiyle Ayvalık’ta ki özellikle turizm sezonlarında baş gösteren su sıkıntıları tarihe karışacağı konusunda oldukça iddialı olduğu gözlenen Başkan Türközen, Ayvalık’ı susuzluktan kurtarmak için sürdürdükleri çalışmaları teknik olarak tamamlandıklarını, şu an süren çalışmaların sadece 17 kilometrelik yeni su hattının son etap bağlantılarının tamamlanmasına çalışılmasından ibaret olduğunu da sözlerine ekledi.

18.06.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ayvalık’ta Artık Sular Kesilmeyecek

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi