Şifrem?
126 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Girişimcilik Eğitimleri Tamamlandı
Vali Ahmet Turhan, çok daha güzel bir gelecek olması için insana yatırım yapılması gerektiğini bildirdi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Vali Turhan, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğünce düzenlenen "Girişimcilik Eğitimi" sertifika dağıtım töreninde eğitimini başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını verip, bundan sonra başlayacak olan yeni iş yaşamlarında başarılı olmalarını diledi.

Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu, KOSGEB ve Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği’nin koordinesinde gerçekleştirilen “Girişimcilik Eğitimi” sertifika töreni düzenlendi. Hasan Baba Çarşısındaki Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (BESOB) Toplantı Salonunda düzenlenen törene; Vali Ahmet Turhan, İŞKUR İl Müdürü Nazım Balcı, KOSGEB Müdürü Hüsamettin Can, BESOB başkanı Mesut Aşanel, oda başkanları ve kursiyerler katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan BESOB başkanı Mesut Aşanel, Balıkesir merkezde 4 grup, Bandırma’da 2 grup, Gönen, Edremit, Ayvalık, Savaştepe, Gömeç, Bigadiç, Susurluk ve Dursunbey’de 1’er grup olmak üzere toplam 14 girişimcilik eğitimi verildiğini söyledi. Mesut Aşanel, "Beş aylık eğitim dönemini bugün sonlandırmış bulunuyoruz. İş yerlerini açan kursiyerlerimiz KOSGEB tarafından 30 bin TL hibe ve 70 bin TL sıfır faizli destekten faydalanmaya hak kazanmışlardır. BESOB olarak bizler kursların bitmesine rağmen tüm kursiyerlerimizin yanında olmaya ve onlara destek vermeye, ücretsiz danışmanlık yapmaya devam edeceğiz" dedi.

KOSGEB müdürü Hüsamettin Çay, uygulamalı girişimcilik eğitiminin, girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramıyla tanıştırıp başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacıyla verildiğini hatırlattı. Balıkesir Çalışma ve İşkur İl Müdürü Nazım Balcı ise 3 aylık eğitim sonunda 350 kişinin kurslara katıldığını ve 346 kişinin uygulamalı girişimcilik eğitimlerin tamamlayarak sertifika almaya hak kazandığını söyledi. Törende konuşan Vali Ahmet Turhan öncelikle sertifika alan kursiyerlere başarı dileğinde bulundu, ilgililere teşekkür etti. Genç girişimcilerin heyecanlarına ortak olduğunu belirten Vali Ahmet Turhan, "Geleceğimizin çok daha güzel olmasını istiyorsak insana yatırım yapılması gerekiyor. Balıkesir her geçen gün daha da güçleniyor. Yeni 346 girişimci ile çok daha güçlüyüz, çok daha heyecanlıyız. Gelecekteki hayallerimizin gerçekleşmesinde öncelikle sizlerin hayalleri gerçekleşmeli" dedi.

Hayallerin bilgiden daha değerli olduğunu vurgulayan Vali Turhan, “Hayallerimizi kuralım, gerçekleşmesi konusunda gerekli çabayı gösterelim. Hayallerinizin gerekleşmesinde görevini iyi yapan herkese teşekkür ederim" diye konuştu. Konuşmaların ardından “Girişimcilik Eğitimi”ni başarıyla bitiren kursiyerlere sertifikaları Vali Ahmet Turhan ve törene katılanlar tarafından verildi.

Bu arada, 30 bin TL karşılıksız hibe desteğinin dağıtımı; İşletme kuruluş giderleri (işletme kuruluş aşaması noter masrafları, esnaf sicil kaydının yapılması, işletmenin sicil gazetesinde ilanı, oda kaydı, fatura, irsaliye ve gider pusulası belgelerinin basımı ve tasdiki, yazar kasa alımı), 15 bin TL makine teçhizat ve ofis donanımı, 12 bin TL işletme giderleri desteği (personel net ücretleri, kira, elektrik, su, ısıtma, telefon, makine, yakıt giderleri) olarak ödenecek. Eğitim programları sonunda sertifika alıp hibe desteğinden yararlanan; Balıkesir merkez 21, Gömeç 8, Savaştepe 3, Bandırma 17, Ayvalık 4, Dursunbey 8, Susurluk 1, Gönen 7, Edremit 7 ve Bigadiç ilçesinde 3 olmak üzere 81 grup işletmesini açarak faaliyete geçti. İşletmesini açan grupların iki sektörde faaliyet gösteriyor. Bunlar, Hizmet sektöründe; kuaför, güzellik salonu, oto halı yıkama, oto boya, pansiyon, organizasyon, bio enerji. (İmalat sektöründe ise; gelinlik imalat, mermerit, kaynak, metal, mobilya, döküm, elektrik, çeyiz ürünleri, giyim imalat, zeytinyağları, ahşap ürünler.

09.07.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Girişimcilik Eğitimleri Tamamlandı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi