Şifrem?
87 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

24. BURHANİYE ÖREN KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ BAŞLADI
Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde ‘24. Burhaniye-Ören Turizm Kültür ve Sanat Festivali’ başladı. Festival kapsamında açılan stantlar ilgi gördü.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

24. Burhaniye-Ören Turizm Kültür ve Sanat Festivali, her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun katılımlı festival korteji ile başladı. Türk bayrakları ile davul zurna eşliğinde, Burhaniye’nin Kardeş Şehri Romanya Köstence Murfatlar Halk Oyunları Ekibi, Burhaniye Belediyesi Gençlik Merkezi Ekibi, Burhaniye Belediye Kent Tiyatrosu Topluluğu ve vatandaşlar, Belediye hizmet binasından Hürriyet Caddesi’ni takip ederek Cumhuriyet Meydanı’na kortej şeklinde yürüdü. Kaymakam Ali Uslanmaz ve Belediye Başkanı Fikret Akova meydandaki Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Burhaniye Ören ve Kültür Festivali, bu yıl da Devlet Sanatçısı-Heykeltraş Prof. Dr. Tankut Öktem Anısına gerçekleştiriliyor. Açılış töreninde konuşma yapan Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, “Bu yıl 24'üncüsünü gerçekleştirdiğimiz Burhaniye Ören Kültür ve Sanat Festivalimizin açılış törenine hoş geldiniz. Belediyemizin düzenlediği yaz festivallerimiz çeyrek yüzyıla yaklaşan 24 yıllık birikimiyle artık köklü ve vazgeçilemez bir kent geleneğimiz olmuştur. Festivallerimiz gelenekten geleceğe akıp giden yıllar boyunca çağdaş bir kentleşmenin sürecindeki Burhaniye'mize önemli değerler katmış, adımızı ulusal ve uluslararası düzeyde başarıyla duyurmuştur” dedi.
Konuşma yapan Romanya'nın Murfatlar Kenti Belediye Başkanı Valantine Saqu da Belediye Başkanı Fikret Akova ve ekibine, iki kültürü buluşturduğu için teşekkürlerini sundu. Valantine Saqu’nun konuşması tercüman tarafından çevrildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Aydın Milletvekili Büyent Tezcan da yaptığı konuşmasında dostluk mesajları verdi ve değişik kültürlere ve dillere sahip toplumlar olarak asırlardır bu topraklar üzerinde kardeşçe yaşandığını ifade etti.
Tezcan, “Bu festivalde nasıl aydınlık günlere kavuşuruz bunları konuşacağız. İyi şeyleri paylaşacağız, Kavgaları bir kenara bırakıp düşmanlıkları unutacağız. Çatışmaları, tartışmaları, gerginlikleri unutacağız. Bir festival dostluğu içerisinde geleceğe umutla bakmayı öğreneceğiz” diye konuştu. Festivalin açılış programının ardından, halk oyunları ekipleri gösteriler yaptı.
Açılış töreninin ardından, Prof. Dr.Tankut Öktem Retrospektif Sergi açılışı gerçekleştirildi. Açılışı takiben, Kitap-El Sanatları ve Hediyelik Eşya Sergisi ve stant açılışları yapıldı. 1’nci günün sonunda ise, saat 20.30’da Ören Adramytteion Açık Hava Tiyatrosu’nda Prof. Dr.Tankut Öktem anıları film gösterimi ve söyleşi yapıldı. Hemen ardında ise, Ankara Ekin Tiyatrosu tarafından Uğur Mumcu’nun yazdığı ‘Söz Meclisten İçeri’ adlı oyun sahnelendi.
Festivalin 2. günü ise açık ikili briç turnuvası, sünnet şöleni, ücretsiz Ali Altay konseri, sendikalar ve siyaset konulu panel, TBMM Başkanvekili, CHP İzmir Milletvekili Şükran Gürdal Mumcu, CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler imza ve söyleşileri, bebek emekleme ve yürüteçle yürüme yarışması, Burhaniye Belediyesi Gençlik Merkezi 5. yıl kutlama etkinlikleri, Mıss Burhaniye - Ören 2013 güzellik yarışması ve dans gösterileri, 12. Necati Ender fotoğraf yarışması ödüllerinin verilmesi, Grup Odeon konseri ve Kazdağları-Hanlar’da Onay Şahin ve Sürpriz Sanatçılar ile konserler verilecek. Festivalin 3. günü ise mavi bayrak törenleri ile başlayacak. Anya Manya Kumanya adlı çocuk oyununun sergileneceği 3. gün etkinliklerinde denizcilik bayramı kutlanacak. Çeşitli mahallelerde Yerli Sanatçı Ümit Ülperen konseri verilirken final olarak saat 21.30 da İskele Mahallesi Yat Limanında Volkan Konak Burhaniyeliler ile buluşacak. Festivalin son gününde TRT Müzik Kanalı “Efenin Türküsü” programı Burhaniye’den canlı yayınlanacak.

01.07.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir 24. BURHANİYE ÖREN KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ BAŞLADI

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi