Şifrem?
157 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Başkan Mesut Kabına Sığmıyor
Ayvalık'a bağlı Küçükköy beldesinde, Belediye Başkanı Mesut Ergin, bölgede faaliyet gösteren basın mensuplarıyla yörenin eşsiz tadı Boşnak Börekli bir basın toplantısı gerçekleştirdi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Küçükköy Belediye Başkanlığındaki makam odasında gerçekleşen Boşnak börekli basın toplantısında, beldede yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Ergin, hedeflediği projeler hakkında da brifing verdi. Toplantıda; bin 275 metrekarelik toplam inşaat alanı üzerinde yapılan yeni Belediye Sarayının yaklaşık maliyetinin 868 bin 117 lirayken, kendilerinin bu maliyeti 733 bin liraya gerçekleştirdiklerini anlatan Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, Sarımsaklı’da 5 bin 218 metrekarelik alan üzerine yapılmak üzere halen daha çalışmaların sürdüğü Kent Meydanı düzenlemeleri kapsamındaki modern park alanının da, 522 bin 825 liralık olan yaklaşık maliyetini, 423 bin liraya ihale etmeyi başardıklarını vurguladı. Ergin, söz konusu çalışmalar kapsamında, 18 bin 417 metrekare parketaş ve 3593 metre yağmur oluğu, 760 metre yol bordürü ve 770 metrekarelik wash beton karo kaplama çalışmalarının da yaklaşık maliyetinin 518 bin 337 lira olan yaklaşık maliyetini 425 bin liraya ihale ettiklerini kaydetti.

Yapılan çalışmaların tamamen belediyenin kendi öz kaynaklarıyla gerçekleştiğini belirten Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, belde merkezi sapağında inşaatına başlamak üzere oldukları Küçükköy Kültür Merkezi için de düğmeye bastıklarının altını çizdi. Kültür Merkezi’nin temelini atmak için hazırlıkların sürdüğünü kaydeden Başkan Ergin, Küçükköy’de Tafil Türkan Stadyumunun karşısında konuşlandırılmasının planlandığı Kültür Merkezinin arsasının da beldesiz olarak tahsis edildiğini söyledi.

Belde genelindeki yolların asfaltlanması için çalışmaların sürdüğünü vurgulayan Ergin, çalışmalar için gereken hazır asfalt alımının da ihale edildiğine işaret ederek, halen daha kanalizasyonu bulunmayan beldeye bağlı Badavut’ta belediyenin kendi öz kaynaklarından ayırdıkları 1 milyon liralık bütçeyle çalışma yapmaya başladıklarını vurguladı. Badavut’un kanalizasyon ve alt yapı çalışmalarının projesini çizdiklerine işaret eden Ergin, Badavut’un yanı sıra Gümrük Mahallesi ile Murat Reis’te de aynı çalışmaların gerçekleştirilmesi için düğmeye bastıklarını açıkladı. Küçükköy ve Sarımsaklı’nın en önemli sorunlarından biri olarak gördükleri eski revizyon planını yenilemek için çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü kaydeden Belediye Başkanı Ergin, hazırladıkları yeni Revizyon İmar Planının Ağustos ayı meclis toplantısında ele alınacağını bildirdi.

Yeni revizyon imar planı çerçevesinde, Küçükköy merkezinde koruma amaçlı planın yapılacağını vurgulayan Ergin, bu kapsamda Küçükköy merkezindeki tarihi ve taş evlerin tescilleneceğini müjdeledi. Belde genelinde yeni imar alanlarını açılabilmesi ve beldedeki binaların, başta deprem olmak üzere doğal afetlere dayanıklı hale getirebilmesi için büyük bir reformu hayata geçirmek istediklerini belirten Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, “Bu reformu gerçekleştirebilmek için şu aşamada, beldemiz genelinde planladığımı kentsel yenilik çalışmaları kapsamında 3 kat olan bina irtifa hakkının 4 ve 5 kata yükseltilip, yükseltilemeyeceğini araştırıyoruz. Bunun yanı sıra dünyaca ünlü Sarımsaklı Plajlarımızın bulunduğu sahil kısmını da tamamen turizme açmayı düşünüyoruz. Böylelikle, o kısmı Turistik Oteller Bölgesi olarak konuşlandırıp, yerli ve yabancı konuklarımıza daha kaliteli hizmet verebilmeyi amaçlıyoruz. Bunun yanı sıra o turistik bölgede tek parsel olan arsaların birleştirilerek zaman içinde konut alanında çıkarılarak turizme kazandırılmasını istiyoruz ” dedi.

MEGA PROJE SARIMSAKLI PORT İÇİN DEV HAMLE
Geçtiğimiz ay gerçekleşen Türkiye’nin önde gelen akademisyenleriyle ‘Sarımsaklı ve Ayvalık Denizi’nin Çevresel Etkileri’ adını taşıyan çalıştayı gerçekleştirdikleri hatırlatan Mesut Ergin, “Söz konusu çalıştayda Küçükköy’deki Paşa Koyu ile Sarımsaklı’da açılabilecek bir kanal ile beldemizin turizmdeki vizyonunu bambaşka bir cazibeye kavuşturmayı düşünüyoruz. Tabi bunu düşünürken, aynı zamanda da teknolojinin gelişmesiyle hızla kirlenen iç deniz ile Ayvalık körfezindeki deniz dibindeki canlıların yaşam alanının daralmaması ekolojik dengenin bozulmaması için de Ayvalık ile Lale Adasını birbirine bağlayan Gönül Yolunda asma köprü yapılarak, Sarımsaklı da yapılmasını öngördüğümüz kanal ile deniz sirkülasyonunun sağlanmasını planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bölgenin turizm alanındaki pastadan hak ettiği payı alabilmesi için Sarımsaklı Port adını taşıyan projeyi hayata geçirmeyi istediklerini kaydeden Küçükköy Belediye Başkanı Ergin, “Ancak bunu yaparken bölgedeki ekolojik dengeyi de gözetiyoruz. Bir şeyi yaparken, öte yandan başka bir şeyi bozmak istemiyoruz. Bu yüzden de çalıştayla birlikte tüm bu ayrıntıların gözden geçirilmesine ilişkin süreci başlattık. Bu projelerimiz elbette uzun soluklu bir zaman diliminde hayata geçirilebilecek çalışmalardır. Ama bir yerden başlamak gerekiyordu. Bizde en azından ilk ve dev adımı atmış olduk. Bundan sonrada Sarımsaklı Port hedefimize ulaşabilmek için çalışmalarımızı bıkmadan usanmadan sürdüreceğiz. Tüm bu çalışmaların yanı sıra Temizel Otel’in ön kısmında bulunan toprak zeminli havaalanını da Sarımsaklı Port projemizin içine dahil etmeyi öngörüyoruz” diye konuştu.

Ergin, Sarımsaklı Port ve iç deniz ile Ege Denizini birbirine kavuşturacak kanal projesinin uzun vadeli bir yelpazeye yayılması nedeniyle, Ağustos ayı belediye meclis toplantısında ele alınacak olan Küçükköy’ün yeni İmar ve Revizyon Planında bu alanların ‘Özel Planlama Alanı’ olarak bırakılacağını kaydetti.

Geçtiğimiz aylarda belediye bünyesinde gerçekleştirdikleri Momografi taramalarına katılan 372 kişiden 24’ünde kanser vakasının tespit edildiğini kaydeden Ergin, tespitlerin yapıldığı vatandaşların hemen bu konuda uzman olan hastanelere yönlendirildiğini ve momografi taramalarının önümüzdeki günlerde de kaldığı yerden devam edeceğini kaydetti. Kısa bir süre önce kanunlaşan ‘Büyükşehir Yasası’nı fırsata çevirebilmenin yollarını aradıklarını vurgulayan Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, bu kapsamda da bir dizi çalışmaları hayata geçirebilmek için yoğun bir uğraşı içinde olduklarını kaydederek, “Bu yasa hayata geçirilmeseydi, Yeni İmar Revizyon Projemizle, belediyemize dev bir rantı kazandırmış olacaktık. Ama olmadı. Yinede süren çalışmalarımızla Küçükköy Belediyesi resmen kapatıldığında da bölgemizin en iyi hizmeti alabilmesi için yoğun bir çabamız var. İnşallah, başlattığımız çalışmalarımız, Büyükşehir Belediyesi tarafından da sürdürülebilir” diye konuştu.


Küçükköy ve Arıtma Tesisinin devreye girmesiyle belde genelinde sivrisinek sorununun yok denilecek kadar azaldığına dikkat çeken Ergin, “Arıtma ve Derin Deşarj Sisteminin hizmete girmesiyle Sarımsaklı Plajındaki deniz kirliliğinin de önüne geçmiş olduk ve böylelikle belde tarihinde dünyanın en önemli plajı olan Sarımsaklı’yı ilk mavi bayrak ile buluşturulmasının önünü açtık. Umuyorum ki önümüzdeki günlerde de bu sayı beldemizin diğer bölgelerinde de sürecektir” ifadelerini kullandı. Bölgedeki basın mensuplarıyla gerçekleştirdiği basın toplantısında, Sarımsaklı Plajlarında izinsiz işgallerle ilgili kararlılığını da vurgulayan Ergin, “Sarımsaklı’da Kıyı Kenar Kanuna aykırı olan tüm yapılaşmayı kaldırıyoruz. Amacımız beldemizin geleceği olan turizmden ciddi gelir sağlamaksa, bu konuda taviz vermeyeceğiz” dedi.

“ÇAĞDAŞ, MODERN BİR BELDEYİ YENİDEN İNŞA EDİYORUZ”
Arıtma tesisinin devreye girmesiyle belde genelinde alt yapı çalışmalarının büyük bir oranda tamamlandığını kaydeden Küçükköy Belediye Başkanı Ergin, “Bundan sonra daha çok üst yapıyla ilgili çalışmalarımız sürecek. Ama alt yapı ile ilgili eksikliklerimizi de tamamlamayı sürdüreceğiz. Mesela şu anda beldemiz genelindeki yağmur kanallarının tamamlanması için ciddi çalışmalarımız sürüyor. Bu çalışmalarımızın dışında Kent Müzemizi açtık. Hedefimiz Küçükköy ve Sarımsaklı da kültür ve sanatı hak ettiği bir çizgiye getirebilmek. Bu yönde çalışmalarımız önümüzdeki günlerde gerek kültürel, gerek sanatsal etkinliklerin yoğun bir şekilde sürdürülmesiyle devam edecektir. Halen beldemizdeki üç mahallemizde, ‘Mahalle Evleri’ kurarak halkımızın halk müziği ve vitray çalışmaları yapabilmelerinin önünü açmış bulunuyoruz” diye konuştu.

Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, sürdürdükleri çalışmalar kapsamında hedeflerinin, belde halkının ve beldeyi ziyaret eden ziyaretçilere yaşanılabilir, çağdaş ve modern bir beldeyi yeniden inşa edebilmek olduğunu da sözlerine ekledi.

24.06.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Başkan Mesut Kabına Sığmıyor

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi