Şifrem?
377 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

AİMA Müzik Festivaline Görkemli Açılış
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde hizmet veren Ayvalık Uluslar arası Müzik Akademisi’nin müzik festivali başladı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

1998 yılından bu yana Prof. Filiz Ali’nin öncülüğünde, Türkiye’de klasik müziğin gelişimi için çalışan Ayvalık Uluslararası Müzik Mozart ve Mendelssohn’un eserlerinin yorumlandığı saat 21.00’de başlayan açılış konserinde, 1919-1927 yılları arasında Afganistan Kralı olan Emanullah Han’ın kızı 83 yaşındaki Prenses Naciye’nin yanı sıra İstanbul, Ankara, İzmir kentleri başta olmak üzere yurt içi ve yurt dışından gelen seçkin konuklar ağırlandı. Her yıl yaz ve sonbahar dönemlerinde ustalık kurslarına ev sahipliği yapan AIMA, ilk kez düzenlediği AIMA Ayvalık Müzik Festivali’ni 1998 yılından bu yana AIMA Masterclass'larına katılmış keman, viyola ve viyolonsel öğrencilerinin yeniden bir araya gelmesiyle oluşturulan orkestra ve oda müziği topluluklarının katılımıyla gerçekleştirdi.

Ayvalık’ta, Kültür Bakanlığı tarafından restore edilen Taksiyarhis Kilisesi Anıt Müzesi’nde gerçekleşen konserin, kısa bir süre önce ziyarete açılan müzenin ilk kez uluslar arası bir organizasyona ev sahipliği yapması nedeniyle ayrı bir önem kazandığı belirtildi. Vivaldi, Mozart ve Mendelssohn'un eserlerinin yorumlanacağı festival kapsamında yaylı çalgılar orkestrası ile 2 konser, bir de oda müziği konseri programı yer alacağı öğrenilirken, festivalin ilk günündeki açılış konserinde dünyaca ünlü keman virtüözü Andrej Bielow ve piyanist İris Şentürker, Vivaldi, Mozart ve Mendelssohn'un eserlerini yorumladı.

2 bölümden oluşan ve yaklaşık iki saat süren konserde, 1919-1927 yılları arasında Afganistan Kralı olan Emanullah Han’ın kızı 83 yaşındaki Prenses Naciye’nin yanı sıra; dünyaca ünlü müzisyen ve besteci Lukas David, Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Rahmi Gençer, Coca-Cola’nın dünya ceosu Muhtar Kent’in yeğeni, Ayvalıklı işadamı Salih Madra, Türkiye’nün ünlü sanayicisi Cem Boyner’in kızı Emine Boyner Kürşat’ın kayınvalidesi Fatma Kürşat, kayınpederi Mustafa Kürşat, Ayvalık’ın ileri gelen sanayici ve işadamlarının hazır bulunduğu gözlendi. AİMA’nın öğrencileri ile usta öğreticilerinin yanı sıra dünyaca ünlü keman virtüözü Andrej Bielow’un verdiği klasik müzikseverler tarafından kolay kolay unutulamayacak olan konserin sonunda, sahnedekilerin izleyenler tarafından ayakta alkışlandığı gözlendi.

Festivalin ikinci gününde (9 Temmuz Salı günü) ise Oda Müziği konserindeki eserleri kemanda Mehmet Yasemin, Nilgün Yüksel ve Sena Yumul, viyolada Beste Tıknaz Modiri ve Emre Akman, viyolonselde Dilbağ Tokay ve Nil Kocamangil, kontrbasta Onur Özkay flüttte Zeynep Keleşoğlu yorumlayacak. Bu konserde Respighi'nin Il Tramonto adlı eserinde Beste Tıknaz Modiri'nin tenor eşi Laçin Modiri de AIMA ailesine katılmış olacak. Tüm konserlerin saat 21:00’de başlayacağı festivalin son gününde ise program tümüyle Vivaldi'nin eserlerine ayrıldı. Orkestra ve solistler bestecinin Dört Mevsim'inden İlkbahar ve Yaz konçertolarını, iki viyolonsel için konçertosunu ve dört keman için konçertosunu yorumlayacağı öğrenildi.

AİMA BAŞKANI PROF. FİLİZ ALİ, FESTİVALE GÖSTERİLEN İLGİDEN MEMNUN

Konser öncesinde muhabirimize açıklamalarda bulunan Ayvalık Uluslar arası Müzik Akademisi’nin kurucusu ve Başkanı Prof. Filiz Ali, kuruluşundan itibaren sürekli gelişim gösteren Akademi ustalık kurslarını bestecilik atölyesi, yaratıcı yazarlık, piyano ve gitar ustalık kurslarında eğitim gören öğrencilerin bir bölümünden oluşan orkestranın, Taksiyarhis Kilisesi Müzesi’nin inanılmaz akustiği ile bütünleşmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Akademi olarak her sene yıl boyunca halka açık konserleriyle Ayvalık'ın kültür hayatını zenginleştirmeyi de hedeflediklerini vurgulayan Filiz Ali, eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın girişimleriyle Ayvalık ve Türkiye turizmine yeniden kazandırılan Taksiyarhis Kilisesi Müzesinde böylesi bir müzik festivalini klasik müzikseverlerle paylaşmaktan da sonsuz mutluluk duyduklarını ifade etti.

AİMA Başkanı Filiz Ali, akademiye her türlü desteği veren ana sponsor Suzan Sabancı Dinçer’in yanı sıra festivalin sponsorlarına da teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

09.07.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir AİMA Müzik Festivaline Görkemli Açılış

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi