Şifrem?
82 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

'Adliye'ye Basın Bürosu Kuracağız'
Balıkesir'e yeni atanan Cumhuriyet Başsavcısı Ferdi Suzan, adliyede 'Basın Bürosu' kuracaklarını, gazetecilerin Basın Bürosu kanalıyla bilgilendirileceklerini söyledi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Amasya Cumhuriyet Başsavcısı iken Balıkesir'e atanan yeni Başsavcı Feridun Süzer, haziranın başında başladığı görevinde yoğun bir çalışma temposuyla çalışıyor. Balıkesir Adliyesinde görev yapan 17 Cumhuriyet Savcısı, 35 civarında hakim ve diğer adli personel ile yargı ve adli hizmet verildiğini kaydeden Cumhuriyet Başsavcısı Feridun Süzer, mevcut savcıların sorumluluk alanlarının yenilendiğini, yapılan değişikliklerin kurumsal yapı içerisinde gerçekleşen rutin değişim olduğunu kaydetti. Kendisiyle birlikte hakim olan eşi Hicran Süzer'in de HSYK tarafından atamasının yapılıp Balıkesir'de göreve başladığını aktaran Balıkesir Cumhuriyet Başsavcısı Feridun Süzer, basın kuruluşlarının kamuoyunu doğru bilgilendirme adına haber alma hak ve özgürlüğünün bulunduğunu ve bunun bir gereklilik olduğunu, Anayasa'da da yerinin bulunduğunu kaydederken, dikkat edilmesi gereken 'yasa gereği' önemli noktaların da bulunduğunu hatırlattı. Kamu vicdanı gibi konulardan da söz eden Başsavcı Süzer, Balıkesir Adliyesinde özel bir basın bürosu oluşturulacağını, bunun için gerekli çalışmanın yapılmasıyla ilgili talimat verdiğini, bizzat yürüttüğü bu çalışmanın önümüzdeki günlerde tamamlanacağını açıkladı. Basından sorumlu Cumhuriyet Savcısıyla ilgili henüz bir atama yapmadığını belirten Başsavcı Feridun Süzer, gazetecilerin kamuoyunu ilgilendiren ve adli olaylarla alakalı olarak bilgilendirilmesinin bu şekilde sağlanacağını söyledi. Soruşturma kapsamındaki bir olayla ilgili 'soruşturmanın gizliliği' ilkesine dikkat edilmesi gerektiğini kaydeden Başsavcı Süzer, yapılacak haberlerde daha dikkatli ve itinalı olunması gerektiğini hatırlattı. Cumhuriyet Başsavcısı Feridun Süzer önümüzdeki günlerde Balıkesir'de görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelmek istediğini, "Görev alanımız aynı" dediği basın mensuplarıyla hem tanışma hem de çeşitli konularda istişarede bulunmak için Başsavcılıkta bir toplantı düzenlemek istediğini söyledi. Başsavcı Süzer, basının da kendilerinden istek ve taleplerini almak istediğini, karşılıklı görüş alışverişinin yararlı olacağına inandığını kaydetti.

Bu arada, Balıkesir'de adli hizmetlerin verildiği Adalet Sarayının Balıkesir'e hizmet binası olarak çok yetersiz olduğunu kaydeden Cumhuriyet Başsavcısı Feridun Süzer, fiziki çalışma koşullarının daha iyi bir ortamda yapılabilmesi için gereken çalışmayı yapacaklarını, Balıkesir'e çok daha kapsamlı bir adalet sarayının yakışacağını ifade etti. Balıkesir'in hinterlandının son derece farklı ve güzel olduğunu belirten Başsavcı Feridun Süzer, yargı mensupları olarak adaleti sağlamaya çalışırken son derece titiz hareket etmek durumunda olduklarını hatırlattı. Bu arada, Balıkesir Adliyesinde özellikle yerel ve genel seçimlerde seçim sonuçlarının sıhhatli bir şekilde takibi konusunda basının çok büyük sıkıntı çektiği aktarılan Başsavcı Süzer, bunun üzüntü verici olduğunu, neticede seçim sonuçlarının ülkenin her yerinde basının geçtiği sonuçlarla televizyonlardan ve gazetelerden takip edildiğini belirterek bu konuda şimdiden önlem alınması gerektiğini ve ilgililerle istişare ederek gerekli düzenlemeleri şimdiden yapmaya çalışacaklarını da ifade etti. Feridun Süzer, mayıs ayı sonunda yapılan yeni atamalar kapsamında Balıkesir Cumhuriyet Başsavcısı Selami Hatipoğlu'nun İstanbul Büyekçekmece Başsavcılığına atanmasıyla Amasya Başsavcılığından Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığına atanmıştı. İhlas Haber Ajansı (İHA) Balıkesir İl Temsilcisi Yılmaz Uzun Cumhuriyet Başsavcısı Feridun Süzer'i ziyaret edip görevinin hayırlı olmasını diledi. İHA İl Temsilcisi Yılmaz Uzun ve İHA muhabiri Bahadır Demirçeviren'i makamında kabul eden Başsavcı Feridun Süzer, ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirterek teşekkür etti. 

27.06.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir 'Adliye'ye Basın Bürosu Kuracağız'

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi