Şifrem?
123 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

AKP'li Uğur, Borsa İle Ticaret Ve Sanayi Odalarını Ziyaret Etti
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili A. Edip Uğur, Balıkesir Ticaret Borsası ile Balıkesir Ticarnet Odası ve Balıkesir Sanayi Odası'nı ziyaret edip Oda başkanları ve yöneticileri ile yeni meclislerini kutlayıp hayırlı olmasını diledi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili A. Edip Uğur ilk olarak Balıkesir Ticaret Borsası'nı ziyaret etti. Borsa başkanlığına yeniden seçilen Faruk Kula ile görüşen Uğur, Balıkesir Ticaret Borsası seçimlerinde yeniden başkan seçilerek göreve devam eden Faruk Kula'yı kutladı. Faruk Kula'nın beraberinde yönetim kurulu üyeleri ve Borsa Meclis başkanı ile birlikte karşıladığı Edip Uğur, Balıkesir'de hayvancılık üzerine mutlaka bir Balıkesir Borsası kurulması gerektiğini, bu alanda Türkiye genelinde hayvancılık denilince Balıkesir Borsasının bir marka olarak öne çıkması gerektiğini söyledi. Edip Uğur, bu konuda kendilerine düşen bir görev varsa destek olmaya hazır olduklarını da vurguladı. Milletvekili Uğur'un bu önerisiyle ilgili yıllardır uğraş verdiklerini anlatan Ticaret borsası Başkanı Faruk Kula, gerek önceki Belediye Başkanı Sabri Uğur gerekse bugün Belediye Başkanı İsmail Ok'a bu konudan bahsettiklerini, Balıkesir Belediyesinin kurduğu hayvan pazarının işletmesinin Borsa'ya verilmesi halinde Balıkesir'de hayvan borsası kurup tüm ülkeye hizmet verebileceklerini anlattı. Faruk Kula, bu konuda yaptırımın Belediye olduğunu ifade edince milletvekili Edip Uğur da belediye Başkanı İsmail Ok ile gerekirse birlikte görüşüp hayvancılıkla ilgili Balıkesir Borsasının kurulup faaliyete geçmesi için katkı sağlayacaklarını ifade etti.

Balıkesir ticaret Borsası olarak yıllardır bunun mücadelesini verdiklerini, çaba gösterdiklerini anlatan Faruk Kula, Balıkesir Hayvan Pazarının saha işletmesinin Borsa'ya verilmesi halinde Balıkesir Hayvan Borsasını hemen kurup faaliyete geçirebileceklerini söyledi. Hayvan pazarına salon satışı işine Ticaret borsası olarak talip olduklarını yineleyen Kula, İl Tarım Müdürlüğü nezdinde de gerekli girişimlerde bulunduklarını ancak bugüne kadar bir sonuç çıkmadığını söyledi. Kula, "Bu görev bize tevdi edilmiyor. Bunu bize belediyenin vermesini istiyoruz, biz her an hazırız" dedi. Balıkesir'de çok ciddi oranda 'aile hayvancılığı' olduğunu belirten Kula, "Her hanede hayvan var. Türkiye'de böyle bir yer daha yok. Aile hayvancılığı, yani her hanede hayvan olması Balıkesir Hayvan Borsasındaki arz/talep canlılığının da bir göstergesidir" diye konuştu. Faruk Kula, bugüne kadar hükumetin önemli hizmetler yapmakla beraber son hayvancılıkla ilgili sıkıntıların olduğunu, son 2 yıldır hayvancılıktaki yaranın bir türlü kapatılamadığını, bunun sebebinin ise ülkeye dışarıdan fazla hayvan girmesi olduğunu söyledi. Öte yandan, köylünün süt üretimiyle birlikte sütün tüketilmesinde pasif kaldığını belirten Uğur ve Kula, köy kahvehanelerine gittiklerinde ne içecekleri sorusuna 'Süt' cevabını verince olmadığını,hatta köylülerin evlerinde dahi süt içmediklerini gördüklerini belirterek eleştiri getirdiler.

KULA: "HUZUR, İSTİKRAR İSTİYORUZ, DERDİMİZ AŞ, İŞ VE ÇALIŞANLARIMIZI DOYURMAK"

Milletvekili Edip Uğur, Balıkesir'de geçen ay yapılan Oda ve Borsa seçimleriyle ilgili seçilen yeni başkan ve yönetim kurullarına nezaket ve hayırlı olsun ziyaretinde bulunduklarını hatırlatıp, Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula'ya da görevinin hayırlı olmasını diledi. Edip Uğur'un yaptığı ziyaretlerde AK Parti İl Başkanı Av. Mahmut Poyrazlı ve İGM Başkanı Ramazan Bahçavan da hazır bulundu. Borsa Başkanı Faruk Kula, Edip Uğur'a bu nazik ziyaretinden dolayı teşekkür etti. Faruk Kula, Balıkesir'in yıllardın uzun süreli iktidarlar döneminde faydalı hizmetler aldığını, son 10 yılda da AK Parti döneminde de bunun yansımalarının görüldüğünü kaydetti. Son zamanlarda Gezi Parkı bahane edilerek başlayıp yayılan olaylara dikkat çeken Borsa Başkanı Faruk Kula, ülkede huzur ve istikrar istediklerini, büyüme istediklerini, huzur ve istikrar olmayınca kalkınma ve büyümenin de olmayacağını belirterek olayların son bulmasını ve hayatın bir an önce normale dönmesini istediklerini vurguladı. Kula, "Camiamıza hoşgeldiniz. Sizleri bizim aramızdan çıkmış bir kişi olarak bizi ziyaret etmeniz de ziyadesiyle memnun etmiştir. Balıkesir yıllardan beri uzun süreli iktidarlarda AK Parti döneminde bunu uzun süreli devam ettiren bir parti. Biz iş dünyası olarak her zaman ifade ettiğimiz şudur; Bizler huzur, istikrar istiyoruz, büyümenin devam etmesini istiyoruz. Hiçbir şekilde ülkede huzursuzluk, problem çalkantı olmasını asla istemiyoruz. Kalkınmanın büyümenin tek yolu bu olduğunu düşünüyoruz. Geçtiğimiz günlerde de olan şeyin bir an ortadan kalkmasını hayatın normale dönmesini, herkesin işine, gücüne bakmasını camia olarak arzu ediyoruz. Hepimiz, iş, aş derdindeyiz, karnımızı doyurma derdindeyiz, yanımızda çalışanları da doyurma derdindeyiz. Bunun olabilmesi için de çalkantıların durması icap ettiğini her ortamda söyleyebilen kişileriz. Şuna inanıyoruz; Makamlar, mevkiler, görevler, ödevler bunlar hepsi gelip geçici; Ama kalıcı olan tek şey varsa geride kalan bırakacağımız hatıralar yani kubbede hoş bir seda bırakmanın çok güzel olduğuna inanan insanlarız. Bu görevler bugün için bizler için vardır, yarın bayrağı başka arkadaşlara teslim edeceğiz. Bu görevi üyeler tekrar tevdi etti bir dönem daha taşıyacağız. Ama her şeyden önce Balıkesir'e layık olmaya, Balıkesir'in büyümesi için çalışacağız. Huzur ve birlik, beraberlik ortamında devam etmesinin sağlanmasına katkı sağlayacağımız inancındayım. Teşriflerinizden ve nezaketinizden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

EDİP UĞUR: "TÜRKİYE İLK ÇEYREKTE YÜZDE 3 BÜYÜDÜ, DÜNYA ORTALAMASININ DA AB ÜLKELERİNİN DE ÜSTÜNDE"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur da Borsa Başkanı Faruk Kula'nın söylediklerini ve düşüncelerine aynı şekilde katıldığını söyledi. Uğur, "Faruk beyin sözlerine fikirlerine aynen katılıyorum. İşadamı ülkede istikrar ister, güven ortamının olmasını ister. Son 10.5 yıl içerisinde siyasal istikrar ile birlikte ekonomik istikrar da sağlanmıştır. Mayıs 2013'te devletin borçlanma faizi 4.61'e düştü. Biz bankalardan yüzde 70, 80 ile yüzde 100 ile kredi aldığımız dönemleri de biliyoruz ama bankalardan son dönemde yüzde 6.5 ile yüzde 7 ile kredi aldığımızı da biliyoruz. En son göstergeler dünyadaki ortalama büyüme 2.6, AB ülkelerinde en çok büyüyen ülke Almanya, 0.8, Türkiye ilk çeyrekte yüzde 3 büyüdü. Dünya ortalamasının da üstünde, Avrupa Birliği ülkelerinin de çok üstünde" dedi.

Ülke üzerindeki bazı olumsuzlukların global etkileşimden kaynaklandığını belirten Uğur, "Ülkede istikrar olursa Balıkesir'de de istikrar olur" diyerek karmaşıklığa meydan verilmemesinin büyük önem taşıdığını ifade etti. Karşılıklı iyi dilek ve nezaketin sergilendiği görüşmenin sonunda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı A. Edip Uğur ve beraberindekiler Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula ve yönetim kurulu üyeleriyle Borsa binası önünde hatıra fotoğrafı çekildiler. Ticaret Borsası ziyaretinde Borsa Başkanı Faruk Kula ve meclis başkanı salonda misafirlerin karşısına oturdu. Aradaki büyük mesafeden rahatsız olan Edip Uğur, borsa Başkanı Faruk Kula'yı yanına çağırdı. Değişen oturma düzeninin ardından sohbet daha samimi bir ortamda gerçekleşmiş oldu.

UĞUR: "16 YILDIR MİLLETVEKİLİYİM, İLK DEFA TİCARET ODASI VE SANAYİ ODASI BAŞKANLARI ANKARA'DA ZİYARETİME GELDİ"

Milletvekili Edip Uğur, daha sonra Balıkesir Ticaret Odası'nı ziyaret etti. BTO Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Ermişler'in kapıda karşıladığı Edip Uğur, Ermişler'i kutlayıp başarı dilerken Ticaret Odasının yeni yönetimi ve meclisinin Balıkesir'e hayırlı olmasını diledi. Edip Uğur, BTO Başkanı Fahri Ermişler ve yönetimindeki ekibin çok yararlı hizmetler yapacaklarına gönülden inandığını belirterek tam destek verdiğini açıkladı. Uğur, yeni Oda seçimlerinin ardından göreve gelen yönetimlerin farklılıklarını ilk günden gösterdiklerini söyledi. Bazı tespitlerini paylaşan Edip uğur, "Hem Ticaret hem Sanayi odasında kan değişimi oldu. Bir heyecan geldi. Bundan iki gün önce Ankara'da önemli temaslarda bulundular. Başbakan ile görüştüler, Odalar ile sanayiciler ile görüştüler. Gençler göreve geldikleri gün kapımızı çalmaya başladılar. Bu bile olumlu bir gelişmedir. İsmail Uğur da benim oğlum, bu benim için ayrı bir onur ve gururdur. Kendisi Turyağ'ın genel müdürü. Allah işlerini güçlerini rasgetirsin, muvaffak etsin" dedi.

ERMİŞLER: "ANKARA'YI KOMŞU KAPISI YAPACAĞIZ"

BTO Başkanı Fahri Ermişler, Edip Uğur ve beraberindekilerin ziyaretinden dolayı büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade etti. Ankara temaslarının çok iyi ve verimli geçtiğini belirten Fahri Ermişler, Sanayi Odası ile birlikte yaptıkları ziyaretin TOBB ve diğer yerlerde çok olumlu karşılandığını, Balıkesir'in Ankara'daki imajının yenilendiğini ve değiştiğini ifade etti. Fahri Ermişler, Ramazan Ayı içerisinde TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun Balıkesir'e gelme sözü verdiğini, genel bir program hazırlayacaklarını ve birlikte iftar yapacaklarını açıkladı. BTO Başkanı Ermişler, "Ankara'yı komşu kapısı yapacağız. Bundan sonra ziyaret ve temaslarımız daha sık olacak. Balıkesir Ticaret Odası olarak büyük Türkiye büyük Balıkesir için çalışmalarımızı yapıyoruz. Oda bünyemizde 100, 200 hatta 250 kişilik çalışma grupları oluşturduk. Balıkesir için daha makro projeler hazırlayıp hayata geçirmemiz gerekiyor" dedi.

İSMAİL UĞUR: "TEK YÜREK, TEK SES OLACAĞIZ"

Edip Uğur ve beraberindekiler BTO'dan ayrılırken başkan Fahri Ermişler ve yeni yönetim kurulu üyeleriyle birlikte fotoğraf çekildiler. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı A. Edip Uğur, son olarak Balıkesir Sanayi Odası'na geçti. Organize Sanayi Bölgesindeki BSO binasında aynı zamanda oğlu olan yeni başkan İsmail Uğur'u ziyaret eden milletvekili Edip Uğur, oğluna görevinin hayırlı olmasını dileyip kutladı. Babasını elini öperek karşılayan BSO Başkanı İsmail Uğur, ziyaretin kendileri için büyük bir onur olduğunu belirterek teşekkür etti. BSO Başkanı İsmail Uğur, "Balıkesir için tek yürek ve tek ses olacağız. Tüm Balıkesir olarak birlik ve beraberlik içerisinde hizmet için çalışacağız" dedi.

BSO Başkanının makamındaki ziyaret esnasında bir muhabirin 'Bu odaya meslek hayatımda ilk defa giriyorum' demesi üzerine BSO Başkanı ve Milletvekili Uğur şaşkınlıklarını ifade ederken, Edip Uğur, "Artık burası halka açık, istediğiniz zaman girebilirsiniz" diye atıfta bulundu. BSO Başkanı İsmail Uğur, geçtiğimiz günlerde Ticaret odası ile birlikte Ankara'ya yaptıkları ziyaret ve buradaki temasları hakkında bilgiler verdi. İsmail Uğur, Çinli Texhong firmasının OSB'deki yerlerinin kesin tesliminin yapıldığını söyledi. Ziyaretin sonunda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı A. Edip Uğur ve beraberindekiler BSO Başkanı İsmail Uğur ve BSO Meclis Başkanı Hakan Özdamar ile birlikte BSO hizmet binasının önünde hatıra fotoğrafı çekildiler. Borsa ve Oda ziyaretlerinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur'a AK Parti İl Başkanı Av. Mahmut Poyrazlı, İGM Başkanı Ramazan Bahçavan, AK Parti Başkan Yardımcısı Baki Yarımdağ eşlik etti.

21.06.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler



















Son Günlerin Haberleri
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir AKP'li Uğur, Borsa İle Ticaret Ve Sanayi Odalarını Ziyaret Etti

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi