Şifrem?
285 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

BSO ve BTO'dan Ankara Çıkarması
Balıkesir Sanayi Odası (BSO) ve Balıkesir Ticaret Odası (BTO) Ankara’da temaslarda bulundu.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

BSO Başkanı İsmail Uğur ve BTO Başkanı Fahri Ermişler ile Oda yönetim kurulu üyeleri önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret ettiler. Başkan ve yönetim kurulları AK Parti Genel Merkezindeki ziyarette AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili A. Edip Uğur ve AR-GE'den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'yu da makamlarında ziyaret ettiler. Ayrıca, BSO ve BTO başkanları ve yönetim kurulu üyeleri TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu da makamında ziyaret edip karşılıklı görüş alışverişinde bulundular. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile genel başkan yardımcıları Uğur ve Soylu ile TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Balıkesir'de yeni seçilen Oda başkanlarına ve yönetim kurulu üyelerine hayırlı olsun dileğinde bulunup başarı dileğinde bulundular.

BSO ve BTO Yönetim Kurulu Başkanları ve yönetim kurulu üyeleriyle iki Odanın meclis başkanlarının Ankara’daki ziyaret ve temaslarının son derece olumlu ve verimli geçtiği belirtildi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Edip Uğur, AK Parti Genel Merkezinde BSO ve BTO heyetine kahvaltı verdi. Gündemin Balıkesir olduğu ve çeşitli konularda istişarelerin yapıldığı kahvaltıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ve merkez karar yönetim kurulu üyesi Osman Can da katıldı. Kahvaltının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile de görüşen Oda başkanları ve yönetim kurulu üyeleri son günlerde yaşanan olaylar ile ilgili hükümete desteklerini dile getirirken yaşanan olaylardan dolayı üzüntü duyduklarını ifade ettiler. BSO Başkanı İsmail Uğur ve BTO Başkanı Fahri Ermişler Başbakan Erdoğan'a bu olaylarda ülkenin planlı bir şekilde itibarının ve ekonomik istikrarının zedelenmeye çalışıldığını dile getirdiler. Balıkesir Oda başkanları, "Ekonomik ve itibar olarak büyük zarar gören ülkemizin biran önce bu durumdan çıkması, tüm Balıkesir halkının, odalarının, sivil toplum kuruluşlarının, sendikaların, esnafımızın bu süreçte sağduyulu olması ve provokasyonlara kapılmadan aklıselim davranmaları gerekmektedir" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise bu süreçte Balıkesir Sanayi ve Ticaret Odalarına desteklerinden dolayı teşekkür etti. BSO ve BTO heyeti Ankara'daki ziyaretlerine Ankara 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde 50 ülkeye ihracat yapan ve bin 500 kişi istihdam eden Hidromek firması ile devam ettiler. Balıkesir 1. ve 2. Organize Sanayi Bölgesi müdürlerinin de katıldığı toplantıda Hidromek yetkililerine Balıkesir OSB ile ilgili imkanlar, Lojistik Köy hakkında bilgi verilip Balıkesir OSB’de yatırıma davet edildi. Hidromek kurucusu ve genel müdürü H. Basri Bozkurt bugünlerde 1000 (bin) dönümlük bir arazi üzerinde yatırım planladıklarını, bu planlamalarında Balıkesir’i de değerlendireceklerini, kendilerine iletilen tekliften memnun kaldıkları, firma yetkililerinin en yakın zamanda Balıkesir’de incelemelerde bulunacakları bildirildi.

TOBB VE DEİK YÖNETİMİ İÇİN SÖZ ALDILAR
BSO ve BTO heyeti daha sonra TOBB genel merkezine geçerek TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile makamında bir araya geldiler. Rifat Hisarcıklıoğlu’na Ağustos ayında yapılacak TOBB seçimlerinden sonra oluşacak yeni yönetiminde, Balıkesir ilinin, TOBB yönetim kurulu ve DEİK yönetiminde temsil edilmesi gerektiği ısrarla belirtildi. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun syeniden seçilmeleri halinde bu konuda söz alındığı bildirildi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Balıkesir'deki seçimlerde gösterdikleri başarılarından dolayı yeni başkanlar İsmail Uğur ve Fahri Ermişler'i tebrik etti. Bu arada, TOBB'a bağlı DEİK'in İcra Kurulu Başkanlığını da uzun süreden beri Balıkesir ve Türkiye ekonomisinin önemli isimlerinden A. Rona Yırcalı yapıyor.

BAKAN YAZICI'DAN DESTEK SÖZÜ
TOBB ziyaretinin ardından Ankara Sanayi Odası başkanı Nurettin Özdebir'i de makamında ziyaret eden Balıkesir Oda başkanları Ankara sanayisi hakkında bilgi alıp, Balıkesir İli hakkında da bilgi verip, Özdebir'i Balıkesir’e davet ettiler. Balıkesir'deki Odalardan ilk defa misafir kabul ettiğini belirten Nurettin Özdebir ziyaretten büyük bir memnuniyet duyduğunu söyledi. BSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğur ve yönetim kurulu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’yı da makamında ziyaret ettiler. Balıkesir’in sorunlarının konuşulduğu toplantıda İsmail Uğur Bakan Yazıcı'dan Balıkesir için destek sözü istedi. BSO ve BTO başkan ve yönetim kurulu Ankara'daki ziyaret ve temaslarının ardından Balıkesir'e döndü. Oda başkanlarının bu tür ziyaret ve istişarelerinin devam edeceği bildirildi. 

21.06.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir BSO ve BTO'dan Ankara Çıkarması

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi